PICSI

2
2.10.10 00:30

PICSI

Ahoj holky,

prosím o radu. Máme s manželem za sebou dvě neúspěšné ICSI a teď nás čeká v Listopadu Kryotransfer. Četla jsem, že ještě existuje nová metoda PICSI. Máte s tím nikdo zkušenosti? Víte jaký je cenový rozdíl mezi ICSI a PICSI? ICSI jsme měli vždy komplet vč. prodloužené kultivace. Díky za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5932
4.10.10 09:44

Ahoj na stránkích Gestu to vše najdeš vysvětlené a dohledáš tam i ceník
 http://www.gest.cz/cz/aktual.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
4.10.10 23:01

Ahoj, moc děkuji za odpověď. Máš osobní zkušenost s PICSI? Já už jsem opravdu bezradná. V tuto chvíli chodím do Pronatalu a moc se mi nelíbí jejich jednání. Při každé návštěvě jsme měli jiného doktora nebo doktorki. Máme hlavně pana Vobořila a ten moc informací neřekne. Když teď druhé ICSI nevyšlo, tak na nás koukal jak kdyby jsme si to zavinili sami. Od té doby mám bolesti v podbřišku to také neřešil. Tak jsem myslela, že zkusím jiný CAR a narazila jsem na tu novou techniku PICSI.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5932
5.10.10 09:54

Tak mě to nedopadlo ,ale jinak jsem docela spokojená v Gestu jen mě štve že nejsou moc ochotný dělat nějaká vyšetření .Ted bych chtěla imuno myslím že po druhým neuspěchu bych už snad na něj měla nárok :nevim: bez ně nechci mrazáčky nechci to riskovat .Mužeš se tam obědnat jen nezávazně na konzultaci a pak se rozhodnout ono při tom Picsi se muže stát že žádná nebude dobrá spermie a nemusí pak teda být et ,asi by bylo lepší to tam s nima probrat ,jinak většinou mám stejného doktora a když tam není tak chodím k druhému jinak je jich tam asi 5 a všichni milí to jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
315
25.10.10 22:14

Ahojky

my chodíme na Obilňák a PICSi jsme zkoušeli. Sice nám bylo řečeno, že se dělá ICSI nebo PICSI a my si teda vybrali PICSI… no ale pak u palcení, když už bylo pozdě protestovat nám řekli, že před PICSI se samozřejmě dělá i ICSI, takže jsme za oboje vatasili po 8tisicich… to bylo nemile překvapení. A další nemilé bylo, když stejně to IVFko nevyšlo. JInak to PICSI je metoda, kde se (zjednodušeně) kápne do petryho misky kyselina hyaluronová (tu produkuje zralé vajíčko) a na ni se nalákají ty nejkvalitnější zralé, zdryvé spermijky. Pokud máte špatný spermiogram tak proč ne, ale pokud neřešíte problémy se spermijkama, tak je to zbytečné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.10.10 19:55

Co vím od kamarádky, která byla na v Heliosu, tak tam ji PICSI doporučili kvůli poškozené DNA spermií. Dělá se na to nějaké speciální vyšetření a to moc dobře nedopadlo. PICSI je stálo jen asi 3 tisíce navíc, ale pomohlo to :palec:

• Citovat
  • Upravit
NICKem
10.5.11 12:15

PICSI

Lidi si pletou PICSI a ICSI, jsou to dve ruzne veci PICSI metoda se tyka pouze spermii, kde se na gelove podlozce vyberou spermie ktere maji nejlepsi vlastnosti. U metody ICSI se pomoci injekce zavede spermie primo dovnitr vajicka :-)

• Citovat
  • Upravit
Pepis
10.5.11 21:00

PICSI musí být současně s ICSI. PICSI znamená jak už je výše uvedeno, že se vybere ta nejlepší spermie (zralá, dravá :-) a ta se potom metodou ICSI musí píchnout do vajíčka. Nelze si vybrat buď a nebo, prostě buď jenom ICSI nebo ICSI+PICSI.

• Citovat
  • Upravit
7260
10.6.11 12:06

ahoj holky…
neda mi to a musim reagovat.
Nevim kam kdo chodite, ale v Gennetu se plati jen ICSI, nebo jen PICSI… v picsi je i krom vybrani zdrave spermie i vpraveni ji do vajicka. Jeste me na to upozornovali, ze si to spousta lidi plete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14367
11.6.11 00:06

Sestromono,pravdu mají holky.Buď je jen ICSI nebo ICSI a PICSI.Třeba u nás v CARu stojí ICSI 7000 a když k tomu chceš i PICSI tak ještě dalších 8000,celkem tedy 15000.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7260
11.6.11 08:26

tak to asi kazdej car nazyva jinak. Gennet ma bud icsi za 8000, nabo picsi za 14000. V cene picsi je i icsi. Byla jsem tam minuly tyden…sepsat zadost na pojistovnu…tak me na to lekar upozornoval, ze nejsou magori, aby chteli 14000 za picsi a jeste 8000 za icsi a hlavne proste v picsi je to vpraveni spermie. Muzes si to odvodit i z tech zkratek. Budto si nerozumime, nebo jsem fakt rada, ze jsem v gecku, kde me neokradaj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14367
11.6.11 08:38

Máš pravdu,každý CAR to jen uvádí jinak.Ten Tvůj souhrnně a můj to má rozepsané.Jinak já měla ICSI a povedlo se :-) Tak hodně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7260
11.6.11 10:07

dekuju …doufam ze to taky klapne :roll: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.