Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Malunkepusobil na me, ze opravdu vi co dela, ale priznam se, ze jsem si take myslela, ze laparoskopie je diagnosticka a kdyz se potvrdi PCO, tak rovnou osetri vajecniky…
alespon u me to tak bylo. Zkus se na to jeste jednou poptat v pondeli, navic si myslim ze stimulka 1*1 clostik je opravdu slaba, ja brala 3×1 pred skarifikaci ovarii a narostl mi s bidou 1 folikul a to az okolo 19.dne, takze to bych mozna jeste nebrala, ze nereagujes.
Ja myslim, ze ti to IVF nabizi kvuli te endometrioze, protoze je vetsi sance otehotnet a tim poresit i to a zabranit dalsimu rozsirovani…
morfologia je správny tvar, ked nemaš správny tvar tak može mat problem sa uvrtat a dostat sa cez obal vajička a obyčajne sa taketo vajičko neuhniezdi … dobrý výsledok je morfologia viac ako 30 % … už som skoro cez to odborník ![]()
net je v tomto dobry .. da odpoved skoro na všetko
niekedy je to ale aj na škodu
ale ja mám informácie rada ![]()
morfologia je správny tvar, ked nemaš správny tvar tak može mat problem sa uvrtat a dostat sa cez obal vajička a obyčajne sa taketo vajičko neuhniezdi … dobrý výsledok je morfologia viac ako 30 % … už som skoro cez to odborník ![]()
net je v tomto dobry .. da odpoved skoro na všetko
niekedy je to ale aj na škodu
ale ja mám informácie rada ![]()
ja som chcela laparoskopiu aby sommala istotu že mam priechodne vaječniky a aby sa pri tom urobil aj driling vaječnikov
aby som lepšie reagovala. Ked mi to vyvracal tak vtedy ešte o endometrioze ešte nevedel, tu objavil až neskor po vyšetreni.
Ale už sa teším
v pondelok dalšie testy .. možno už budu nejake výsledky … pichnu mi vyvolavačku a hura na HP. Len dufam, že mi to nevyjde na vikend
Mám ist 2 a 3 DC, mám štastie že nemocnicu mam tak blízko ![]()
Malunke diky, jo tak tu morfologii jsme meli bohuzel taky nizsi…
No jeste se poptam v pondeli, snad nam daji nakouknout do karet, ja to resim proto, ze ten vysledek nebyl nejlepsi, ale ty se tim vubec nestresuj, urcite to bude v poradku.
Ja si u nas akorat zpominam, ze vysly jeste nejake protilatky a ty nastesti dobre a ze pohyblivost byla vysoka, takze morfologie a pocet slaby, no nic budeme berit, ez se to casem zlepsi, ja ma take rada informace, protoze clovek vi na cem je, i kdyz je to treba i spatne
Jůva Malunke ty jsi mi ale odborník
buďme rády, kde jsme, teda já ještě ne, ale za týden budu taky vědět na čem jsme. V gyncentru by trvaly výsledky tak měsíc a to je myslím přeceňuji ![]()
Zeiivi s těmi informacemi s tebou souhlasím. Nemám ráda nedostatek info
Holky, držte se, myslím na Vás, bude to dobrý ![]()
je tu niekde k tej morfologii diskuzia … a aj ked mame len 20 % tak je to dobre v porovnaní s niektorými čo maju 2% … aj pani dr. hovorila že aj ked je to nižšie že je to dobry vysledok.
S pohyblivostou a s počtom sa da vela robit …vitaminy a pod. .. a vela zavisí na stresu … a ten dnes asi bol. ked ste raz už mali dobry spermigram tak nie je možne aby sa až tak velmi zmenil.
Nasla jsem tohle Kaci:
REFERENČNÍ HODNOTY SPERMIOGRAMU PODLE SVĚTOVÉ
ZDRAVOTNICKÉ ORGANIZACE (WHO)
Objem 2,0ml a více
Doba zkapalnění do 60 min
pH 7,2 nebo vyšší
Koncentrace spermií 20 milionů spermií na mililitr nebo více
Celkový počet spermií 40 milionů a více v ejakulátu
Pohyblivost 5% a více s progresivní pohyblivostí do 60 minut
od ejakulace
Morfologie 30%
Vitalita 75% nebo více živých
DEFINICE TERMÍNŮ
Normozoospermie normální ejakulát podle referenčních hodnot WHO
Oligozoospermie koncentrace spermií je nižší než referenční hodnoty WHO
Asthenozoospermie < 50% spermií s progresivní motilitou typu a+b
nebo < 25% s motilitou a
Teratozoospermie 30% spermií s normální morfologií
Oligoasthenoteratozoospermie označuje poruchu všech tří veličin (lze také použít kombinaci dvou předpon)
Azoospermie v ejakulátu nejsou přítomné žádné spermie
Aspermie nepřítomnost ejakulátu
Vitalita při odstředění lze získat několik spermií
Holky nemate nejakou radu, jak podporit ty manzovy chlapiky? Bere zatim selen a zinek,ale nevim, tam nam neporadili…
Ja mám ist na test kde mi vezmu nejake stery asi aby zistili ako sa spermie u mna na navšteve citia, či ich nepobijem skor ako si len čuchnu k vajíčku ![]()
da sa povedat, že je to test prostredia…
V nedelu preto máme naordinovany sex
na domacu ulohu ako hovorila sestrička ![]()
a keby sa stal zázrak a bola ovulka tak by mi tam hned aj šupli nejaký „tovar“ ![]()
Diskuse byla na žádost uzamknuta a pokračuje v uzavřené skupině Fertimeďačky z Polanky ![]()
Tereza
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď