2 roky a separační úzkost?

3818
8.11.11 11:19

2 roky a separacni uzkost?

Ahojte,

chtela bych se zeptat, zda je mozne, aby syn ve dvou letech mel separacni uzkost?

Posledni 3 tydny neslysim nic jineho nez mama, mama taky atd.. s tatou si pohraje, ale to je vse, kdyz ho jde tata ulozit, tak je rev, chce mamu. I pri jinych cinnostech.
Zadna zmena u nas nenastala, snad jen, ze manzeluv syn u nas byl na tyden na prazdninach ( ale uz k nam jezdi delsi dobu a predtim se chovani meho syna nezmenilo ), vlastne to zacalo ten tyden, kdy byl u nas. Nevim, jestli by to mohlo mit souvislost.

Take od te doby miva zrejme nocni desy. pravidelne kazdou noc krici mama, mama. Vzdy k ranu, nekdy kolem 3.00. Nevim, co s tim mam delat. Jestli to konzultovat s Dr. nebo jeste pockat…

Nemate nekdo zkusenosti?

Predem dekuji za kazdy nazor. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20518
8.11.11 11:42

Koukám, že jsi těhotná, tak mně napadá, jestli to nevnímá a nežárlí a prostě raguje tak, jak reaguje …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
714
8.11.11 11:50

A nehráli si s něčím co malému leze do snu? Nebo neukazoval mu ten druhý něco? Třeba na internetu jestli je starší nebo tak. A nebo ho někde zavřel? že by ho to vyděsilo a chtěl mámu. :think:

I to těhu to v něm může vzbuzovat. Ale kamarádka má dceru 2 roky a 3 měsíce a pořád je jí za zadkem a říká mama mama mama a s taťkou chce být jen málokdy a má teď takové období, že do auta jí smí taky poutat jen mama a všechno smí jen mama, táta ne. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6378
8.11.11 11:53

Možná to fakt souvisí s tím těhotenstvím,ale já těhu nejsem a naše malá je to samé(za 3týdny má 2roky)
Nikdo jiný ji nesmí pomáhat s jídlem,uspávat,houpat v houpačce… prostě všechno mama,mama.
Ale u nás je to tak odmalička,tak jen čekám kdy to přestane.
Když ví,že jdu pryč a zamává mi,tak si na mě ani nevzpomene,ale když ví,že jsem třeba v jiné místnosti a mohla bych to dělat já,tak řev…

Sice jsem ti neporadila,ale nejsi v tom sama :hug: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
8.11.11 11:56

Já taky těhotná nesjem, jen mně to napadlo, a faktem je, že ten mladší je mamánek neskutečnej … ale bylo tomu taky vždycky a ani babičky ho nedostanou od mých „sukní“ … :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8594
8.11.11 12:03

kamrádky malá když měla 2 roky +-měsíc tak to byla děsná prdelka, bez maminky ani ťuka a to byla na cizí i na hlídání na delší dobu zvyklá..ted jsou jí 2 a půl a už je to lepší… práý je to kolem tech 2 let uplně normální, že jsou to mamánci :-) A ty děsy, možná má pravdu Vesna, třeba si to starší ani neuvědomil, já vím, že jsme jednou bráchu nechali s náma koukat na kreslenýho batmanna a malej z toho týden nespal…byly mu 3. :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3627
8.11.11 12:03

Tak u nás je to dost podobný, prostě mamánkovský období. U nás dost pomáhá, když se mu maximálně věnuju, stačí pár dní a přejde ho to zas na chvilku a hezky si hraje sám apod., ale podle mě je to fakt z nedostatku pozornosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3818
8.11.11 12:11
Emilie píše:
Koukám, že jsi těhotná, tak mně napadá, jestli to nevnímá a nežárlí a prostě raguje tak, jak reaguje …

Nevim jestli to uz vnima, ale je pravda, ze se mu to snazim cas od casu vysvetlit, ze mamca ma v brisku mimi a proto me nesmi kopat ( kdyz ho prebaluji ), ale zda se mi, ze z toho jeste nema rozum. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3818
8.11.11 12:14

Vesna - trosicku me to uklidnilo, ze kamardka ma take mamanka. Dik.

Naposledy jsme meli toto obdobi cca v jeho 9 mesicich. Pak si nepamatuji, ze by to bylo tak silne.

Jinak ja uz chodim do prace, sice jen na pul uvazku, ale je zvykli, ze nejsem par hodin doma. Kdyz odchazim, mava a rika papa. Neplace, nic. Hraje si take sam…i delsi dobu, jen teda, ze ho musim krmit ja, dat spat ja, koupat ja, proste vsechno mama. Porad opakuje mama taky, mama taky a kdyz tam nedu ( jde tata ) tak je rev.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3818
8.11.11 12:18
miriskaw píše:
Když ví,že jdu pryč a zamává mi,tak si na mě ani nevzpomene,ale když ví,že jsem třeba v jiné místnosti a mohla bych to dělat já,tak řev…Sice jsem ti neporadila,ale nejsi v tom sama :hug: :kytka:

Presne tak. To same.
Diky :kytka: :hug:

Trosku se mi ulevilo, ze v tom nejsem sama, hodne jsem premyslela, jestli velky bracha neco neprovedl…ale nemela jsem je stale na ocich, vim, ze se skadli,velkej na nej dela rozlobene ksichtiky, kdyz neni po jeho,ale ze by mu nejak ublizil, to si nejsem vedoma. Ze mu bere jeho hracky a malej se vzteka jako das, to je pravda. Ale v tomhle nechci moc zasahovat, malej si nenecha vsechno libit a je schopnej ho i odstrcit atd…obcas tedy zasahnu, to kdyz vidim, ze to smeruje k vetsi rvacce nebo hadce, ale jinak ne. Tak nevim, jestli je to spatne. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3818
8.11.11 12:20
Kalla1412 píše:
kamrádky malá když měla 2 roky +-měsíc tak to byla děsná prdelka, bez maminky ani ťuka a to byla na cizí i na hlídání na delší dobu zvyklá..ted jsou jí 2 a půl a už je to lepší… práý je to kolem tech 2 let uplně normální, že jsou to mamánci :-) A ty děsy, možná má pravdu Vesna, třeba si to starší ani neuvědomil, já vím, že jsme jednou bráchu nechali s náma koukat na kreslenýho batmanna a malej z toho týden nespal…byly mu 3. :nevim: :nevim:

Hm, tak na nejake kreslene filmy spolu koukali, ale prevazuje Tom a Jerry, tam snad nic hrozneho neni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3818
8.11.11 12:22

Ewule, ja se mu venuji maximalne. Teda, kdyz jsem doma, v praci se mnou neni :-) od ledna ma jit do jesli, tak snad to dobre zvladneme.

Moc vam vsem dekuji za reakce. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect