2 roky a 3 měsíce

Anonymní
17.8.16 20:13

2 roky a 3 měsíce

Dobrý večer, potřebovala bych uklidnit nebo naopak potvrdit me obavy. Můj malý stále ještě moc nemluví, má svoji cinstinu, moc nereaguje na požadavky, sám se neoblece, nenají, neřekne si na WC (musím ho hlídat, když ho náhodou neposadim po určitém intervalu na WC, pusti to do gati). Stále spinká v detske postýlce (v posteli nechce spát - jen se mnou), nemá zájem o malování (2× cmarne pastelkou a vic ho to nezajímá), pije z kojenecké láhve (večer - jinak neusne).
Jinak je moc šikovný, umí ukázat vše v knížce, umí zvuky zvířat - už dlouho, počítá do 12… mam pocit, že za poslední dobu neudělal vůbec žádný pokrok :( mate to někdo take tak?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1332
17.8.16 20:21

Naši malé jsou 2 roky a 4 měsíce a jsme na tom podobně. Na nočník si řekne nebo dojde, obléknout si umí jen tepláky nebo kalhotky, obout se umí. Malování ji také nebaví, za to má ráda modelinu. A s mluvením je na tom tak, že mluví cinsky, sem tam něco cesky, jako máma táta baba děda mimi Pipi a zvuky zvířat, jinak nic. Umí nějaká slovíčka anglicky, ale to je všechno. Myslim, že je to uplne normální dvouleté dítě ;-) naše malá s námi spi, i z důvodu prostoru, takže ani netusim jestli by spala ve velké posteli sama. Jinak teda rozumí všemu, co ii řeknu. Myslím, že není potřeba se stresovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
17.8.16 20:21

Klid. ;) Podle popisu normální dvouleťák. První tři roky jsou mezi dětmi obrovské rozdíly a podle toho co píšeš, není žádný důvod k obavám. Chtěla by jsi po něm moc. Každý má své přirozené tempo vývoje a je dobré to respektovat.

EDIT: A ještě tedy dodám, že mám děti dvě a každé bylo úplně jiné. ;)

Příspěvek upraven 17.08.16 v 20:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6230
17.8.16 20:22

Syn byl v tomhle věku úplně stejný. Dost se to posunulo až teď, tak dva tři týdny zpět. Zatím to neřešíme, přijde mi v pohodě, chlapečkům to trvá déle, než holčičkám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2299
17.8.16 20:31
@Anonymní píše:
Dobrý večer, potřebovala bych uklidnit nebo naopak potvrdit me obavy. Můj malý stále ještě moc nemluví, má svoji cinstinu, moc nereaguje na požadavky, sám se neoblece, nenají, neřekne si na WC (musím ho hlídat, když ho náhodou neposadim po určitém intervalu na WC, pusti to do gati). Stále spinká v detske postýlce (v posteli nechce spát - jen se mnou), nemá zájem o malování (2× cmarne pastelkou a vic ho to nezajímá), pije z kojenecké láhve (večer - jinak neusne).
Jinak je moc šikovný, umí ukázat vše v knížce, umí zvuky zvířat - už dlouho, počítá do 12… mam pocit, že za poslední dobu neudělal vůbec žádný pokrok :( mate to někdo take tak?

Počkej za pár měsíců… malý udělal strašně velké pokroky za posledního půl roku (má teď 2 a 3/4). V březnu byl na tom stejně jako tvůj a teď krásně mluví, počítá do 20, chodí na nočník, namaluje kruh, čáru, vlnovku i trojúhelník, oblíkne si kalhoty i boty, akorát flaška na spaní mu zůstala, má to jako rituál. Taky jsem byla zoufalá, že už se to snad nikdy nenaučí, ale oni fakt udělají velký skok mezi 2 a 3 rokem. Vydrž :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
17.8.16 22:40

Syn jako přes kopírák. Najednou těsně před 3. rokem se rozmluvil zcela plynulou slovní zásobou (i bez neurologa), postupně zahrnul do svých zájmů i další sebeobhospodařování. Připadalo mi, že to ho nezaujalo, tudíž ho nerozvíjí, zato poznat auta, barvy, čísla a písmena, to bylo něco! :)
Podstatný skok nastal ve 4 a půl i díky školce, prostě ke všemu musel dozrát a vše jde úplně samo. Jak psaly dámy přede mnou, každé dítě je jiné a není to výchovou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3383
17.8.16 22:53
@Anonymní píše:
Jinak je moc šikovný, umí ukázat vše v knížce, umí zvuky zvířat - už dlouho, počítá do 12… mam pocit, že za poslední dobu neudělal vůbec žádný pokrok :( mate to někdo take tak?

