Voda z kohoutku pro 18měsíční

29
23.6.14 09:24

2 otazky

Ahoj.Mam 2 otazky. Jedna je ohledne vody. Dceri, ktera ma 18 mesicu davam na piti vodu neprevarenou z kohoutku.Ale cetla jsem na netu, ze pry i ta voda muze zpusobit nejake problemy.Pry ten vodni kamen se muze v tele usazovat a zpusobit kameny.Tak nevim. A druhy dotaz je ted aktualni. Nevim, jestli to prehanim, ale nechci davat dite na slunce.Kdyz je venku horko a sviti slunko, tak dam holce lehkou halenku ale s dlouhym rukavem. Nedavam tricko. Myslim si ze slunko je docela agresivni a kremum, byt maji nekolik faktoru, tak tomu neverim. Mazete deti opalovacimi kremy? a kolika faktory? No a jeste mam takovou mozna rypavou poznamku. Vcera jsem procitala diskuze ohledne piti u deti.Kdyz jsem cetla, ze nektere matky do cca 9 mesicniho ditete naliji i 2 litry vody nebo caje denne, tak si myslim, ze to jsou magorky. A ted do me.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
32897
23.6.14 09:28

1. Vodu nepřevařuju od roka.
2. i přes oblečení, zvlášť tenké světlé slunko může. Taky pokud to jde dávám radši s dlouhým, ale když je fakt teplo, tak jen tílko, kraťasy, klobouk a mažu. Faktor 30-50.
3. 9měsíční jsem jen kojila :mrgreen: (teda s příkrmy, ale pití ani jedno dítko do 11m nechtělo). V roce vypili litr, což je akorát (cca 100ml na kilo váhy)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35777
23.6.14 09:29

Davam z kohoutku nebo Brity od 6m :nevim: mazu 50+, bydlim u more a prece to dite neupecu. vypije mi tak pul litru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
23.6.14 09:32

Brzy se dočteš, že jsi taky magorka… Ty taky piješ převařenou vodu?
Ke slunění - dítě oblíkám přiměřeně venkovní teplotě, v nenechávám na přímé slunci (tzn. dám slunečník nad pískoviště například), mažu krémem s 50 faktorem, protože jiný krém nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2597
23.6.14 09:32

Syn pije kohoutkovou vodu cca od roku. Do te doby jsem kohoutkovou prevarovala.
Co vim, tak bezpecnejsi pro dite je slunicko bez kremu, ktere jsou plne sr.cek a obsahuji vice rakovinotvornych latek nez udajne uv zareni, ale rozhodne ho nenechavam s dlouhym rukavem a na primem slunci nebyva dlouho. Mazu max 30. Cim vyssi faktor, tim horsi slozeni kremu. Nejlepsi obrana je bezne opaleni. A syn za 24hodin vypije cca 1,5l vody ci caje + ma vecer kakao.

Příspěvek upraven 23.06.14 v 09:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
23.6.14 09:33

Mazu i mensi dite. Kdyz je venku tricet, prece ho neusmazim :nevim: dr mi rekla, ze vypit ma kolik si rekne, takze to moc neresim. Ale dva litry to je fakt kybl vody na takove male telicko.

@pikola píše:
Davam z kohoutku nebo Brity od 6m :nevim: mazu 50+, bydlim u more a prece to dite neupecu. vypije mi tak pul litru

doufam, ze taky jednou budu moct napsat „bydlim u more“ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054

Vodu nepřevařuju vůbec, od roka pije čistou vodu z kohoutku.
Oblečení na slunce neřeším, jen hlídám hlavičku-úpal, mažu jen obličej.
Pití hlídám, vždy zabere pití z mojí sklenice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101633

@Jakusevova Tak postupně, myslím, že si magorka, když řešíš, zda může 18 měsíční dítko v ČR vodu z kohoutku ;-)
Ad sluníčko, já ho až tak výrazně neřeším, ale taky dávám spíše dlouhý rukáv, pokud není 30 nad nulou, to pak mažu 50kou, případně k vodě mám ten plavkový obleček 50+.
Tady myslím, že záleží na dítěti, pokud nechce, tak do něj člověk těžko něco naleje, já to vidím u svých, starší skoro nepije a ta mladší zase hodně, ale jinak souhlasím s tím, že vyloženě dítě nutit je za normálních okolností nesmysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
23.6.14 09:34

Všechno přeháníš. Mažu faktorem 50 a vodu nepřevařuju. Asi do 10 měsíců jsem kupovala balenou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19789
23.6.14 09:36
@Jakusevova píše:
Ahoj.Mam 2 otazky. Jedna je ohledne vody. Dceri, ktera ma 18 mesicu davam na piti vodu neprevarenou z kohoutku.Ale cetla jsem na netu, ze pry i ta voda muze zpusobit nejake problemy.Pry ten vodni kamen se muze v tele usazovat a zpusobit kameny.Tak nevim.

