Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Vodu neprevaruju a dokonce dávám i oslazeny čaj, včera jsme všichni pili birel…:-D když je hic a slunečno, oblékal, co nejméně, děti mají většinou oblečené jen klobouky a jsou namazane 50 nebo 30 a hlavně nejsou na přímém slunci. Co se dcery týká, ta si klidné vypije i víc jak dva litry, jestli jsem magorka nevím, mozna že jo, těžko posoudit samosoudem. Syn ma 9 m a vypije tak cca decku caje, koji se kdy chce a kolik chce.
@marrlinka no, ona to taky neni zadna vyhra se plazit ve 30stupnich s kocarem na prochazce
a rocni se tim piskem spis zivi, olizuje kaminky a vajgly.. Do vody jsme jeste nevlezli..
@pikola neber mi iluze…a navic…stejne se budu stehovat az po vyhre ve sportce. Kdyz uz, tak at to mam uplne bez starosti ![]()
Vodu neprevaruju od roku, na primy slunce nechodim kolem obeda a kdyz jdem odpoledne, tak mazu dvacitkou, ale jen pokud vim, ze budem jen na slunci, jinak nicim. Kluk mi v roce vody nebo caju pri tomto pocasi vypije asi 0,8 l kazde dite ma jinou potrebu tekutin. Magorko ![]()
@Gabulle píše:
Syn pije kohoutkovou vodu cca od roku. Do te doby jsem kohoutkovou prevarovala.
Co vim, tak bezpecnejsi pro dite je slunicko bez kremu, ktere jsou plne sr.cek a obsahuji vice rakovinotvornych latek nez udajne uv zareni, ale rozhodne ho nenechavam s dlouhym rukavem a na primem slunci nebyva dlouho. Mazu max 30. Cim vyssi faktor, tim horsi slozeni kremu. Nejlepsi obrana je bezne opaleni. A syn za 24hodin vypije cca 1,5l vody ci caje + ma vecer kakao.Příspěvek upraven 23.06.14 v 09:36
Souhlas
U prvniho jsem to nejak vic resila, takze jsem kupovala koj. vodu. Ale mel ji tak mesic, dva. Pak uz kohoutkovou neprevarounou od cca osmi mesicu veku.
Mladsi je na kohoutkove vode od cca semi mesicu, kdy jsem zacla zavadet prikrmy.
Oba vypiji tolik, kolik si reknou - starsi moc nepije, mladsi docela dost. Ale dva litry neda ![]()
Opalovakem mazu, nedari se mi je vzdy uplne ochranit pred primym slunkem. Preci jen to jsou deti a porad v pohybu, tezko je udrzet stale ve stinu. Kdyz je hodne horko, behaji nazi (myslim na zahrade) - mne je taky nejlip v plavkach ![]()
Ahoj,
ohledně tvé první otázky, já ještě dítě nemám ale když jsem byla malá maminka dávala mé malé sestře převařenou vodu z konvice. Jednoduše když si dáš vařit kávu dej si do konvice trochu více vody, poté co ti voda sevře si zalej kávu, čaj atd. a vodu která tam zůstala nalij do jednoho velkého poháru a takhle to dělej vždy. Ale ta neperlivá voda může být ale ne zas moc.
Dále ohledně tvé druhé otázky děťátko podle mě může jít na slunce ale dobře děláš s tou nějákou lehkou halenkou. Pozor ale dítě memechávaj moc dlouho na slunci max. těch 5 až 10 min. S tím opalovacím krémem to je také dobré dítě by se mělo chránit před sluncem stejně jako my. Já bych doporučila nějakou 10. ![]()
@Jakusevova takhle velkému dítěti můžeš dát už vodu z kohoutku, pokud se ti to nezdá, pořiď si filtrační konvici.
Obdivuju matky, které do dítěte nacpou 2 litry vody, já dávám malému (7 měsíců) pít a z lahvičky ubyde denně tak 20 ml s tím, že většinu po sobě rozbryndá. Ale ještě dost kojím, tak se tím utěšuju.
Krémům věřit můžeš, používej klidně faktor 50+, v D Testu vyšel dobře La Roche Posay Dermo Pediatrics, kdybys chtěla s minerálním faktorem, tak si pořiď od Biodermy (blbě se roztírá, ale je tam míň chemie). Jinak dítě by nemělo být přes poledne zbytečně na přímém slunci, takže pokud jsou velká vedra, tak bych s ní byla tak mezi 11h-14h doma (to tak vychází na oběd a spaní po obědě), ale jinak si myslím, že to nemusíš hrotit, nežijeme v rovníkové Africe.
@KrisPoli píše:
Je opravdu potřeba převařovat vodu pro miminka nebo je to jen nějaká přehnaná opatrnost?
Jak kterou a záleží taky na věku miminka.
A některé vodě nepomůže ani převaření.
Převařením se odstraní mikrobiologická kontaminace, ne například dusičnany.
@Jakusevova píše:
Ahoj.Mam 2 otazky. Jedna je ohledne vody. Dceri, ktera ma 18 mesicu davam na piti vodu neprevarenou z kohoutku.Ale cetla jsem na netu, ze pry i ta voda muze zpusobit nejake problemy.Pry ten vodni kamen se muze v tele usazovat a zpusobit kameny.Tak nevim. A druhy dotaz je ted aktualni. Nevim, jestli to prehanim, ale nechci davat dite na slunce.Kdyz je venku horko a sviti slunko, tak dam holce lehkou halenku ale s dlouhym rukavem. Nedavam tricko. Myslim si ze slunko je docela agresivni a kremum, byt maji nekolik faktoru, tak tomu neverim. Mazete deti opalovacimi kremy? a kolika faktory? No a jeste mam takovou mozna rypavou poznamku. Vcera jsem procitala diskuze ohledne piti u deti.Kdyz jsem cetla, ze nektere matky do cca 9 mesicniho ditete naliji i 2 litry vody nebo caje denne, tak si myslim, ze to jsou magorky. A ted do me.
davam normalne vodu z kohoutku asi od roku, mazu stridme. a dcera vypije dva litry jako nic. neliju to do ni, ona to vyzaduje. Ptala jsem se na to mudr, jestli to neni hodne, dostalo se mi odpovedi, ze dva litry na 18 mesicni dite je krasne. Kdyby to byly ty 3,4 bylo by treba vysetrit.