2roční nespavec

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4246
23.5.13 21:31

2 roční nespavec

Ahoj, tak si jdu zase pro radu. V červenci budou synovi 2 roky. Poslední dobou noci zase nespí. Tedy on v podstatě nikdy nespal celou noc, ale teď se prostě budí v určitou hodinu několikrát za noc a s šíleným řevem, někdy trvá i půl hodiny, než ho uklidníme. Spí s námi v posteli, ale když se vzbudí, tak hrozně hysterčí, až se zalyká, uteče z postele a hysterčí v obýváku. Nejdřív jsme si mysleli, že má třeba špatný sny, ale budí se opravdu pravidelně ve stejnou hodinu, takže sny to asi nebudou :nevim:
Chodíme s ním na neurologii se zatím neurčenou metabolickou poruchou a celkovou opožděností, navíc dětská doktorka si myslí, že je syn hyperaktivní. Vím, že v tomhle věku se to určit nedá a ani nechci, aby do něj cpali nějaký léky, ale musím říct, že je to s ním opravdu těžký i přes den. Nemluví, takže i ta komunikace je s ním dost ztížená. Mohlo by to mít souvislost i s tím spaním? Má někdo s tímhle zkušennosti? Po celým dni s naším synem jsem byla ráda, že jsem si trochu odpočinula v noci, ale teď ani to už nejde. Jsem už úplně vyšťavená a musím přiznat, že už to poslední dobou nezvládám… Ani ty dny, ani noci…
Budu vděčná za každou radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1121
23.5.13 21:36

Mám syna, který senarodil ve stejné datum jako Tvůj - 31.7.2011, někdy spí celou noc, jindy se probudí s velkým pláčem…nemluví také, vůbec…ale myslím, že je to vše naprosto ok…podle mne to můžou být noční běsy, taky se budí ve stejnou hodinu, nedělala byh z toho vědu…spíš mě zajímá, jak Vám přišli na tu opožděnost a hyperaktivitu??? Malej je taky hodně divokej, ale podle mne se to v tomhle věku nedá poznat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4246
23.5.13 21:42
@Vojtula píše:
Mám syna, který senarodil ve stejné datum jako Tvůj - 31.7.2011, někdy spí celou noc, jindy se probudí s velkým pláčem…nemluví také, vůbec…ale myslím, že je to vše naprosto ok…podle mne to můžou být noční běsy, taky se budí ve stejnou hodinu, nedělala byh z toho vědu…spíš mě zajímá, jak Vám přišli na tu opožděnost a hyperaktivitu??? Malej je taky hodně divokej, ale podle mne se to v tomhle věku nedá poznat

Taky si říkám, že v tomhle věku se to nedá určit. Opožděnost hlavně kvůli pohybu, syn má velmi oslabený svaly, je v podstatě doteď jako hadrová panenka a prostě všechen pohyb dělal později a hlavně mu to kvůli těm svalům ani nešlo. Je to ta metabolická porucha a chodíme tam už rok a stále nevíme, co mu je :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
23.5.13 21:42

Prvorozený taky měl zhruba v tomto věku období, kdy se budil a ječel. Taky chtěl do obýváku, ale to jsem zatrhla, že v noci je člověk v posteli, když jsem mu nedovolila jít tam a vzala jsem hodo náruče, začal se natahovat po posteli, tam jsem ho dala, dala jsem pití a šla, on ještě chvíli ječel a pak usnul. Jak to přišlo, tak to odešlo, vím určitě, že v době narození druhého už to naštěstí nedělal.
Dneska v noci začal ječet druhý, stejný věk jako u prvního, tak mě poněkud oblilo, co jako budu dělat, ale jen si zaječel a zas spal :nevim: On teda na rozdíl od prvorozeného nemá venku ještě všechny zuby, tak to budu svádět na ně :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1465
23.5.13 21:47

