Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Ahojky Luci
Moc dekuji za rady, uz se fakt i celkem zacinam tesit,ze nas proklepnou a budeme vedet na cem jsme. Muj gyndar delal manzovi minulym rokem spermiogram,vyslo 20 mil.v/ml, 20% nepohyblivých a patol. forme, kultivačně neg.tak to asi vyslo celkem dobre, protoze se mu dale nevenoval a resil me…
Tak snad to bude jen lepsi, nakoupila jsem mu selzink, tak ho nutim zobat ![]()
Ja sama mam 2× delany testy na hormonalni profil - vzdy vysly o.k., laparka a hysteroskopie taky o.k., po drilingu vajecniku jsem i lepe reagovala na clostik, ale tehu zadne…tak uvidime…
![]()
Od te doby co vim o PCO jsem nemela norm. cyklus, respektive nevim, jestli se da brat za normalni, ze vzdy 6 dni pred MS spinim, pak mam vlastni slabe MS, ale pouze 2 dny
.To teda nechapu, proc, muj gyndr. se mi k tomu nikdy nevyjadril, takze budu moc rada, kdyz tam budou vstricni a budu se moct ptat, protoze, kdyz jsem bez informaci, tak clovek vymysli a premysli a je to horsi, nez kdyby opravdu vedel presne, na cem je. Bude to ma prvni navsteva v CARu.
OVU testy si delam, vychazi tak okolo 15.d.c. pozitivni,ale spise me mate bazalka…sleduju pokles a vzestup, ale ne nikdy nejak vyrazny, takze je otazka jestli teda ovuluju…No Jak tady Luci ctu tve prispevky, tak jsi mi dodala novou nadeji, pokud by to bylo mozne, chteli by jsme prvne zkusit I.U.I., pokud ne, uz setrime na IVF
Taky stavime a bydlime temer na stavenisti, takze to bude celkem silene, ale kdyz ja to miminko uz tak moc chci, presne jak pise Kaculinek, nildy jsem to neresila, deti mam rada, ale necitila jsem se jeste na tehotenstvi a ted, kdyz mi hodiny bijou na poplach, tak zjistim, ze to nejde normalne
Je mi 31, takze uz nechci moc cekat a byla bych nejradsi, kdby jsme hned zacli se stimulkou, at neztracim dalsi cyklus, desi me taky to, ze ucinek drilingu je jen 6 mesicu, a ja uz mam 3 za sebou…ale musim se snazit pozitivneji myslet, respektive nemyslet a snad to brzy vyjde
![]()
Malunke jsme objednani na 12:40 a ty?
Jeste jsem se chtela zeptat, podstupovala jste nektera I.U.I. nebo rovnou IVF?
A pokud ano, cim jste stimulovaly???
diky moc, mejte krasny den ![]()
ahoj, my ideme na 11 hod. a už sa teším, že sa bude niečo diat ![]()
Tiež mám PCO, mne to už zistila dávno, neovulujem vobec
cykly dlhé
dnes som 58 DC a ked nedostanem vyvolávačku tak by mohol byt neviem aký dlhý .. moje max. je asi 180 dni a to bolo potom tiež s vyvolávačkou. Inak neviem vobec na čom som, lebo nemám za sebou žiadne vyšetrenia a ani priatel nemá spermiogram. ![]()
Ale verím, že to bude dobre
a malé bude. ![]()
O chvílku mi bude 32 rokov. Najprv sa chceme snažit prirodzene, tiež chcem podstúpit laparoskopiu a po nej sa dúfam ovulka rozbehne ![]()
Budem držat palce ![]()
Zeeiva píše:
Ahojky LuciMoc dekuji za rady, uz se fakt i celkem zacinam tesit,ze nas proklepnou a budeme vedet na cem jsme. Muj gyndar delal manzovi minulym rokem spermiogram,vyslo 20 mil.v/ml, 20% nepohyblivých a patol. forme, kultivačně neg.tak to asi vyslo celkem dobre, protoze se mu dale nevenoval a resil me…
Tak snad to bude jen lepsi, nakoupila jsem mu selzink, tak ho nutim zobat
Ja sama mam 2× delany testy na hormonalni profil - vzdy vysly o.k., laparka a hysteroskopie taky o.k., po drilingu vajecniku jsem i lepe reagovala na clostik, ale tehu zadne…tak uvidime…![]()
Od te doby co vim o PCO jsem nemela norm. cyklus, respektive nevim, jestli se da brat za normalni, ze vzdy 6 dni pred MS spinim, pak mam vlastni slabe MS, ale pouze 2 dny![]()
![]()
![]()
![]()
.To teda nechapu, proc, muj gyndr. se mi k tomu nikdy nevyjadril, takze budu moc rada, kdyz tam budou vstricni a budu se moct ptat, protoze, kdyz jsem bez informaci, tak clovek vymysli a premysli a je to horsi, nez kdyby opravdu vedel presne, na cem je. Bude to ma prvni navsteva v CARu.
OVU testy si delam, vychazi tak okolo 15.d.c. pozitivni,ale spise me mate bazalka…sleduju pokles a vzestup, ale ne nikdy nejak vyrazny, takze je otazka jestli teda ovuluju…No Jak tady Luci ctu tve prispevky, tak jsi mi dodala novou nadeji, pokud by to bylo mozne, chteli by jsme prvne zkusit I.U.I., pokud ne, uz setrime na IVF![]()
Taky stavime a bydlime temer na stavenisti, takze to bude celkem silene, ale kdyz ja to miminko uz tak moc chci, presne jak pise Kaculinek, nildy jsem to neresila, deti mam rada, ale necitila jsem se jeste na tehotenstvi a ted, kdyz mi hodiny bijou na poplach, tak zjistim, ze to nejde normalne
Je mi 31, takze uz nechci moc cekat a byla bych nejradsi, kdby jsme hned zacli se stimulkou, at neztracim dalsi cyklus, desi me taky to, ze ucinek drilingu je jen 6 mesicu, a ja uz mam 3 za sebou…ale musim se snazit pozitivneji myslet, respektive nemyslet a snad to brzy vyjde
![]()
Malunke jsme objednani na 12:40 a ty?
Ahojky, tak to se tam mozna potkame, takze budem vsechno spolu konzultovat, take porad verim, ze mimi bude. muzu se zeptat, ty po vyvolavacce dostanes MS normalni???
Zeeiva píše:
Ahojky, tak to se tam mozna potkame, takze budem vsechno spolu konzultovat, take porad verim, ze mimi bude. muzu se zeptat, ty po vyvolavacce dostanes MS normalni???
malunke píše:
No otázka je čo je normálneMS mám tak dva dni normálne a potom 2 dni špinim a to je všetko, ale dr. tvrdí že sliznica je v pohode, tak si myslím že je to nie je zlé. MS nemusíš mat tých 5 dní, baby čo piju kontryhel tak sa im krvácanie zoslabilo a pritom majú vačšiu sliznicu. Ja mám skor problém s výtokom, mám aj 40 dní plodný hlien. Na toto sa chcem spýtat v CARu, čo to znamená.
Aha, no ja piju kontryhel, protoze sliznici jsem mela nizkou a navic kydz jsem brala clostik byla jeste nizsi, ted dosahuju cca do 8 mm pred ovulacni, tak snad to bude stacit…
Zeeiva píše:![]()
na uhnizdeni mimiska.Taky drzim palec, ja zase hlen skoro nepozoruju
![]()
Aha, no ja piju kontryhel, protoze sliznici jsem mela nizkou a navic kydz jsem brala clostik byla jeste nizsi, ted dosahuju cca do 8 mm pred ovulacni, tak snad to bude stacit…
na uhnizdeni mimiska.Taky drzim palec, ja zase hlen skoro nepozoruju
![]()
Holky berete nektera Femigard? Ja zatim jenom kontryhel a Calibrum Baby Plan, Manzel Selzink, ale uvazuju na zkvalitneni toho cyklu jeste toto
![]()
Ja zase len kontryhel resp. som si dala namiešat u bylinkára takú zmes všetkého možného, čo dobre posobi na ženy. Povedala som mu o svojich problémoch a on mi namiešal zmes. A ešte beriem kyselinu listovu.
