Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
chtěla bych se zeptat na vyštření ve 20.tt - 2.screening. Byla jsem na něm před 2,5 roky s prvním mimí a nic neplatila. Teď mi přišel mail s informacemi a já asi úplně nechápu, zda budu platit 1200,–?
S sebou si přineste: žádanku na vyšetření od Vašeho lékaře
kartičku pojišťovny
těhotenský průkaz
CD disk s obrázky 100 KČ (na vyžádání)
UZ vyšetření ( poj. 111, 201 ) 1200 CZK
Jsem pojišťovna 207, takže těch 1200,– platí 111 a 201?
To vypadá, že pracoviště nemá smlouvu s některými pojišťovnami, zřejmě těmi v závorce. Zvednout telefon, zeptat se, jak je myšleno, „velký“ utz by měl být hrazený jakoukoliv pojišťovnou a tím pádem je blbost chodit případně na pracoviště, kde nemají smlouvu s tvojí pojišťovnou (kdyby to bylo naopak)
Ja bych rekla, ze se svou pojistovou platit nic nebudes, ale taky bych si tam pro jistotu zavolala
ja jsem treba prvni screening zaplatila (800,–) ale moje pojistovna 209tka mi to pak proplatila ![]()
Souhlas, ale 2.ultrazvuk je hrazený. Kdyžtak se objednej někde jinde na to - třeba v nemocnici, kde budeš rodit.
Díky holky.
Zavolat si tam samozřejmě zítra můžu
Ale spíš mě zajímal vás názor na informace, které mi zaslali.
@Hanka79 píše:
Ja bych rekla, ze se svou pojistovou platit nic nebudes, ale taky bych si tam pro jistotu zavolalaja jsem treba prvni screening zaplatila (800,–) ale moje pojistovna 209tka mi to pak proplatila
Za 1. screening jsem také platila… ani snad nebudu psát kolik! Fakt hrůza, ale zase to za to stálo.
Já myslím, že nemají smlouvu s VZP a vojenská je asi 201 a ti to platí a ty ne. Víc tam asi nevyčteme
.
@smaria
Mě ho řekli už v nějakém 15-16tt, protože jsem měla vysoké beta HCG po 1.screeningu. A tak jsem byla ja ultrazvuku genetickém na víc o měsíc dřív. Ale je to stejný ultrazvuk, řeknou. Pokud bude dobře natočený apod. Prostě to není 100%. Dá se to zjistit dle délky močové trubice.
Já byla dnes u svého gynekologa. Jsem v 17.tt a řekl mi, že je to brzy něco vidět… Jsme napnutý, všichni se nás samozřejmě pořád ptají
Mně osobně je to jedno
nemám žádné tajné přání.
@smaria
Protože gynekolog má jiný ultrazvuk. Mě to řekli právě v nemocnici. Proto jdeš taky jinam. Já s tou informací tak brzo nepočítala - lékař se zeptal v nemocnici, zda chci znát pohlaví, tak jsem řekla, že jo a on, že čekáme holčičku, teď máme týden do termínu. První máme syna, tak jsem to ořvala před nemocnicí, jako by mi řekli, že je to zlé. Byla jsem tak dojatá. Že se ta holka povedla aže bude páreček. Po druhé jsem to nechala už náhodě a moc o pohlaví nepřemýšlela a říkala jsem si, tak budu mít třeba dva kluky.
Tak ať se vše pěkně vydaří, porod je pohodový ![]()
Já mám holčičku a jsem zvědavá, jestli bude mít dvě rošťandy a nebo páreček zlobiváků ![]()
@smaria
Díky, ať se vydrží páreček. A vychutnej si to nejlepší období. Já jsem teď jak sud.
Tak podle toho nemají zkrátka smlouvu s VZP a Vojenskou zdravotní, takže ten, kdo má tyto pojišťovny, tak musí uhradit těch 1200,– Tebe by se to týkat nemělo, když tam tvoje pojišťovna uvedena není.