Vodní kámen se může v těle usazovat a způsobovat růst kostí. :lol:

Ne, vážně: Pokud je to voda z kohoutku, tak ji převařovat netřeba. Naopak, vápník a hořčík, způsobující tvrdost vody a usazování vodního kamene, jsou důležité a žádoucí minerály. V běžné kohoutkové vodě jich není tolik, aby způsobily zdravotní problémy. Ty (zejména růst kamenů) mohou být způsobeny dlouhodobým pitím minerálek (např. s obsahem lithia).

Vodu např. ze studně je třeba převařit, aby se vyloučila mikrobiologická kontaminace.

A druhy dotaz je ted aktualni. Nevim, jestli to prehanim, ale nechci davat dite na slunce.Kdyz je venku horko a sviti slunko, tak dam holce lehkou halenku ale s dlouhym rukavem. Nedavam tricko. Myslim si ze slunko je docela agresivni a kremum, byt maji nekolik faktoru, tak tomu neverim. Mazete deti opalovacimi kremy? a kolika faktory? No a jeste mam takovou mozna rypavou poznamku. Vcera jsem procitala diskuze ohledne piti u deti.Kdyz jsem cetla, ze nektere matky do cca 9 mesicniho ditete naliji i 2 litry vody nebo caje denne, tak si myslim, ze to jsou magorky. A ted do me.

Mimino bych na slunko nedával dlouhodobě. Opalovací krémy s vysokým faktorem - ano. Spálení kůže od slunka v dětství má vliv na zdravotní problémy (stárnutí kůže, rakovina kůže) ve vyšším věku a čím je tkáň mladší, tím je citlivější na genetické změny a jiná poškození vyvolaná UV zářením. Takže ano, opatrnost na je místě. Ochranu před křivicí zajistí běžné lehké opélení, opalování mimin do hněda není pravé ořechové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
23.6.14 09:37

Dávám od narození kohoutkovou převařenou a přefiltrovanou, od půl roku už jen filtrovanou přes Laica komvici.
Manžu 50+
Nejmladší syn má 14 měs. a vypije mezi 1,5 až 2litry denně v tom je ale i UM, šťáva, k tomu se dojídí ovocem, zeleninou, jogurty, sní plný talíř polévky každý den, takže tekutin má taky dost.
Dcera 2,5r. a 5,5r. obě mají flašku od jupíka do ní jim dělám šťávu každá vypije min. 3 ty flašky denně. Taky polévku jí. Dojídají se hodně melounem to je taky samá voda.
Jak byly ty vedra tak se nalívali ještě víc, je horko tak přece jim nebudu omezovat tekutiny, když mají žízeň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
23.6.14 09:37

A jako magorka mi přijdeš taky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
23.6.14 09:44

Další chytrá co něco nezažila, tak ostatní jsou podle ní magorky :roll: Zbytečná provokace :roll: Jinak k dotazu, vodu na pití nepravaruju, jen na UM,.dítě mazu kremem s faktorem 50, na sluníčko moc nelezeme, raději se držíme ve stínu. Pokud dítě vypije 2 litry vody denně, tak bych v první řadě nechala dítě vyšetrit na cukrovku. Pokud by to bylo o. k. tak ať si pije jak chce, pořád lepší, víc, než míň ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
23.6.14 09:44

Tak já nepřevařovala vodu nějak od necelého roku, dávám pít kolik si řekne, řekla bych, že litr vypil už okolo 15M. V horkách bych se nebála dávat i víc, říká se že cca decku na každé kilo.

A mazání/slunění? No už vidim, jak malýho udržím venku jen ve stínu a nebo na slunci v dlouhém rukávu :| takže je oblečenej dle počasí, někdy nahatej, někdy v šortkách a tílku, jindy v rukávu. A mažu jak kdy, když to fest pálí, tak přes poledne ven nelezem a mažu 30 faktor.
Ale pokud je tak nějak normálně, okolo 25 a polojasno, tak často nenamažu vůbec. A taky máme na zahradě velký slunečník /takový ten hospodský/ u sezení a další malý u pískoviště, takže na dvou nejfrekventovanějších místech je stín…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
23.6.14 09:52

Vodu jsem nepřevařovala nikdy, ale do cca 15m mi moc pít nechtěli. krémem u nás nemažu, ale sluníčku se vyhýbáme, cco to jde, na koupák nechodíme, a ty nohy a ruce, co mají normálně odhalené, si při běžném dni nespálí. u moře samozřejmě mažu, na pláži jsem ještě loni dávala celotělové plavky s UV 50+, to jsem teda pak nemazala, na procházky jsem mazala obličeje a zátylky. pití kluci jako malí moc nedali, dlouho jen prso, teď moc nevím, kolik vypijou, litr-litr a půl?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová