Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Kačulinek píše:
Ahojky Malunke, tak se tam snad někdy potkámepak musíš hned napsat, jak to probíhalo.
Jasne že hned zdelím prvé dojmy, už sa aj teším
, že sa bude niečo diat ![]()
Kačulinek píše:
Nechceš si zapnout popisek Malunke?
Ja za sebou žiadne vyšetrenia ešte nemám.
Mám PCO bez vyvolavačky žiadna MS. Snažíme sa polroka a doktor ma hned poslal do polanky, brala som len clostilbegyt, ale ten nezabral, resp. zabral len na polovicu
Meriam BT a podla nej vobec neovulujem. Ak budu všetky výsledky ok tak by som si rada dohodla termín na hydrolaaroskopiu, a potom až začnem s dalšou stymuláciou. V kratkosti ![]()
inak kde sa ten popis zadáva ? často neprispievam len to tu čítam ![]()
Nahoře (můj profil)
No uvidíme, co nás tam čeká. Četla jsem si recenze a vypadá to docela dobře. No myslím, že hůř už být nemůže ![]()
Kačulinek píše:
Nahoře (můj profil)No uvidíme, co nás tam čeká. Četla jsem si recenze a vypadá to docela dobře. No myslím, že hůř už být nemůže
Tiež som čítala pozitívne reakcie, mne Polanku doporučil moj Dr., ten sa so mnou velmi nehral, hned ked som spomenula, že chcem babo tak ma hned posielal do CARu
Tak dúfam, že nebudem až taky beznadejný prípad
U mna je asi najvacsí problém že vobec neovulujem
A či je v poriadku partner tak to musím len dúfat, že je ::)
AAAAAAAAAA
Ahoj Kačko…znám ten pocit…já taky přestoupila z Gyncentra…a smím se zeptat, pročpak ty? Mně si můžeš přečíst tady kousek v historii, jsem se tu jednou trošku rozepsala pro Jméno…
No, zeptej se v Polance nebo kde vlastně budeš? Polanka nebo Olomouc, zeptej se, jestli musíš celou kartu. my byli v Polance na pohovoru a až vlastně u krve jsme jim řekli, že jsme přestoupili, tak se nás ptali, co nám brali za krev, jestli i kariotipy apd a to my nevěděli, tak stačilo do Gyncentra pouze zavolat a oni nám řekli telefonicky jestli ano nebo ne. Šlo o to, že kdyby nám je tam brali a v Polance by nám je brali znovu, protže by to nevěděli, tak by jsme platili zbytečných 3.500,–, protože pojišťovna toto vyšetření proplácí pouze jednou… Mně se do gyncentra taky nechtělo a tak telefon stačil uff..
![]()
Ahojky Luci, chci přejít, protože se tam prostě necítím. Měla jsem i menší výměnu názorů s Dr. a přestoupit jsem už měla dříve
No každopádně jsem se rozhodla a 22.6 jdu poprvé. Jsem strašně zvědavá a doufám, že se nám tam bude líbit
S tím výpisem nevím, protože jsem tam volala a sestřička říkala, že si to mám vyřídit, psala jsem dotaz do Gyncentra, ale zatím se mi nikdo neozval, no ani vlastně nečekám, že by se ozvali. Příští týden tam chci zaject na poslední návštěvu ![]()
Tak držím štěstíčko !!! Já jsem taky z gyncentra odešla kvůli velké nespokojenosti…
Věřím, že ve Fertimedu budeš naprosto spokojená. Však když budeš chtít cokoliv vědět, napiš. Předpokládám, že budeš jezdit do Polanky !!! Tam je to super !!! Sestřičky i doktoři první pohovor by jsi měla mít s panem docentem Sobkem.
On působí tak tiše, ale ne ee, je to srandista…jsou tam všichni fajn. Věř mi, po Gyncentru jsem tam rok a s přestávkami jsem do 8.měsíců otěhotněla..