Já mám syna o 14 dní mladšího než ty a také to občas v noci dělá, ale jak psala Gladys tak mu akorát donesu pití a jdu zas pryč, on bud hned u pití usne nebo ještě chvíli brečí a pak usne, zkoušela jsem si ho i vyndat z postele, že si ho dám k sobě, ale on ne chce být ve svojí postýlce… Někdy spí celou noc a někdy takhle řádí no snad to brzy přejde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4246
23.5.13 21:49
@Gladys píše:
Prvorozený taky měl zhruba v tomto věku období, kdy se budil a ječel. Taky chtěl do obýváku, ale to jsem zatrhla, že v noci je člověk v posteli, když jsem mu nedovolila jít tam a vzala jsem hodo náruče, začal se natahovat po posteli, tam jsem ho dala, dala jsem pití a šla, on ještě chvíli ječel a pak usnul. Jak to přišlo, tak to odešlo, vím určitě, že v době narození druhého už to naštěstí nedělal.
Dneska v noci začal ječet druhý, stejný věk jako u prvního, tak mě poněkud oblilo, co jako budu dělat, ale jen si zaječel a zas spal :nevim: On teda na rozdíl od prvorozeného nemá venku ještě všechny zuby, tak to budu svádět na ně :roll:

Tak u nás nefunguje, že mu to zatrhnu. Je schopnej se mi vytrhnout a spadnou po hlavě, hlavně, že bude na zemi. Ono je to tak vesměs i přes den, ale přecejenom ve dne se to snáší líp, než v noci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4246
23.5.13 21:52
@petrikaaa píše:
Já mám syna o 14 dní mladšího než ty a také to občas v noci dělá, ale jak psala Gladys tak mu akorát donesu pití a jdu zas pryč, on bud hned u pití usne nebo ještě chvíli brečí a pak usne, zkoušela jsem si ho i vyndat z postele, že si ho dám k sobě, ale on ne chce být ve svojí postýlce… Někdy spí celou noc a někdy takhle řádí no snad to brzy přejde

U nás právě nechce být ani ve svý postýlce(pro to spís náma), ani v naší posteli. Já se ho tam právě bojím nechat, páč dokáže tak řvát, dokud se z toho nepozvrací. U něj bohužel nefunguje, že si chvíli pořve a usne. I kdyby měl řvát hodinu v kuse, tak prostě řvát bude, pak se pozvrací a pak to bude ještě horší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25024
23.5.13 22:02

@Vertiline Hele a nemůžou to být fakt ty blbý sny? Když teda uteče z postele do obýváku, tak se tam nakonec uklidní? Zkus ho velmi pozorně sledovat. A co si přestěhovat rovnou postel do obýváku a spát tam s ním? Třeba mu z nějakého důvodu nevyhovuje to spaní v ložnici.
Vím, že to zní banálně, ale zkusila bych ho láskyplně vždy přivinout a uklidnit slovy, že se nic neděje, že je vše v pořádku a že je v bezpečí. Ony ty noční děsy v tomto věku děti trápívají…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dadeli
23.5.13 22:04

Náš malý(26m) se taky tak v noci budí. Je šíleně hysterič¨cký, mlátí sebou i v postýlce tak se že bouchá do hlavy, v rukou se zmítá, že málem padá. Sedět se sním taky nedá, když ho postavím tak zas letí do náruče, nato se stejně furt škube a do toho šílený jekot. Někdy se po chvíli pevného objetí v náručí uklidní. Do nedávna sem nechápala, myslela jsem na noční děsy, ale tohle mi přišlo až příliš, jakoby to ani nebyl on. Až nedávno po takovémto nočním výstupu, kdy už sem byla absolutně psychicky a fyzicky vysátá, jsem s ním zatřásla a hlasitě na něj promluvila, na to se zarazil jakokdyž lusklo prstem, podíval se na mě, přitulil se a okamžitě oddechoval stejně, jako když je člověk v hlubokém spánku. 8o Jakoby se ani nevzbudil. To mě uklidnilo, že se asi opravdu jedná o ty noční děsy. Teda doufám. Po tom když jsem s ním vstala že ho uložím, jakoby se zrovna vzbudil a chtěl čaj.