Zeeiva píše:
Holky berete nektera Femigard? Ja zatim jenom kontryhel a Calibrum Baby Plan, Manzel Selzink, ale uvazuju na zkvalitneni toho cyklu jeste toto![]()
No presne neviem, len dr. hovoril, že sliznica je pekná
, kuknem sa nabudúce do karty. Kým sme sa nezačali snažit o malé, tak som ani o nejakej sliznici ani nevedela a teraz si už píšem zoznam na čo sa dr. nesmiem v stredu zabudnúť spýtať.
… hlen, BT, cysta … a pripišem tam aj sliznicu
.
Zeeiva píše:
Malunke, jak vyspkou mas sliznici ty?
jsem na tom podobne,ale jeste si to nepisu, ale zacnu, protoze tam budu vyjevena a zapomenu se zeptata na polovinu veci
nekde se cetla, ze by mela byt sliznice vysoka alespon 8 mm,aby se mimi uhnizdilo.je fakt, ze kdyz mi zjistili PCO, tak jsem ji mela 4, tak uz se trochu zlepsila ![]()
Hezký dníček !!!
![]()
Tak mně to zítra čeká.. jsem zvědavá a trošku bojím, bojím a proto doufám, že budu hlásit jen a jen dobré zprávičky.
Celý víkend jsem prospala, jsem hooodně unavená
a spala bych i za chůze…hi hííí, ale ai to tak má být…
![]()
Já kdysi taky popíjela Kontryhel, ale nevím, jestli mi pomohl, já neumím dodržovat něco, co mi nepředepíše doktor..hi híí !!!
Takže léky od něj beru pravidelně, ale kontryhel jsem pila je když jsem si vzpomněla…. Manželovi jsem taky nakoupila , „ tenkrát“ zinek a selen,
, ale také jsme na to zapomínali a protože je selen ještě i na jiné věci, skončil u taťky…
A na cviky od paní Mojžíšové jsem také chodila.
Mně v době, když jsem začala chodit po doktorech, proč mimi nejde chytly záda a docházela jsem na rehabky a jak jsem tak ukecaná, tak jsem si vždycky padla do oka s cvičitelkami.
Nejprve mi to nabídla jedna na Fifejdách, že to nikdo nemusí vědět, a že semnou bude půl hodiny cvičit na záda a půl hodiny Mojžíšovku. Super.
Tam jsem ale zjistila, že to není cvičit doma sama, tak snadné.
Je tam důležité prodýchávání břicha. Ona mi vždycky nějaké cviky ukázala a já je měla cvičit doma a u další návštěvy jsem ji je ukázala a ona opravila. Pak jsem přešla na jiné rehabilitace a tam jsem při prvním pohovoru rovnou řekla, že chci záda srovnat, že se snažíme o mimčo a paní doktorce nějak zajiskřilo oko
a to samé.
5 hodin jsme srovnávaly zády a dalších 5 hodin jsme dělaly Mojžíšovku. Pak mi dělala srovnání kostrče přes konečník.
Kdyby moje paní doktorka věděla, že to asi bylo všechno na prd. Pak mi v té Polance zjistili ten zánět na vaječníku a on musel ven. Takže to nebylo uvolněným pánevním svalstvem, ale nemocným vejcovodem.., ale zase si někdy říkám, kdo ví, třeba i to cvičeníčko pomohlo..opravdu..kdo ví !!!! ![]()
Nevím, na ty prsa se skus zeptat potom v Polance, jestli to není nějaká změna v těle vlivem hormonů..
hele …mně kdysi prsa nebolela vůbec..pak jsem poprvé otěhotněla a přišla o mimčo v 9tt a byla na té revizi, v tom roce 2000.
Já jsem si pak pro sebe říkala, že všechno špatné je pro něco dobré, po té revizi se mi taky cyklus zkrátil na 4 – 5 dní a je fakt, že prsa mně od té doby bolela před každou MS a taky se zvětšila. Nevím, čím to je. Ale já už potom věděla, že pokud na sobě někdy budu hledat těhotenské příznaky, tak prsa mezi ně patřit rozhodně nebudou..
A hlen ani čípek jsem nikdy nesledovala. Čípek proto, že se mi tam nechce šťourat… a hlen, já neovulovala, takže jsem ho ani neměla. V Polance mi nasadili hormony, jako je Clostík, Pregnyl a utroš a pak už jsem měla jen utrošový výtok.. ![]()
Uvidíš !!! 22.6.11. je už příííští týden !!! To uteče jako voda !!!!
![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.