Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Malunke ja jsem mela klasickou laparku, fakt to nic neni, jsem 2 mesic po a spodni jizvicky uz skoro nejsou videt, jedina viditelna je jeste v pupku,ale minimalne…
Snasela jsem to dobre, nemela jsem ani zaden dren, jak se nekde pise, asi 2 dyn jsem mirne spinila, ale to si myslim, ze bylo po hysteroskopii, jinak me nic nebolelo, jedine,co me bylo neprijemne, byl plyn, kterym te pri laparce nafouknou, nez se vstreba, obcas to boli pod zebry nebo pod klicni kosti,ale da se to vydrzet, davaji i injekce od bolesti, kdyz potrebujes..takze se vubec neboj ![]()
Ahojky Zeeivi, nemám po IUI, ale po IVF. Stimulačka Gonalem. No vzpomínám vzpomínám, píchance mi píchal přítel, opravdu to nic není, nebolí to, ale já se nedokášu samopoškodit
Jen bych chtěla upozornit, že se u stimulky musí hooooodněěěěě pít. cca 4 litry. Já nepila a měla jsem problémy se zácpou. Jináč jsem měla HSO nízkého stupně, prostě mě trošku přestimulovali, ale divím se, že jen tak málo, vlastě jsem mohla dopadnout i hůř. ![]()
Jůva holky, vy zítra máte první den v CARu
Tak se drže, pak musíte pisnout, mě to čeká příští týden ![]()
Urcite dam vedet, uz si sepisuju otazky, jsem zvedava, jak to bude probihat, jen mam starch o manzu, pokud bude muset dat spermio, bude to asi vesele, ale bere to statecne a je pripraven ![]()
Holky jsem plna ocekavani, doufam, ze budu fakt prijemne prekvapena, Lucka me tak naladila, ze doufam jen v same dobre pocity z lekaru ![]()
Ahojky ![]()
Kaci jeste jsem se zapomnela zeptat, Hyperstimulace nizkeho stupne se bere pri kolika folicich???
Ten zoznám otázok by sme mali spísat spoločne nech niečo nezabudneme ![]()
Tak já zase trošku uklidním..
Já od srdece věřím, že jsme prostě každá jiná, každá máme jiné potíže a každá na všechno reagujeme jinak. Holt, co naděláme.. ![]()
Já zase opravdu neměla potíže při ničem. Ani při lécích při IUI a ani při stimulce na IVF - ko..
Jediné, co jsem pociťovala, bylo tloustnutí po Clostíku a Utroši, ale už jsem splaskla. Clostík v těle prý působí ještě půl roku, po jeho dobrání, takže žádné diety nepomůžou, ale je fakt, že já po tom půlroce opět cítila, že hubnu ? Nebo splaskávám ??? Hi hííí
A po utroši jsem měla břicho, jako těhotná.., ale jak jsem ho přestala brát, opět klid, ale žádné bolesti. Na IVF jsem stimulovala utrošem, pak jsem užívala HA a pak injekce Puregon a na závěr Pregnyl. Neměla jsem žádný syndrom a žádné bolesti, pouze těsně před punkcí už mi mudr doporučoval klid, aby mi vajíčka nepraskly předčasně, ale nedalo se nic dělat, já stejně musela do nemocnice pro výsledky krve a moči - předoperační vyšetření. A po ET, jsem pouze jednu noc přespala u nich v apartmánku a druhý den jsem jela domů. Pouze jsem měla dodržovat co nejvíce klid a netahat nic těžkého. Ale my stavíme, takže jsem stejně musela něco dělat i vytírat. Prostě jsem žila normálním životem a miminko čekám. Můj názor, příroda je mocná čarodějka a pokud se má miminko v nás udržet, tak se udrží !!!
Já byla dneska na to screeningu.
Holky, ráno krev ahned to poslali do laborky, pak jsme měli do 11 hod čas, tak jsem jeli s manželem do Hornbachu a tesca a pak se vrátili, chvíli počkali, až dodělali ambulanci a šli jsme na to.
