Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Malunkepusobil na me, ze opravdu vi co dela, ale priznam se, ze jsem si take myslela, ze laparoskopie je diagnosticka a kdyz se potvrdi PCO, tak rovnou osetri vajecniky…
alespon u me to tak bylo. Zkus se na to jeste jednou poptat v pondeli, navic si myslim ze stimulka 1*1 clostik je opravdu slaba, ja brala 3×1 pred skarifikaci ovarii a narostl mi s bidou 1 folikul a to az okolo 19.dne, takze to bych mozna jeste nebrala, ze nereagujes.
Ja myslim, ze ti to IVF nabizi kvuli te endometrioze, protoze je vetsi sance otehotnet a tim poresit i to a zabranit dalsimu rozsirovani…
morfologia je správny tvar, ked nemaš správny tvar tak može mat problem sa uvrtat a dostat sa cez obal vajička a obyčajne sa taketo vajičko neuhniezdi … dobrý výsledok je morfologia viac ako 30 % … už som skoro cez to odborník ![]()
net je v tomto dobry .. da odpoved skoro na všetko
niekedy je to ale aj na škodu
ale ja mám informácie rada ![]()
morfologia je správny tvar, ked nemaš správny tvar tak može mat problem sa uvrtat a dostat sa cez obal vajička a obyčajne sa taketo vajičko neuhniezdi … dobrý výsledok je morfologia viac ako 30 % … už som skoro cez to odborník ![]()
net je v tomto dobry .. da odpoved skoro na všetko
niekedy je to ale aj na škodu
ale ja mám informácie rada ![]()
ja som chcela laparoskopiu aby sommala istotu že mam priechodne vaječniky a aby sa pri tom urobil aj driling vaječnikov
aby som lepšie reagovala. Ked mi to vyvracal tak vtedy ešte o endometrioze ešte nevedel, tu objavil až neskor po vyšetreni.
Ale už sa teším
v pondelok dalšie testy .. možno už budu nejake výsledky … pichnu mi vyvolavačku a hura na HP. Len dufam, že mi to nevyjde na vikend
Mám ist 2 a 3 DC, mám štastie že nemocnicu mam tak blízko ![]()
Malunke diky, jo tak tu morfologii jsme meli bohuzel taky nizsi…
No jeste se poptam v pondeli, snad nam daji nakouknout do karet, ja to resim proto, ze ten vysledek nebyl nejlepsi, ale ty se tim vubec nestresuj, urcite to bude v poradku.
Ja si u nas akorat zpominam, ze vysly jeste nejake protilatky a ty nastesti dobre a ze pohyblivost byla vysoka, takze morfologie a pocet slaby, no nic budeme berit, ez se to casem zlepsi, ja ma take rada informace, protoze clovek vi na cem je, i kdyz je to treba i spatne
Jůva Malunke ty jsi mi ale odborník
buďme rády, kde jsme, teda já ještě ne, ale za týden budu taky vědět na čem jsme. V gyncentru by trvaly výsledky tak měsíc a to je myslím přeceňuji ![]()
Zeiivi s těmi informacemi s tebou souhlasím. Nemám ráda nedostatek info
Holky, držte se, myslím na Vás, bude to dobrý ![]()
je tu niekde k tej morfologii diskuzia … a aj ked mame len 20 % tak je to dobre v porovnaní s niektorými čo maju 2% … aj pani dr. hovorila že aj ked je to nižšie že je to dobry vysledok.
S pohyblivostou a s počtom sa da vela robit …vitaminy a pod. .. a vela zavisí na stresu … a ten dnes asi bol. ked ste raz už mali dobry spermigram tak nie je možne aby sa až tak velmi zmenil.
Nasla jsem tohle Kaci:
REFERENČNÍ HODNOTY SPERMIOGRAMU PODLE SVĚTOVÉ
ZDRAVOTNICKÉ ORGANIZACE (WHO)
Objem 2,0ml a více
Doba zkapalnění do 60 min
pH 7,2 nebo vyšší
Koncentrace spermií 20 milionů spermií na mililitr nebo více
Celkový počet spermií 40 milionů a více v ejakulátu
Pohyblivost 5% a více s progresivní pohyblivostí do 60 minut
od ejakulace
Morfologie 30%
Vitalita 75% nebo více živých
DEFINICE TERMÍNŮ
Normozoospermie normální ejakulát podle referenčních hodnot WHO
Oligozoospermie koncentrace spermií je nižší než referenční hodnoty WHO
Asthenozoospermie < 50% spermií s progresivní motilitou typu a+b
nebo < 25% s motilitou a
Teratozoospermie 30% spermií s normální morfologií
Oligoasthenoteratozoospermie označuje poruchu všech tří veličin (lze také použít kombinaci dvou předpon)
Azoospermie v ejakulátu nejsou přítomné žádné spermie
Aspermie nepřítomnost ejakulátu
Vitalita při odstředění lze získat několik spermií
Holky nemate nejakou radu, jak podporit ty manzovy chlapiky? Bere zatim selen a zinek,ale nevim, tam nam neporadili…
Ja mám ist na test kde mi vezmu nejake stery asi aby zistili ako sa spermie u mna na navšteve citia, či ich nepobijem skor ako si len čuchnu k vajíčku ![]()
da sa povedat, že je to test prostredia…
V nedelu preto máme naordinovany sex
na domacu ulohu ako hovorila sestrička ![]()
a keby sa stal zázrak a bola ovulka tak by mi tam hned aj šupli nejaký „tovar“ ![]()
Diskuse byla na žádost uzamknuta a pokračuje v uzavřené skupině Fertimeďačky z Polanky ![]()
Tereza
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.