![]()
Věřím, že tam budeš stejně spokojená jako já !!! ![]()
Ahojky Luci, no já jsem ráda, že jsem se rozhodla, ono chodit tam se sevřeným žaludkem není asi ono
. Jak dlouho jsi byla v Gyncentru? To IVF jsi už podstoupila v Polance, že? A proč zrovna IVF? Mě ho vlastně v Gyncentru vnutili, téměř žádné vyšetření, když jsem se ptala na laparoskopii a celkové vyšetření jak to se mnou vůbec vypadá, tak mi Dr. řekl, že by to řešil až po 1. IVF. No… potřebovali peníze. Teďka už jsem ostřílená a do ničeho se nutit nenechám ![]()
Přesně tak. K doktorovi se máme naopak těšit, že nám pomůžou a ne, že se budeme bát, co se s námi bude dít.
V Gyncentru jsem byla vedená cca rok, ale docházela jsem tam půl roku, pak už ne, mezitím pak byly vánoce a my si dali přestávku a já mezitím zjišťovala jiné CAR a pak se objednali do Polanky a zrušila jsem nás v Ostravě.
Já se do Gyncentra dostala vlivem své původní gyndařky. Dneska už vím, že ji tenkrát šlo o vlastní kapsu…, já tenkrát nevěděla, že si můžu sama vybrat a bláhově jsem ji věřila. Až v Polance jsem se pak dozvěděla, že přeci, když k ní přijdu s tím, že chci miminko, že mně nejdříve měla vyšetřit a zkusit mi pomoci sama, ale kdo ví, k čemu ona tenkrát přihlížela, rovnou mi vypsala žádanku a já se tenkrát těšila, že jdu do dobrých rukou. Už tenkrát mi ale našla malou cystičku, pozvala si mně na 3.den v MS, ta se vyplavila s MS, tak žádanka a nashle…Jenže ta cystička už něco znamenala…
No, je pravda, že už od prvního dne jsem na Gyncentrum neslyšela zrovna chválu, dokonce i od rehabilitační sestry a pak neuroložky..léčila jsem nakřupnuté záda, no prostě i doktoři mi doporučovaly jiné centra, ale já si říkala, že to zkusím a uvidím. Je fakt, že tam všechno trvalo dlouho. Vzali nám tam jen krev na základě toho já začala užívat 3.měsíce antibiotika, manžel spg. A pořád, přijďte za tři týdny a další výsledky za deset dní a pořád peníze a čekání, ale stále jsem věřila. Pak mi opět vzali po antibiotikech krev a UTZ a IUI, která se nepovedla. Vadil mi i přístup lékařů a dole na recepci. Když jsem byla po IUI, tak jsem se ptala, kdy mám přijít na kontrolu, tak mi řekl primář, že uvidím za 14 dní. Pokud MS nepřijde, tak se objednat. Takové suché informace. Dole si mně zase neustále pletli s nějakou Dagmarou, mou kartu nemohli najít a měl ji prý nahoře doktor, tak po mně chtěli, abych já vždycky po vyšetření došla za nimi a informovala je, co mi dělali, aby prý o mně měli nějakou tu zmínku. Tož a je toto normální? To jak manžel slyšel, tak myslel, že ho tam trefí, jako proč my bychom jim tam měli něco chodit říkat? Od čeho jsou tam počítače ? taky ta jejich prazvláštní pracovní doba. Takové ticho po chodbách…jsem tam po těch antibiotikech jela na krev a nemohla jsem se tam nikoho doklepat a pak mi přišla otevřít sestra a prazvláštně se na mně dívala, pak opět hledala mou kartu, tak ji manžel říká, že nejsem Dagmara, ale Lucie, a že si mají zavolat nahoru doktorovi ( Polák ), ale oni tam už nebyli… No, po té IUI, to bylo v říjnu jsem si řekla a konec. Ani mi nebyli schopni říct, na kdy se mám objednat, o IUI jsem si myslela, že je to už umělko, jak mi nic nevysvětlili a já jen díky netu zjistila informace, o co vlastně jde..:D