To je v pohodě, všechno dožene.. Náš malej bude mít 2,5roku, sice mluví hezky tj, ale sám se nenají lžičkou-zkouší to..neobleče se..na nočník si většinou už řekne, ale do gatí se mu taky několikrát povede :think: Počítat umí do 10, umí základní barvy poznat, pozná zvířata, zeleninu, dny v týdnu..atd..Ale žádném případě nesrovnávám ho s jinými dětmi. Některý umí to..druhý zas tamto.. Vše dožene. To chce čas a hlavně se nestresovat :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
17.8.16 22:53

Ja teda nesouhlasim s tim, ze klukum neco trva dele..muj syn je rychlejsi ve vsem nez holcicky..nicmene kazde dite je jine, ma sve tempo a rozhodne se tim nestresujte.Kdo se nas v dospelpsti zepta jestli jsme mluvili ve trech dvou nebo v peti? Nikdo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
17.8.16 23:44
@Corinka1 píše:
Ja teda nesouhlasim s tim, ze klukum neco trva dele..muj syn je rychlejsi ve vsem nez holcicky..nicmene kazde dite je jine, ma sve tempo a rozhodne se tim nestresujte.Kdo se nas v dospelpsti zepta jestli jsme mluvili ve trech dvou nebo v peti? Nikdo..

někdy se to povede, jindy ne. U mě dcerka nedostižná, od 7 měsíců pravidelně bobek do nočníku. A od ní to okoukal tehdy 3 a půl letý syn :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.8.16 06:50

Nestresovala bych a nechala bych ho do 3 let. Podle mě naprosto normální dvouleté dítě. Každé dítě má své tempo a mezi dvouletými jsou obrovské rozdíly. Mám 2 kluky. První ve 2 letech mluvil, byl bez plínek a celkově na tom byl skvěle - poslušný, „rozumný“, takový „velký“ kluk.
Mladšímu jsou 2 roky a skoro 2 měsíce. Nemluví. Neposlouchá - nechoď do silnice, dej mi ruku… ignoruje to. Složitějším věcem nerozumí (chceš to nebo to? nedozvím se. Chceš banán? Taky se nedozvím… Případně řekne ne a pak řve, protože to chtěl). Vzteká se - jdeme na procházku a válí se po zemi, řve, např. včera prokřičel a provztekal celé odpoledne. Pije jen z lahvičky, pokud mu dám pít do jiné nádoby, tak se sice napije, ale přes den místo litru vypije sotva 300 ml. Spí v dětské postýlce. Má dudlík často i přes den (jinak si cucá prsty). Jezdí v kočáru, protože neumí chodit za ruku. V noci se budí - klidně 3× za noc plaší, nebo plaší jen jednou, ale třeba 3 hodiny. Neumí usnout, někdy usne s lahví, ale často usíná třeba 2 hodiny, kdy se vzteká, chodí po pokoji a nakonec odpadne. Neumí zvuky zvířat, v knížce ukáže jen to, co chce. Nepočítá, neumí barvy, neumí se obléknout. Nemaluje, nemodeluje a neumí ani vkladačky pro prcky.
Sám se nají, protože nechce krmit, ale teda kultura stravování je hrozná - jí nahý a po jídle vytírám. Chodí na nočník, ale musí si to řídit sám, pokud ho nutím, tak se počůrá.
Pokud rozumí a komunikuje, tak bych dvouleté dítě nechala, aby mělo své tempo. Oni udělají za rok veliký pokrok. Ve 3 letech uvidíš, že bude úplně jinde.
Anonymka2

• Citovat
  • Upravit
81
18.8.16 07:57

@dedrichov jj syn od 6 mesicu na nocniku, co se posadil no:) diky bohu je ve vsem sikulka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6230
18.8.16 08:19

@Corinka1 o těch klucích se to říká obecně, říkají to i pediatři, neurologové… kluci bývají línější v učení se novým věcem, často později dozrávají do školky než holčičky. Samozřejmě výjimka potvrzuje pravidlo :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
18.8.16 09:16

Buď v klidu, myslím, že se chová jako normální dvouleťák. Do třech let má čas na mluvení a že se neobleče? Oblíkala jsem své holky ještě do školky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
18.8.16 09:48

@Any83 obecne asi jo, ale u nas to teda neplati..ale musim rict, ze ani u chlapecku v nasem okoli..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2299
18.8.16 09:51
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat