Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Petruško,zkus si přeskočit do diskuse 1.IVF leden 2010,bylo tady pár holek,co tam chodily nebo chodí,jen si ted nevzpomenu na jména
…já jsem jezdila do Fertˇasu do OL
Tak holky co tam chodí tady dojdou pak pokecáme taky čekam na IVF ale až našetříme tak čekam na podzim ![]()
Ahojky Petrusko,mi jsme do Polanky zacali chodit v rijnu a do 3 mesicu,jsme vedeli,ze cekame dvojcatka
tak se klidne ptej,co te zajima..
Ahojky holky ,chystám se na první návštěvu FERTIMEDU. Můžete mi alespoň trošku nastínit co mě asi čeká? za jak dlouho asi od první návštěvy dojde k nějakým výsledkům. Píšete tu že musíte došetřit, z toho usuzuju, že ikdyž první 3 pokusy hradí pojišťovna, je to docela finančně náročné? můžete mi říct jak se to asi pohybuje, ať mám trošku představu? a co čas? toho člověk taky asi nebude mít nazbyt, co? Děkuju za odpvěď
Ahoj holky, rovněž se připojuju s prosíkem o rady a info,
…včera mi na gynekolog potvridl, že s výsledky přitelova spermiogramu, je naší jedinou šancí asistovaná reprodukce
Takže sbírám info, co a jak a vybíráme centra, kam půjdem. Zatím zjišťuju, že Ostravu nebrat a právě jsem objevila Polanku, takže hltám všechny informace ![]()
Petra
Ahoj Petro, já chodím do Polanky a jsem tam celkem spokojená. Jen musíš počítat s tím, že každá prohlídka jiný doktor…jinak doporučuji…Hodně štěstíčka
ahoj Moniko, dík za odpověď.
S přítelem jsme se rozhodli že navštívíme i gyncentrum v ově (tento pátek) i polanku (příští středu) a rozhodneme se, kde se nám to bude více líbit. Vzdálenostně je to stejné, takže to bude podle pocitu…
Co se týče těch střídajících se doktorů, je to naprd
ale nejsem si jistá, jestli mi to vadí až tak moc, abych tam nechodila… No nic příjemného to asi nebude, ale to není žádná prohlídka na gyndě, na druhou stranu, je to tím pádem více názorů, jak se říká " víc hlav, víc ví"… ach jo, to bude asi těžké rozhodování a bude jich asi čím dál tím víc ![]()
Ahojte děvčátka, taky přispěji s radou…
Do Polanky chodíme od 22.9. a rozhodně si stěžovat na nic nemůžeme…
Středeční vstupní konzultace s docentem Sobkem byla pro nás přínosem, kde nám vysvětlil co s námi hodlají provádět a jaké máme možnosti léčby.
Samozřejmě, že jsem tam šli už se spoustou výsledků, 2× spermiogram, vyšetření průchodnosti vejcovodů, celková genetika mě i partnera.
A pak to šlo ráz na ráz – 26.9. a 28.9. IUI,
teď nasazaní Clostilbegyt a další pokus IUI teď v neděli (snad)......takže děvčátka kdo se rozhodujete kde jít - mohu jen doporučit, v Polance mají jedinečný přístup, sestry, laborantka, doktoři, sice je pravda, že si Vás pokaždé vezme jiný doktor, ale mi to nevadí, všichni jsou velice příjemní a znalí z oboru a veřím, že nám pomůžou k mimi
Opravdu doporučuji.....
adelaide1 – pár rad ![]()
takže nejdříve projdete (oba) vstupní konzultací s Dr.Sobkem (390Kč), ten vám řekne co a jak, navrhne nějakou vhodnou léčbu, udělá vyšetření tobě (u nás i příteli) a poté nám řekl, dle vyšetření z UTZ (folikul) kdy bude OVU a kdy by mohla být první IUI a samo manžel dá kontrolní spermiogram, ať zjistí co a jak a přenechá tě setře, ta Vám zavede kartu, budou se Vás vyptávat na spousty informací, nemoci v rodině, prodělané operace apod., však to znáš a pak nám dělali odběr krve. Poté jsme se domluvili na termín IUI a šlo to ráz na ráz......
Takhle jsme to měli mi, ale každý pár je originál a třeba u Vás postup bude úplně jiný, však uvidíš, hlavně se ničeho neboj (taky jsem stresovala).
A ptáš se na finance:
IUI platí pojišťovna 6× ročně, akorát doplácíš nějaké penízky na injekce, 150kč, 180Kč, dle toho co ti píchnou (takže celkem nic), pak pokud ti předepíší nějaké léky apod. a při každé návštěvě platíš 60Kč (30 Kč Julínek + 30Kč administrativní poplatek)
IVF – už je finančně horší, teda ještě jsme ho neměli, ale trošku jsem zjišťovala, tam se platí za hormony na stimulaci, cena se odvíjí dle toho jaké hormony si vybereš a různé úkony, kultivace embryjek, zamražení embryjek, apod., zase dle toho co chcete…
Kamrádka byla na IVF a stálo jí to 15000Kč se vším všudy a má krásnou holčíčku…
A časově - no tělo si nevybírá kdy máš zrovna čas ty, ale vše se odvíjí z kontrol a hlídání OVU, takže když řeknou kontrola a IUI bude v neděli, tak jedeš do Polanky v neděli, protože jinak by bylo pozdě a celý měsíc by byl ztracený (prasknutí folikulu), víš.
A mi jsme to dokonce měli tak, že nám řekli, že IUI bude v úterý 28.9. (svátek) a že ještě neví jestli v Polance někdo z doktorů bude a jinak, že by jsme museli dojet do Olomouce (dnes po dálnici žádný problém), ale nakonec tam byla doktorka a provedli to v Polance,takže jsem byli i rádi…snaží se ti vyjít maximálně vstříc..
Doufám, že jsem ti aspoň trochu pomohla a pokud budeš chtít tak písni soukromou zprávu, poradím co můžu, ju
ahoj Twetty,
dík moc za informace. No my tam půjdememe příští týden s téměř žádnými testy. Přítel zjistil, že je má pomalé a můj gynekolog, jak viděl ten výsledek rovnou řekl, ať jdeme do specializovaného centra a žádné testy mi ani nedělal. Já jsem vysadila antikoncepci teprve v lednu a nebýt toho přítelova spermiogramu, tak to zatím ani s gynekologoem neřeším…ale díky tomu jsme zjistili, že to možná bude i běh na dlouhou trať…
Když tam jdeme na první schůzku, tak hned začnou vypisovat kartu atd.? My se totiž jdeme kouknout do dvou center ![]()
Jinak jsi mě potěšila s chválou personálu v Polance, v mnoha diskusích jsem se dočítala spoustu negativních reakcí na ovu, ale sem tam i na polanku a frýdek atd. Člověk je pak z toho celý nesvůj, že má vůbec někam jít a je rovnou předem negativně naladěný… ![]()
zdravím Petra
PetraFm – ano vypíšou ti hned kartu, ale myslím si, že pokud se se setřičkou hned domluvíš, že ještě nejste rozhodnuti tak, že to nějak udělá…ale víš co raději bych tam zavolala a zeptala se na to, ať pak není nějaký zádrhel, víš, telefon : 596632149.
A personál si nemůžeme vynachválit, jsou fakt ochotní, no jo soukromá klinika, jde to znát.
A že máte pomalé spermíky z toho si nic nedělej tam Vám pomůžou, mi jsem na tom ještě hůř a věříme…
adelaide1, petraFM - holky mám jeden dotaz, chtěla jsem se zeptat co u Vás doktoři našli za problém, že Vás posílají do CARu? špatný spermiogram? a co bylo na něm špatného, počet? pohyblivost či morfologie? Díky.
Zajímá mě to, proto ať vím kde hledat nějakou hranici, měřítko pro CAR?
Díky moc, doufám, že nevadí, že jsem tak zvědavá
, pokud Vám to připadá osobní nemusíte psát ![]()
twetty píše:
adelaide1, petraFM - holky mám jeden dotaz, chtěla jsem se zeptat co u Vás doktoři našli za problém, že Vás posílají do CARu? špatný spermiogram? a co bylo na něm špatného, počet? pohyblivost či morfologie? Díky.Zajímá mě to, proto ať vím kde hledat nějakou hranici, měřítko pro CAR?
Díky moc, doufám, že nevadí, že jsem tak zvědavá, pokud Vám to připadá osobní nemusíte psát
Ahoj,
nás tam doktor odeslal, když viděl dva výsledky spg přítele. Že prý s takovými hodnotami zažil přirozené otěhotnění dvakrát za svou kariéru
že mě žádné vyšetření dělat nebude, to už si uděljí v car.
zatím se v tom tak neorientuju, ale zdá se, že máme tragický spg ve všem: počet 7,5 nebo 15mil, morfologie 15 a 20 % a motilita tež asi děs…tam je kupa čísel různých ![]()
tož tak
PetraFm - díky za info, spg není zase až tak špatný co se počtu týče, nepíšeš číslo o pohyblivosti (motilitě) a to je také jeden z hodně důležitých faktorů třeba právě pro IUI (inseminaci), pokud budete mít lepší pohyblivost tak to je fajn a šance se tím zvyšují. Kolik máte teda pohyblivost (motilitu)?
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.