Podle výsledků krve doktorka neshledala nic špatného, ale musí se to porovnat s UTZ. Sotva jsem si lehla a UTZ nám ukázalo toho malinkatého vetřelečka, jak se to tam kroutilo a zvedalo a natahovalo ručičky a nožičky, no oba s manželem jsme slzeli jako malí, já ani neviděla na UTZ pořádně..
Nádhera prostě. Jenže mimčo mělo svůj den a asi bude v tomto po mně. Prostě nahodilo polohu na bok a věčně nám ukazovalo svoje krásné zádička a páteř, i obratle jsme mohli spočítat, ale pusinku na změřeni nosní kůstky prostě ne. 10 min mi tam doktorka klepala, ale mimčo se vždycky nakroutilo a zase se uvelebilo na boček. Takže jsem šla ven na procházku. Pokecala jsem se sestrama a šla zpátky a víte co ten prcek?
Nahodil stojku a opět si lehlo na bok, jen na druhou stranu. No to už jsme byli vysílení a uchlamaní, to se už fakt nedalo. Nakonec se zázrakem doktorce podařilo změřit kožní řasu a konec. Prostě mimčo vzdorovalo. takže teď ve čtvrtek mám poradnu a domluvíme si příští týden, ještě musejí dodělat další měření. Miminko má 5 cm. Což je sice v pořádku, k dnešnímu dni jsem 12+6tt, ale tím, že by mělo mít tak 5,5 - 6 cm, bude to příští týden ještě na hranici a měení se může provést. Mně to nevadí. Já ho ráda uvidím znovu a manžel se taky zase těší !!! No nádhera prostě. ![]()
Všem, co jdete zítra do Polanky držím štěstíčko, věřím, že opravdu budete spokojené a podávejte zprávičky !!!!
![]()
PS: posílám dnešní fotku. Doktorka byla nešťastná, chtěla mi jich dát víc, ale jak to mimčo vzdorovalo, domluvily jsme se až na to příště. Jak bude ležet na zádíčkách. takže mi nakonec rychle udělala alespoň tu jednu, jdou tam vidět hlavička a ručičky, jak je má zrovna nahoře. Není to moc přehledné, ale já tam vidím všechno, co potřebuji, příště ukážeme víc..doufám..
![]()
Já měla ten otřesný dren. 24 hod. Ale jak mi ho vytáhli, hned se mi ulevilo..uff, ale všechno se dá vydžet..
Jen se prostě blbě spalo..
Jo vlastně.., jauvajs, jak si vzpomenu..
. Jednou jsem si ho tam ráno přišlápla ve sprše..jůva…
![]()
Moc děkujeme !!! bylo to prima, těším se, až tajkhle budeš natěšená i ty a ostatní holky !!!! ![]()
Luci, to j nadhera, uz bych si to take moc prala, je to krasne, take tam vidim vse…
Moc vam gratuluji a dekuji za podpory, za chvili tam s manzou ficime,krasny den
![]()
Kaci, urcite hned napisu,jak to vse probihalo
Jééé !!!
To je milé ten tvůj překrásný komentář u fotečky !!!
Moc děkujeme !!!!!!!! ![]()
A mooooooooooooc na tebe myslím !!!!!!!!
Těším se na zpávičky !!!!!!!!!
Venku je nádherně, tak ať vám to sluníčko přinese štěstíčko !!!!!!!!!!!
![]()
Ahojky, chci se zeptat Lucko, kde jsi byla na to IVF a kdo prováděl ET??? nevím, jestli je to tak, ale myslím si, že je to i v doktorovi, který ty fazolky zavádí. Ta tvoje fotečka je překrásná…
taky tam všechno vidím, držím palečky ať máte všechny vyšetření v pořádku
![]()
tak my to už mame za sebou … jedina pozitívna správa je že priatelov spermiogram dopadol dobre
Inak dojem dobrý, počkame si na výsledky a uvidíme ako to bude pokračovat.
Vypisali sme nejaké formulare, vzali nam krv, ja som dostala žiadanky na krv a glukozovy test…to som si myslela, že to budem absolvovat až ako tehotna
No uvidíme ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.