Fertimed Polanka n. Odrou

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
3764
15.6.11 15:22

Malunke

píšeš jediná pozitivní zpráva, takže bylo něco i špatného??? doufám, že né. :wink:
Je dobře, že máš dobrý pocit z návštěvy, zřejmě tam budeš teď pořád, tak alespoň, že je ti tam příjemně :-)
Teda alespoň pokud to budete mít tak jako my, já tam byla tak 5× do měsíce, ještě, že mám v práci príma šéfovou a ta mě pouští, jinak nevím jak bych to stíhala, většinou nám UZ vyšel na dny, kdy tam nebyli odpoledne a já musela z práce :-?
Tak držím palečky ať i ty odběry a všechno kolem dopadne dobře :wink:

• načítám...
581
15.6.11 15:34

Tak mne našli ešte endometriózu, takže k mojej 5cm ccyste a PCO ešte toto :))
Inak naozaj to bolo v pohode, som rada, že sme tam išli.
Odchádzala som s pocitom, že sa konečne bude niečo diat, idem zase v pondelok, ale ja to mam do polanky 15 min. autom s prace takže tam budem chodit namiesto obeda :))
Vzali mi asi krv do 5 skumaviek, a ešte musím do nemocnice na HP a na testy cukrovky… dufam, že to dopadne všetko dobre :)
Doporučil nám IVF, ale ešte uvidíme ako to dopadne po testoch :)
Inak na centrum zatial nemožem povedat nič zle :), príjemne prostredie a milý personal :)

• načítám...
581
15.6.11 19:57

zeiva : Tak ako ? Ako to na teba posobilo ? Potešili ta ? :)

• načítám...
3295
15.6.11 21:10

Ahojky xCharlie !!!

To fakt nevím, nedokážu posoudit, já se nesetkala se špatným doktorem. :dance: IVF mi dělali v centru, kde jsem docházela a kde mi dělali všechna různá vyšetření. Jediné, dvě poslední IUI mi dělala paní doktorka, která je nyní na MD. Já jsem ten den byla poslední ET a ona končila a šla na nemocenskou. Co si vzpomínám, tak jsem v takovýchto věcech na ni měla štěstí.. :dance: protože jsem byla i její první pacientka, na které dělala IUI, mně to od ní nedělalo moc dobře a bolely mně i zrcadla, která mi zaváděla a asistovaly ji a učily ji to holky z laborky…takže když jsem věděla, že mi ET vychází zrovna na den, kdy je tam ona, nebyla jsem zprvu moc nadšená, ale nepřipouštěla jsem si to a vidíš.. :mrgreen: Vyšlo to.. :dance: Takže se ji od srdce v duchu pokaždé omlouvám, že má důvěra byla tak malá… :cry: Takže, těžko říct.. :lol: :lol: :lol:

• načítám...
542
15.6.11 21:10

Ahojky holciny, az ted jsme dorazil s manzou teda uplne vystaveni, spojili jsme to jeste s nakupovanim…

Z navstevy a pohovoru mam hodne prijemny pocit, s docentem i sestrama se dalo mluvit, nikdo si na nic nehrala byli opravdu vstricni, vse vysvetlili…Obcas jsem se sice trisku u panan docenta ztracela, mluvil tise a nekdy velmi vtipkoval,a le bylo to opravdu prijemne…

Bohuzel na USG me moc nepotesil, zustala mi tam pravdepodobne z minuleho cyklu po clostiku na P vajecniku cysta 4×1.5 cm tak me to pokazilo naladu,ale o sliznici se moc nevyjdroval,ale rekl, ze tam zatim nevidi nejaky problem, tak musim doufat, ze nam cysta brzo zmizi, ale nasel drobne vyrustky na cipku,tak mi doporucil zvacit vakcinu proti HPV viru, tak si to mame promyslet, odebrali nam krev a take mam prijit v pondeli na kontrolni USG. Manza nemusi. Pan docent chce pockat tento cyklus,jak s ebude chovat cysta, takze zadna stimulka nebude :cry: a uvidime, jestli nejaky folik doroste. Jinak jsme es zatim bavili, ze bychom zkusili I.U.I.,ale nevim, zda k nemu dojde, protoze pak prisel na radu manza a spermio nas zklamalo :cry: :cry: :cry: :cry: z 20 mil/ml jsme dosli na pouhych 6 mil/ml, pohyblivost sice nadprumerna, protilatky taky o.k., ale manza byl hodne smutny a ja taky, tak se poptam v pondeli, zda to ma smysl, zkouset I.U.I :nevim: :nevim: :nevim: …Jinak pan docent byl opravdu ferovy a prijemny, dokonce nam rekl, ze by nam doporucoval zmenit pojistovnu,at tolik nedoplacime z vlastni kapsy, mame totiz oba s manzou VZP a ta moc nespolupracuje :-x :roll: :roll:

Malunke jinak take me ceka HP 3.D.C. a glukozovy test, mam zadanky, takze muzu jit kamkoliv do laboratore, manzovi navic doporucil vysetreni urologem a pak obema konzultaci s genetikem, tak nevim, jestli je to standartni postup a vy to mate taky tak? Jo jeste jsem se te chtela zeptat, vam take doporucovali nechat si udelat testy na cystickou fibrozu ???

Priznam se, ze jsem mela hlavu jak balon z tolika informaci a postupne je vstrebavam, ale to je dobre…

Ohledne meho kratkeho cyklu a spineni moc nerekl, vychazel z toho, ze jsem mela nedavno hysteroskopii a ta dopadla dobre, takze to neresil.Tobe se k tomu tvemu prubehu cyklu vyjadril?

• načítám...
3295
15.6.11 21:17

Ahoj Malunke !!!

No, to je víc než dobrá zpráva, že to má přítel v pořádku !!! :dance: Je důležité, aby to měla chlap dobré.. :mrgreen: Nám když řekli manželovy výsledky, tak já byla moc potěšená a ráda !!! :lol: :lol: :lol: Už jsem tedy zbývala jen já a mně do pořádku dali. Neboj, všechno dobře dopadne. Vaše návštěva byla první, takže teď se to rozjede a bude mimčo !!!! Já to měla podobně jako ty dneska. Domů jsem tenkrát přijela taková nesvá, nevěděla jsem, co bude a měla jsem šílený strach z těch výkonů: laparoskopie a hysteroskopie, které mně čekaly, do té doby jsem nikdy pořádně nebyla v nemocnici, natož pod narkózou, takže mi trvalo 2.měsíce, než jsem si uvědomila, že pokud chci dítě, tak to holt musím podstoupit. :wink: Takže po výkonech už pohoda, věděla jsem, že to nejhorší mám za sebou a čekaly mně už jen hormonální léčba a IUI a IVF a vše vyšlo !!! takže přeji hooodně štěstí !!! Přeju ti, ať se ti vstřebá, co jsi se třeba dneska dozvěděla, ať ti to netrvá třeba zbytečné 2.měsíce, jako mně a těšíš se na mimčo !!! :mrgreen: :mrgreen: :dance: :dance: :dance:

• načítám...
581
15.6.11 21:27

zeeiva na cysticku fibrozu idem aj ja. Mne navrhoval rovno IVF, že IUI u mna velku šancu nema. S cysty si nič nerob ja ju mam už 2 roky asi nejakú 5cm, raz bola už aj 8 cm, ta može aj zmyznut. Objavil u mna endometriozu :(. Ja som chcela ist na hydrolaparoskopiu a on ma od nej odhováral, že radšej hned to IVF. V červenci maju cely mesiac dovolenku tak stimulku by sme začali asi až na srpen resp. zaři. uvidím ako dopadne zvyšok testov. Priatel ma spermiogram v pohode len morfologia vyšla na 20 % a ma byt 30%, ale to je vraj v pohode.
Ja mam zase dlhé cykly … dnes som 60 DC a ovulka nikde :( No uvidíme v pondelok.

• načítám...
581
15.6.11 21:30

myslela som že laparoskopiu u PCO robia asi ako prve a on mi to stále vyvracal … teraz neviem či na nej trvat alebo risknut a ist rovno do IVF aj ked doeraz stimulacia vaječnikov u mna nejaka slávna nebola :nevim:

• načítám...
3295
15.6.11 21:36

Ahojky zeeivko !!!

Chápu !!! :lol: :lol: Naprosto chápu vaše vysílení a hlavy jako balóny.. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: My s manželem na tom byli úplně stejně :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: O panu docentovi Sobkovi jsem vám v některém příspěvku psala, že je takový zvláštní, tichý, ale vtipný, já jsem z něho také poprvé měla zvláštní pocit, ale cítila jsem z něj, že ví, co dělá. Možná se s ním už ani nesetkáte, kdo ví. Já o něk hlavně vím, že právě ty pohovory´si dělá rád sám. Já si třeba i vzpomínám, že když mně vyšetřoval a viděl, že mám v pupku pearcing, tak se mu to vůbec nelíbilo a doporučil mi ho sundat, protože i toto může škodit tělu..já to nechápala a manžel to přes dvře slyšel a tak se ho ptal proč, že nosím náušnice a tak a to bych nesměla nosit nic a on se tenkrát smál a říkal, no však já bych zakázal nejradši ženám i ty náušnice… :mrgreen: to by jste se divili, co ty kovy a nekovy všechno přes kůži vypoštějí za škodliviny do těla. Je fakt, že jsem pearcing z pupku doma vyndala..raději… :lol: :lol: :lol: Přikázal mi přibrat aspoň na 55 kg..což jde u mně těžko, mám štítnou žlázu a přestat kouřit a to okamžitě. Ohledně cogaret mi tam domlouval asi nejvíc a vysvětloval čísla..no jéjej…Já si holky připadala doma jako marťan !!! Fakt. Bylo mi ouvej.. 8-o 8-o 8-o . Do toho mi našel ten stín na vejcovodu, ale nedokázal přesně určit, co to tam je, takže hysterka a lapárka..a prostě, nebyla to sranda. Naštěstí manžel byl OK. No, takže jak jsem psala malunke, po výkonech už to šlo všechno rychle a mimčo čekáme.
S docentem se už možná ani nesetkáte, jak jsem psala. Možná jo, možná ne. Já pak měla štěsí na dny, kdy mně ošetřoval pan Holub, ten mě i operoval a pak jsem zase často chodila k paní doktorce, teď chodím ve čtvrtky zase k jinému doktorovi a screening mi dělala paní doktorky Koutná, která ordinuje hlavně v Olomouci a byla fajná. Ona mi vlastně měla dělat tu lapárku, ale já pablb tenkrát jela na 7 hod do Olomouce a zapoměla jsem a ráno v 5 hod jsem si v klidu vydzunkla kafíčko na probuzení..a jak se to v Olomouci dozvěděli, tak je málem trefil šlak a mně taky, protože to jsem před narkózou samozřejmě neměla.. :-P :-P :-P
No holky, hlavně nebojte, opravdu, nestresujte hlavně jako já tenkrát. Já byla ze všeho tak na nervy, že jsem 2.měsíce o CARU nechtěla slyšet až pak mi došlo, že jestli chci mimčo, musím se přestat bát a podstoupit to. Však kolik holek na to šlo a v pohodě. Jenomže já fakt do té doby pořádně v nemocnici nebyla a pod narkózou taky ne, takže strach jsem měla velikánský a když jsem to měla za sebou, cítila jsem se jako vítěz a nechápala jsem, z čeho jsem měla ten strach a sama se prostě obrala o 2.zbytečné měsíce.

Přeju vám, aby vám ostatní vyšetření vašla v pořádku, aby se vám ve Fertimedu líbilo, věřím, že první dojmy jsou prostě všelijaké, ale nebojte, jakmile budete mít potřebná vyšetření za sebou, tak vás už potom budou čekat jen samé fajné věci !!! Vím, že doktoři jsou jenom lidi, nechci je pořád ty naše fertimeďáky vynášet do nebes, každý je nějaký, ale jsem živý důkaz že to prostě jde, mám s nima velmi dobré zkušenosti, takže doufám, že spokojenost bude i u vás !!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

• načítám...
542
15.6.11 21:39

Diky, priznam se, ze jsem z toho trosku zdrbnuta, ale doufam, ze cysta zmizi nebo alespon nebude delat nejake dalsi potize :-( :cry: , jak ti zjistil endometriozu, nasel nejakou tekutinu nebo neco??? Tak to je zas dobre, ze ti rovnou dopurcil IVF, aby jsi neztracela cas. Nekde jsem cetla, ze emdometrioza neni prekazkou k otehotneni a prave otehotneni ji muze pomoct a zmizne…co ten tvuj hlen, vyjadril se ti k tomu nejak?

Prosim te, muzu se te zeptat, co vsechno se u toho spermiogramu stanovovaovalo a jake jsou normy, jestli si vzpomenens, my s manzou jsme po tom, co nam rekli nizky pocet, kdyz minule bylo 20 mil/ml celkem prestali poslouchat, protoze nas to diost zaskocilo, takze si zpetne uvedomuju co dalsiho bylo v norme nebo pod prumerem, ale nevim co to bylo :nevim: :oops: :nevim:

• načítám...
542
15.6.11 21:51

Luci dekuju, opravdu ty dojmy jsou vselijake,a le jak pisees, prevladaji ty dobre, pristup opravdu fajn, takze Kaculinkuty se uz jen tes, opravdu ma clovek pocit, ze s e s nim neco deje, ze se zbytecne nemrha casem a sestry maximalne vstricne, poradi a rozeberou to,co treba zapomnel pan docent zduraznit nebo jsme ho treba spatne pochopili :roll:

Nic mene zatim mi nevyvracel I.U.I,ale to jeste nevedel to spermio, takze se potam znova v pondeli,to vis, ja se priznam, ze bych nejradsi vsechno hned, ale to bohuzel nejde :-(

Takze si zkusim co nejdriv absolvovat ten glukozov y test a uvidime, stimulaci ted asi zadnou delt nebude kvuli te cyste a budeme se snazit prirozene nebo mozna zkusi I.U.I. jen tak bez stimulace, pokud nejaky folik naroste.

Chci se te,prosim,jeste zeptat, kdyz jsi podstupovala I.U.I. tak jsi za par dni sla na I.U.I. znova ? A bere se to pro pojistovnu jako jeden nebo 2 pokusy?

• načítám...
879
15.6.11 21:53

Nazdárek holky a mamčo :-P Jůva tolik info, to jsou fofříky :lol: mě to čeká příští týden, ale nemůžu se dočkat, ale trošku se bojím, co mi zjistí :roll: Malunke, jak ti můžou hned na vyšetření určit endimetriozu, já myslela, že se to zjistí až laparkou :think: A glukózový test je na co? to jsem ještě nikdy neslyšela :roll: Nebojte holčiny, oni nám pomůžou a za chvilku budeme následovat naši Lucku :-P Jen se chci zeptat, jestli jste vůbec snídali, když Vám brali krev? Jen aby nás pak nevyhodili :lol: Já dneska byla, doufám naposledy, v Gyncentru pro výsledky, takže konečně mám v ruce papírky, ale čtu v nich a vůbec se v nich nevyznám :lol: Mám pár otázek holčiny :lol: Co je morfologie, co je počet? a defekty hlavičky, krčku a bičíku? :lol: Přítel jak to viděl, tak ho málem odvezli :lol:

• načítám...
879
15.6.11 21:57

Ahojky Zeiivi, jak kukám na protokol ze spermiogramu: tak se zjišťuje Množství, počet, motilita, mofrologie, defekty (hlavičky, krčku a bičíku - to je nepohyblivost), kultivace, pH, ale fakt vůbec nevím :think: nemá s tím někdo zkušenosti?

• načítám...
879

Ahojky Zeiivi, jak kukám na protokol ze spermiogramu: tak se zjišťuje Množství, počet, motilita, mofrologie, defekty (hlavičky, krčku a bičíku - to je nepohyblivost), kultivace, pH, ale fakt vůbec nevím :think: nemá s tím někdo zkušenosti?

• načítám...
581

endoazvuku …endmetriozu mi zistil na ultrazvuku, ešte mi to potom ukazoval a vysvetloval čo to je. Dufam, že sa mi to nerozlezie, tým že nemam skoro MS tak by sa to nemalo rozliezat.
No ja si tiež nepamatam všetko len tu morfologiu, lebo to nam vyšlo zle, resp. podpriemer.
koncentracia
pohyblivost
morfologia
celkovy počet … a už si nepamatam… ale v karte to asi budeme mat tak si to možme opisat. Na nete som k tomu spermiogramu aj niečo hladala, ale nechcem sa v tom nejako velmi rýpat… vysledok je vraj velmi dobrý, tak aj tu morfologiu vypuštam, na IVF by to stačit malo … :-? dufam

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.