Takže když se mně manžel ptal, řekla jsem mu, že se budeme snažit sami a já pozjišťuji Inko o té Polance. Mezitím jsem si už i studovala informace, ať vím, o čem mi doktoři mluví a já jim zase bláhově nevěřím a znáš to.. V dubnu 2010 jsme měli první pohovor. Už vycvičení z Ostravy jsme očekávali asi hodinový pohovor a odchod domů, ale kdeže. Asi od 11:00 hod jsme domů přijeli vyšťavnění, ale překvapení a spokojení asi něco kolem 16:00 hod. V jeden den pohovor s docentem Sobkem, já UTZ, manžel spg. oba krev. Já jsem se ten den hned dozvěděla nějaké stíny na vejcovodu a manžel znal výsledky svých výborných plavců. Pak pohovor a sepisování formulářů u sester, no prostě bomba. Hned jsem vycítila, že se něco bude dít a hned jsem viděla já i manžel, ten obrovský přístupový rozdíl mezi Gyncentrem a Polankou. Takže jsem já šla na Lapárku a hysterku a mám pryč levý vejcovod a ta zmiňovaná cystička? To bylo právě kvůli tomu vejcovodu. Měla jsem tam srůsty a zánět. V Ostrvě mi na toto dávali ty antibiotika. V Polance nechápali. Místo aby mi odstranili vejcovod a pak IUI… no, nechápu ani já. Já ti na ně byla tak naštvaná, ale tak. Prostě zbytečné návštěvy u nich, jenom tahali peníze jak z nás, tak z pojišťovny, potvory jedny. Takže v Polance mi odstranili vejcovod a vzhledem k dalšímu mému stavu, rostoucí folíky a pěkná děložní sliznice, zkoušeli jsme nejprve hormonální léčbu, pak jsem já chtěla do toho IUI a nakonec umělko a jsem těhotná. Se vším všudy, s malými přestávkami, kdy já měla 2. měsíce strach z operace a pak se čekalo na MS, do toho jsem tam nebyla od listopadu 2011 do února a pak jsem začala stimulovat na IVF, tak jsem cca do 8.měsíců otěhotněla. Jsou tam všichni šíleně moc hodní, jako z počátku se tam čeká jako všude, ale pak už chodíš na kontroly a na určený čas. Jen pokud jsou tam nějaké zákroky nebo transfery, tak si taky počkáte, ale sestry vždycky informují a pohovory vím, že bývají ve středy. Ty už máš štěstí, že už i víkendy jsou v Polance, já ještě zažila i jednu cestu do Olomouce, ale už se tam dělá i o víkendu. No uvidíš, já si myslím, že sama uvidíš ten rozdíl a pak mi napiš..:D
není to moje osob. zkušenost, ale býv. švagrovka s bráchou jezdili do Polanky. Bylo ji už 34., když chtěla druhé dítě (ona měla z 1.manž. i brácha, ale prostě to nešlo), tak na doporuč. svého dr. začala jezdit do Polanky, přístu pěkný (taky by měl být za ty prachy). Pak jezdili do Olomouce, nejdříve byla švagrová na nějaký oper. zákrok, pak IUI, no podmínky tam šílené, dle popisu bráchy. Když tam má jit chlap na odběr, tak žádný koutek-soukromí, dostane kalíšek a jde na WC, před kterým sedí další pacoši, co tam čekají, občas se stalo, že se tam někdo dobýval. IUI bylo v listopadu, dle TT byla švagrová těhu, pak začala špinit, pak krvácet, volala do Polanky, jestli má přijet a sestra ji řekla „moc dobře víte, že to na poprvé vyjde jen málokdy, přijeďte v pondělí, já vás tu nemám dnes, kde vtlačit“ (to byl pátek).
