Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky,
prosím o radu. Máme s manželem za sebou dvě neúspěšné ICSI a teď nás čeká v Listopadu Kryotransfer. Četla jsem, že ještě existuje nová metoda PICSI. Máte s tím nikdo zkušenosti? Víte jaký je cenový rozdíl mezi ICSI a PICSI? ICSI jsme měli vždy komplet vč. prodloužené kultivace. Díky za odpověď
Ahoj na stránkích Gestu to vše najdeš vysvětlené a dohledáš tam i ceník
http://www.gest.cz/cz/aktual.php?…
Ahoj, moc děkuji za odpověď. Máš osobní zkušenost s PICSI? Já už jsem opravdu bezradná. V tuto chvíli chodím do Pronatalu a moc se mi nelíbí jejich jednání. Při každé návštěvě jsme měli jiného doktora nebo doktorki. Máme hlavně pana Vobořila a ten moc informací neřekne. Když teď druhé ICSI nevyšlo, tak na nás koukal jak kdyby jsme si to zavinili sami. Od té doby mám bolesti v podbřišku to také neřešil. Tak jsem myslela, že zkusím jiný CAR a narazila jsem na tu novou techniku PICSI.
Tak mě to nedopadlo ,ale jinak jsem docela spokojená v Gestu jen mě štve že nejsou moc ochotný dělat nějaká vyšetření .Ted bych chtěla imuno myslím že po druhým neuspěchu bych už snad na něj měla nárok
bez ně nechci mrazáčky nechci to riskovat .Mužeš se tam obědnat jen nezávazně na konzultaci a pak se rozhodnout ono při tom Picsi se muže stát že žádná nebude dobrá spermie a nemusí pak teda být et ,asi by bylo lepší to tam s nima probrat ,jinak většinou mám stejného doktora a když tam není tak chodím k druhému jinak je jich tam asi 5 a všichni milí to jo.
my chodíme na Obilňák a PICSi jsme zkoušeli. Sice nám bylo řečeno, že se dělá ICSI nebo PICSI a my si teda vybrali PICSI… no ale pak u palcení, když už bylo pozdě protestovat nám řekli, že před PICSI se samozřejmě dělá i ICSI, takže jsme za oboje vatasili po 8tisicich… to bylo nemile překvapení. A další nemilé bylo, když stejně to IVFko nevyšlo. JInak to PICSI je metoda, kde se (zjednodušeně) kápne do petryho misky kyselina hyaluronová (tu produkuje zralé vajíčko) a na ni se nalákají ty nejkvalitnější zralé, zdryvé spermijky. Pokud máte špatný spermiogram tak proč ne, ale pokud neřešíte problémy se spermijkama, tak je to zbytečné.
Co vím od kamarádky, která byla na v Heliosu, tak tam ji PICSI doporučili kvůli poškozené DNA spermií. Dělá se na to nějaké speciální vyšetření a to moc dobře nedopadlo. PICSI je stálo jen asi 3 tisíce navíc, ale pomohlo to ![]()
Lidi si pletou PICSI a ICSI, jsou to dve ruzne veci PICSI metoda se tyka pouze spermii, kde se na gelove podlozce vyberou spermie ktere maji nejlepsi vlastnosti. U metody ICSI se pomoci injekce zavede spermie primo dovnitr vajicka ![]()
PICSI musí být současně s ICSI. PICSI znamená jak už je výše uvedeno, že se vybere ta nejlepší spermie (zralá, dravá
a ta se potom metodou ICSI musí píchnout do vajíčka. Nelze si vybrat buď a nebo, prostě buď jenom ICSI nebo ICSI+PICSI.
ahoj holky…
neda mi to a musim reagovat.
Nevim kam kdo chodite, ale v Gennetu se plati jen ICSI, nebo jen PICSI… v picsi je i krom vybrani zdrave spermie i vpraveni ji do vajicka. Jeste me na to upozornovali, ze si to spousta lidi plete.
Sestromono,pravdu mají holky.Buď je jen ICSI nebo ICSI a PICSI.Třeba u nás v CARu stojí ICSI 7000 a když k tomu chceš i PICSI tak ještě dalších 8000,celkem tedy 15000.
tak to asi kazdej car nazyva jinak. Gennet ma bud icsi za 8000, nabo picsi za 14000. V cene picsi je i icsi. Byla jsem tam minuly tyden…sepsat zadost na pojistovnu…tak me na to lekar upozornoval, ze nejsou magori, aby chteli 14000 za picsi a jeste 8000 za icsi a hlavne proste v picsi je to vpraveni spermie. Muzes si to odvodit i z tech zkratek. Budto si nerozumime, nebo jsem fakt rada, ze jsem v gecku, kde me neokradaj.
Máš pravdu,každý CAR to jen uvádí jinak.Ten Tvůj souhrnně a můj to má rozepsané.Jinak já měla ICSI a povedlo se
Tak hodně štěstí.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.