Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojky!My jsme taky včera nakonec opékali,akorát mně štvali ti komáři.Jsem celá poštípaná,zapoměla jsem se potřít repelentem.To tvůj manžel řekl jenom afektu,myslím že ho to brzy přejde.Vždyt druhé dítě chcete určitě oba.Já říkám manželovi že jsme ted oba na stéjné lodi.Však brzy vychladne a uvidíš že pak půjde.Držím ti palečky at se brzy usmíříte? Já mám menzes tak jak má být,a začala jsem zase brát kapky Gynex.Byli jsme ze synenem na procházce na kole,ale bez koleček neumí jezdit. Pořád se naklání na stranu,vůbec mu to nejde jezdit.Tak mu kolečka dáme ještě zpátky.Pořád se bojí že spadne,musela jsem ho držet.Prosím tě co znamená to oko,jak tam vždycky bliká?
Ahojky,jsme doma.To ovčí maso naložený bylo dobrý ,to jsem si ani nemyslela.Akorát se hooodně smrsklo,tak toho nakonec bylo docela málo,ale za syrova dost.To očko je tam protože ti někdo reagoval na zprávu,jako že ji nemáš ještě přečtenou.Tak do bazénu jsem párkrát vlezla,a ponořila se ale nehorázná ledárna fakt,chce to tak den dva prohřát se.Zítra jdu s Kristy na kontrolu,už nekašle takže už to bude dobrý.Už je to doma dobrý,snad na odběr pujde,jen si myslím že nám to nevyjde příští měsíc.Jestliže se mi ms rozjede od zítřka,tak 14dní na IUI je neděle a to má Jára práci za dost peněz tak tu neodmítne,leda by se to zejtra ještě nerozjelo.U nás je to trochu těžký,druhý dítě chci hlavně já,jemu jedno nevadí a chtěl by zkoušet přirozenou cestou,takže svým zpusobem ho do toho víc nutím no…to jo no ale bez pomoci to nejde,ani Pregnyl mi nepomohl ani první inseminace,to je těžký no.My na dovču nepojedem určitě,výlety snad ano ale dovča těžko.Na jednu stranu nejsou peníze a na druhou …Jára má domluvenou práci do posledního týdne před začátkem školního roku ve škole,takže to musí být než tam budou děti.Není to lehký s živnostníkem
,tím že jed práce mín bojí se jí odmítnout aby měl aspon něco.
Ahojky!V dnešní době to je fakt těžký s prací,protože není.Sestra od manžela hledá už dlouho práci ,ale marně.Práce je důležitá a musí se oželit i dovolená,možná že pak pojedete až po prázdninách.Taky někde pracuješ?Předním jsem pracovala jako prodavačka zeleniny ,v jednom supermaketu.Nebylo tam špatně ,akorát jsem měla problémy z dojížděním.A po mateřské pak nechtěla tchýně at se vrátím,tak jsem se hlásila na pracák,a pak mám to opatrovné na tchána.Vůli toho zítra musím jet do města na úřad.Tak ti zítra ráno nebudu psát,až pak odpoledne se ti zase ozvu.Jedu totiž už 8.15h autobusem.To je dobře že jste se už usmířili,já to dlouho nikdy nevydržím.Neříkej že vám to nevýjde,nech to mu volný průběh a uvidíš že se vám to podaří třeba hned příští měsíc.
Držím palec?
Já dělám taky v marketu ale je to náročný
.Jsou to 14ctky dlouhej krátkej týden,kdybych měla kam tak bych nejspíš odešla.Měla jsem tam pracovní uraz o to to tam mám ted horší.No práce není,ještě tak v Pardubicích ale tady ne.Jinak manžel už snad tak nějak počítá že tam pujde,jen to nesmí vyjít na tu další neděli za 14dní.Ms se mi už rozjela,tak to možná na sobotu vyjde,jinak další měsíc.Jdu chrupkat,dobrou noc,
zas zítra
Jdu se ještě koupat,a pak jdu taky hajat!Dobrou noc také přeji!Papa ![]()
Ahojky
,tak jsem objednaná na 7.7. na ultrazvuk a snad pak druhý IUI.Už jsem z neuspěchu uplně v pořádku a natěšená na další šanci
.V práci jsem výpověd zatím nedostala,tak od zítřka zas makám a zrovna dlouhej týden ![]()
Ahojky Gábi!
Já jsem tam ještě ani nevolala,musím tam hned ráno volat.Tak ve městě to mám vyřízené,ale ve sředu musíme jet znovu.Syn půjde ještě zítra do školky,a ve středu pojede s náma.Tak už zítra jdeš do práce, tak až večer budeš na internetu.Taky jsem tak pracovala krátký a dlouhý týden.Nejhorší byli víkendy většínou jsem dělala od 9 do 9hod,a pak musel pro mně jezdit manžel.Tak ti budu držet palečky at ti to podruhé už konečně výjde! ![]()
ahojky,Kristynka bude chodit do školky celý prázdniny,teda když budu mít volno tak si ji nechám doma ale ve směs celý prázdniny.Měsíc ještě funguje jejich školka a v srpnu mi ji vzali do druhý školky co tady je.A to je klika,vloni nebyla šance se tam dostat,vezmou jen pár dětí a je to hned pryč.Já tady dělám od 6-20.30.Ve všední dny májí teda maminky co vodí děti do školky dovoleno chodit na 6.30,jinak by to nešlo,školku nám otvírají v 6.15 takhle to je fofr než tam dojdem
.Taky ti moc držím palce at si z Bulharska přivezete mimíška v bříšku,bylo by to romantický ![]()
Musíme se vzájemně podpořit!Protože jsem moc ráda že mám nějakou zpřízněnou duši,která mi rozumí.Jsme sice od sebe daleko,ale máme stejné osudy.Jak to že pracuješ tak dlouho?Já jsem dělala jen 12h. a vím že více hodin bylo zakázané. Když máš přesčasy máš pak nějáké volno na víc.A jak s to myslela s tou výpovědí,oni ti nějak hrozili.To máš ráno opravdu fofr,to si pořádně ani kafíčko nevypiješ.A dovolenou mít snad budeš ? Je mi tě opravdu moc líto,ale budu na tebe myslet. Brzy budeš mít mimiško a pak už do práce nebudeš chodit.A budeš si to doma užívat! ![]()
Přála bych si abys měla pravdu…
.A k té pracovní době…no je to tak,jenže něco jiného děláme a něco jiného máme ve smlouvě…kdo s tím má problém muže jít o dum dál…je blbá doba.Jinak mi bylo řečeno…jestli se to bude opakovat …no a já na to konto paragraf prodloužila ještě o 10dní,protože malá dostala antibiotika,takže jsem tu výpověd skutečně čekala.Jinak kafíčko ráno opravdu nehrozí,vstávám v 5.10 a v 5.30už lítám okolo malý,protože než by se probrala a oblékla sama tak přijdu do práce v 8
,né věřím že to pro ní je taky težký,je malá a už rok vstává v 5.30 naštěstí ne každý den.Když mám volno,jde do školky na osmou,tak to vstává podstatně líp ![]()
Opravdu ti to moc přeji,at ti to konečně výjde.Mně opravdu stačily 12 a byla jsem za celí den unavená k smrti.Ale 14 to musí být fakt náročné,hodně na nohy.A jak děláš ten týden krátký jen středu a čtvrtek ,a dlouhý po,út,pá,so,ne.A doplnuješ zboží nebo jsi u pokladny,ale náročné je určite obojí.Musí to Kristýnka vydržet,už je určitě zvyklá za ten rok.My chodíme až na půl devátou,protože jsem doma.U nás se školka otvírá až v sedum hod a zavírá se o půl čtvrté.Určitě ve školce spinká,tak se pak prospí ve školce.Máš tam v práci aspon dobrý kolektiv,to též dělá hodně.Moc to první den nepřeháněj,at si ještě neublížíš.Jestli budeš zítra moc,tak mi večer napiš .Budu na tebe myslet, a hlavně at ti to rychle uteče.Chci si zítra ráno umýt okna,dokud ještě bude syn ve školce.Chodíš pak večer brzy spát,?
Máš pravdu,není to lehký.Po těch třech dnech za sebou jsem vyřízená.My se vždycky střídáme na hlavní kase,tam na jediný sedíš celý den,na ostatních chodíš doplnovat.Když jsem v práci ani pc nezapínám,tak ti písnu hned ve středu dopolko,ju?Já vlastně přijdu domu tak pul devátá,dám si s manželem kafčo,chvíli si povídáme,protože se celý dny nevidíme,jdu se vykoupat,připravím svačiny a je jedenáct večer
,nejhorší je pátek sobota neděle.Ty dva dny se ještě daj ale tři je moc.Když mám volno,tak bud si Kristy nechávám doma nebo chodí jen do oběda,to je ráda
.U nás naštěstí školka funguje od 6.15 do 16.30 takže to ještě jde.Téměř všechny holky jsou tam dobrý…ale tak samozřejmě za tu dobu poznáš i horší stránky,já je mám taky to uznávám.
Jéé budeš mýt okna,jo?To bys mohla přijet i k nám,co ty na to
?Jdu nachystat svačiny a pujdu si lehnout.Tak zítra ti přeju krásný slunečný den,papa ![]()
Tak se mi zítra opatruj a moc to nepřeháněj!ty okna ti někdy umyji,ale až budeš doma a uvaříš mi kafčo.Budu se na tebe těšit,až přijedem z Opavy tak ti hned písnu.Přeji hezkou noc a příjemnou službu!Papa. ![]()
Tak paráda
.Užijte si zítra rodinný výlet,sice se zařizováním nutného…ale zmrzlinka určitě padne
Dobrou noc a hned ve středu se přihlásím ![]()
Ahojky
,tak uf uf včerejší práce je za mnou.Ale když si představím pátek až neděle
děs.A jak si se měla ty včera?Dneska se těším že hupsneme do bazénu,včera se už to bylo teplejší.Co budeš vařit dnes dobrého?Mě nějak včera nic nenapadlo,udělám asi šunkafleky a vylepším je uzeným měli zrovna levný uzený,tak je trošku vylepším.
Ale asi uvařím až večer a dáme si k večeři,Kristy baští ve školce tak asi bude dnes teplá véča.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.