nezlob se, ale tomu já po svých zkušenostech nějak moc nevěřím. Bráchovi řekni, s bohužel s těma kabinkama je to všude stejné. V Gyncentru jsem naopak zažila koutek, kde bylo skleněné sklo a manžel se absolutně nemohl soustředit, neboť slyšel sestry a pacientky za tím oknem a cítil se nesvůj. Takže bývá to i horší. Znám případy pacientek, kdy jedna přišla o dítě vlastní vinou, neboť začala po ET špinit a přestala brát Utrogestan a v podstatě si to zavinila sama. Znám kamarádku, která ne fertimed taky nadávala, ale už se vzpamatovala. nemohla otěhotnět, po OPU se jim neoplodnilo žádné vajíčko a nebylo momentálně vysvětlení, jen pokračování v léčbě, ale ona začala na Fertimed házet špínu, našla si Brno a tam se ji stalo totéž..
takže nadávat přestala, neboť bohužel zjistila, že patří mezi ty páry, které mají nevysvětlitelnou neplodnost…No, ať nám ségra když tak napíše sama své dojmy. Víš jak, ty píšeš za ní to už je jak se říká přes další ústa a informace mohou být zkreslené, když to jde přes více pusin a třeba by jsme s tvou segrou přišly na něco jiného, ty tím tak akorád škodíš, neboť jsi tam nebyla osobně a strašíš ostatní. Nemám ráda pomluvy a drby zvlášť od těch, co jenom něco slyšeli…
Každý si obrázek musí udělat sám, já jen znovu podotýkám, že já jsem spokojená a mám možnost společně s manželem srovnání dvou center a jsem těhotná, další má kamarádka fertimeďačka a ta jezdila do Olomouce se teď v červnu chystá rodit a také spokojenost nade vše… takže, raději nám sem pošli ségru… ![]()
Ahojky Luci, s tím naprosto souhlasím. Nechápu proč tady anonym říká věci, které nezažil. Já s Gyncentrem mám takové zkušenosti. Nahnali nás do IVF a to během vánoc, kdy na nás absolutně kvákali, jen jsem šla změřit folikuly a pak na OPU, prostě nic. Když jsem se ptala na možnost receptu na stimulku (bylo to tam šílené) tak jsem se nepohodla s doktorem, protože jsem nechápala, proč musím platit o 2 tis. více než bych zaplatila v lékarně. Jejich přístup je fakt zdlouhavý. Prostě týdny čekání, na všechno
nejhorší je, že si člověk myslí, že to takhle trvá všude. Luci, která doktorka tě poslala do Gyncentra? Mě tam poslala nějaká, teďka si nevzpomenu, měla zástup za mého doktora.
![]()
holky, ať je to tak či tak, co si budeme nalhávat ono je to veeeelký byznys a ten lékař, který tvrdí, že to nedělá pro prachy, tak kecá. Je ale dobře, že dnes je doba, kdy si můžeme vybrat-snad o tuto možnost nepřijdeme. Mě stačilo jak se změnil přístup, když jsem ještě chodila k dr. Ichnovskému st. do Třebovic, kde měl ordinaci ve své vilce a pak, když otevřel Silesii v Porubě. V počátku byl příjemný, milý, choval se pěkně k pacientkám a po několika letech u každé kontroly člověk z jeho úst neslyšel nic jiného než peníze, peníze, peníze, jak lékaře pojišťovny berou na hůl atd. Kolik ho vybudování Silesie stálo jaké má dluhy apod. Bylo mi 34, když jsem byla těhu a říkal, že kdyby se měly prohlídky platit jako v zahraničí, že by jich určitě během těhu tolik nebylo a podobné žvásty, byl velice nepříjemný (naštěstí jsem se s ním setkala jen jednou během těhu), jinak jsem chodila k prim Mantičovi, který byl úžasný.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.