• Citovat
  • Upravit
1121
23.5.13 22:04

Asi budes muset byt trpeliva, pokud ma syn problemy, tak bude potrebovat vic trpelivosti. jak jinak se projevuje ta metab. porucha jinak? nnechapu, ze za rok nezjistili co mu je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4246
23.5.13 22:05
@MartinaIrena píše:
@Vertiline Hele a nemůžou to být fakt ty blbý sny? Když teda uteče z postele do obýváku, tak se tam nakonec uklidní? Zkus ho velmi pozorně sledovat. A co si přestěhovat rovnou postel do obýváku a spát tam s ním? Třeba mu z nějakého důvodu nevyhovuje to spaní v ložnici.
Vím, že to zní banálně, ale zkusila bych ho láskyplně vždy přivinout a uklidnit slovy, že se nic neděje, že je vše v pořádku a že je v bezpečí. Ony ty noční děsy v tomto věku děti trápívají…

To se snažím, ale on v tu chvíli nesnese žádnej dotyk, ani ode mně, ani od manžela. Jakmile se ho snažím chytit, tak dělá vše pro to, aby se mi vysmekl… S tím obývákem to zkusím, ale máme to ho společnej s kuchyní a manžel by nás asi budil, až by vstával na ranní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4246
23.5.13 22:07
@Dadeli píše:
Náš malý(26m) se taky tak v noci budí. Je šíleně hysterič¨cký, mlátí sebou i v postýlce tak se že bouchá do hlavy, v rukou se zmítá, že málem padá. Sedět se sním taky nedá, když ho postavím tak zas letí do náruče, nato se stejně furt škube a do toho šílený jekot. Někdy se po chvíli pevného objetí v náručí uklidní. Do nedávna sem nechápala, myslela jsem na noční děsy, ale tohle mi přišlo až příliš, jakoby to ani nebyl on. Až nedávno po takovémto nočním výstupu, kdy už sem byla absolutně psychicky a fyzicky vysátá, jsem s ním zatřásla a hlasitě na něj promluvila, na to se zarazil jakokdyž lusklo prstem, podíval se na mě, přitulil se a okamžitě oddechoval stejně, jako když je člověk v hlubokém spánku. 8o Jakoby se ani nevzbudil. To mě uklidnilo, že se asi opravdu jedná o ty noční děsy. Teda doufám. Po tom když jsem s ním vstala že ho uložím, jakoby se zrovna vzbudil a chtěl čaj.
Úplně takhle přesně je to i u nás, ale vždycky jsem se bála, že když na něj hlasitě promluvím, tak že ho vyděsím ještě víc…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4246
23.5.13 22:09
@Vojtula píše:
Asi budes muset byt trpeliva, pokud ma syn problemy, tak bude potrebovat vic trpelivosti. jak jinak se projevuje ta metab. porucha jinak? nnechapu, ze za rok nezjistili co mu je?

Což to já jsem trpělivá, s jeho povahou to ani jinak nejde… Ta met. porucha se právě projevila tím velmi oslabeným svalstvem, chybí mu v těle nějaký svalový enzym. A zatím se neví, páč pokaždý mu ve výsledcích z krve vyjdou jiný hodnoty a oni to nedokážou přesně určit… Ani nevíš, jak mě to užírá, že nevím, co mu je, že stále chodíme na nějaký odběry, že nevím, co to bude znamenat do budoucna…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25024
23.5.13 22:10

@Vertiline Píšu SZ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1121
23.5.13 22:11
@Vertiline píše:
Což to já jsem trpělivá, s jeho povahou to ani jinak nejde… Ta met. porucha se právě projevila tím velmi oslabeným svalstvem, chybí mu v těle nějaký svalový enzym. A zatím se neví, páč pokaždý mu ve výsledcích z krve vyjdou jiný hodnoty a oni to nedokážou přesně určit… Ani nevíš, jak mě to užírá, že nevím, co mu je, že stále chodíme na nějaký odběry, že nevím, co to bude znamenat do budoucna…

to me moc mrzi, a co nejake special. pracoviste.? cvicite neco na to svalstvo? nejak mi nesedi, ze je hyperaktivni a pritom ma ochable svalstvo?!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí