2 týdny před termínem a přítel opět v hospodě

Anonymní
8.7.11 22:51

2 týdny před termínem a přítel opět v hospodě

Předem se všem omlouvám, že píšu anonymně, ale občas některé věci člověk nerad veřejně rozebírá…Nevím si už pomaličku rady s přítelem. Za dva týdny bych měla rodit, na miminko se oba moc těšíme, prakticky nám nic materiálně nechybí - zdánlivě ideální partnerství. Až na dvě věci:
1. V době, kdy jsem zjistila, že jsem těhotná, jsem rovněž zjistila, že se přítel zamiloval do své kamarádky, párkrát jsem je spolu dokonce viděla sedět v kavárně, načež pak přísahal, že s ní vůbec nic nemá…dodnes si s ní však píše a často mi připadá úplně myšlenkami mimo…ač se snažím, hodně to ovlivnilo můj vztah k miminku, netěším se na něj tak, jak bych asi měla, protože mám strach co bude. Jsme spolu 10 let a možná jsem (ač plánovaně) otěhotněla v době, kdy už byl vztah maličko „přechozený“ - je možné, že miminko přítele zase nakopne a přestane přemýšlet o toulkách mimo rodinu?
2. Na začátku těhotenství se o mě přítel až překvapivě vzorně staral, nikam moc nechodil, nyní když už jsem ráda, že pomaličku dojdu z postele na záchod, tak najednou přítel tráví snad co druhý večer s kamarády v hospodě. Když dneska zase odcházel, už jsem se i rozbrečela, bylo mi to líto, že mě nechce vzít s sebou třeba do kina, vždyť třeba je to poslední víkend bez miminka. Se slovy: „Můžeš mi říct, co jsem ti jako udělal?“ však odešel a dosud není doma. Opravdu je normální, že chlapi své partnerky chvíli před porodem nechávají samotné doma, chodí po hospodách a přicházejí domů nad ránem opilí, nekupují jim ráno snídani, neuvaří jim do postele čaj atd? Nebo jsem hodně náročná? Mám ale strach, že když se takto chová na konci těhotenství, jak se pak bude chovat, když se asi miminko narodí? A přitom na začátku těhotenství brečel, že malému dá všechno na světě a bude se o nás starat jak nejvíce bude moci :-? . Taky se vaši partneři během těhotenství takto změnili k horšímu?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1318
8.7.11 23:00

Ahojky anonyme.Nevím jak ostatní,ale můj Honza byl když jsem byla někdy v 8 měsíci na zabití.Do hospody teda nechodil,nepije,ale jinak to byl děs.Nemohl pochopit,že nevydržím stát celej den na sluníčku na dni dětí (měla jsem veliké břicho,malá měla 5010g),nemohl pochopit že týden před termínem jsem už nemohla sedět půl dne na nepohodlné lavici a poslouchat nářky jeho matky…Ale po porodu se to všechno vrátilo do „starých kolejí“ Honza byl zase starej Honza,malou miluje a mě snad taky ještě víc.Oni ty chlapi mají snad nějaký psychický stavy že „těhulkujou“ s náma,někde jsem o tom četla.Zatni zuby,zase bude dobře.
Ale s tou kamarádkou,to teda nevím,nevím.Já osobn jsem dost majetnická a žárlivá,takže bych to asi nesnesla a dala bych mu na vybranou…
A vůbec nejsi náročná!!!Já jsem taky čekala trochu víc pozornosti,snídani do postele a tak…jen ti chlapi jsou občas jak natvrdlíci :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.7.11 23:01

ahojky, já teda dítě ještě nemám a snad se nebudeš zlobit že k tomu něco napíšu…
Asi za prvé - klasika - promluvit si s ním o tom :nevim: co cítí a hlavně mu říct co prožíváš ty, že bys chtěla, aby jste byli víc spolu… říkala jsi mu to? Chlapům se tohle musí říkat… to by byl krásný, kdyby jsi měl vzal ještě do kina, udělal mi snidani, to by byla romantika, atd.
Je možné, že si třeba říká, honem si ještě užiju s chlapama v hospodě, co když mě už ta moje holka až se to narodí nikam nepustí......

• Citovat
  • Upravit
1032
8.7.11 23:03

K prvnímu dotazu:nemyslím si,že by dítě nakoplo vztah.Možná přítel bude skvělý otec,ale partnerství vám to nezachrání,na tom musíte zapracovat spolu,ale ne přes dítě.
K druhému dotazu:podle mě není normální,že pár dní před porodem přítel zdrhá do hospody,takže za mě to normální není.Ten můj se o mě staral celé těhotenství(ale to dělá i když nejsem těhu :srdce: ):dělal mi jídlo,masáže,měl se mnou trpělivost atd.Spíš mi přijde,že se asi dost bojí a moc mu to nedochází,že budeš každou chvíli rodit.Nebo ta horší varianta,že mu na vás nezáleží a jste mu jedno,ale to doufám že ne.A taky mi přijde,že bude možná trochu nedozrálý,mladý :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
8.7.11 23:03

Můj manžel by taky furt nejradši někde lítal, zdůvodňuje to tím, že si to musí ještě náležitě užít. Čekáme první a čím blíž konci tím víc mě to štve ale to přičítám hormonům.
Ale s tou kamarádkou bych teda taky nebyla spokojená. To se nedělá, teda alespoň my to tak nemáme a snad mít nebudem. Jinak termín mám taky přibližně za dva týdny a jen tak OT už bych to brala třeba HNED!! :D držím palce ať to zvládnete

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
an.7g67sss454567
8.7.11 23:09

Moc děkuji za odpovědi. Je to možné, že třeba si užívá jakoby „do zásoby“ a že potom bude více doma. Jenže já se tím moc trápím, navíc se bojím, že třeba není s klukama a je s tou jeho kamarádkou a už mockrát jsem mu to i řekla. Ono když přijde v pondělí ve dvě ráno opilý z hospody, přičemž ví, že nespíte a čekáte, kdy se vrátí a potom v pět hodin ještě stáváte do práce (donedávna jsem ještě chodívala do práce), tak se ty časté návštěvy hospod hodně špatně snáší. Nemám se raději připravovat na to, že se to moc optimisticky k lepšímu nezmění? Nebo být šťastná a doufat ve spokojenou rodinku?

• Citovat
  • Upravit
22266
8.7.11 23:09

Ne, nemyslím si, že by dítě něco změnilo. Jestli vztah nefunguje před dítětem, nebude fungovat ani s ním. Dítě není žádné lepidlo.

A také ne, nemyslím si, že je normální, aby se partner vracel z hospod domů několikrát v týdnu opilý. A to nikdy, nejen v době těhotenství partnerky…

Na druhou stranu, myslím si, že těhotenství není nemoc (samozřejmě při jeho normálním, bezproblémovém průběhu) a nenapadlo by mne kvůli těhotenství vyžadovat do postele čaj, vaření snídaně a jiné věci - a cítit se nešťastná proto, že to partner teď nedělá jen proto, že jsem těhotná… To už je samozřejmě věc názoru, pro mne toto nejsou důležité věci. Každopádně bych řekla, že vztah je o kompromisech. Z Tvého popisu situace mi připadá, že nároční a nekompromisní jste oba.

Příspěvek upraven 08.07.11 v 23:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
8.7.11 23:10

A řeklas mu, že chceš jít do kina? Chlapi nejsou telepati a ani empatií neplývají, to je známá věc, musíš jim všechno říci jasně :-)
On má třeba strach, mít détě je pro něj velká neznámá a teď, když se to blíží víc a víc, tak je rozklepaný, jak to bude zvládat… no a cchodí se uklidňovat na pivo, protože to je svět, který důvěrně zná.
Vysvětli mu, že jsi hormonálně nevyrovnaná, dej mu přečíst pár populárně naučných článků na iDěsu, můj chlap si to tenkrát nastudoval a to o té hormonální nevyrovnanosti si musí připomínat 20× denně, chudák :lol: Ale na pivo ho pouštím, ať si ode mě odpočine :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
an.698
8.7.11 23:14

Je mu 32 let, tak snad už nedozrálý není. Spíše mám strach, aby po 10 letém vztahu třeba nechytil druhou mízu a nechtěl si najednou užívat a nespoléhal na to, že když mám s ním dítě, tak budu sedět doma a tím mě má už navždy jistou…Teda, třeba masáže jsem se ještě nikdy nedočkala, a to si občas postěžuji, jak moc mě bolí záda :cry: .

• Citovat
  • Upravit
18680
8.7.11 23:16

An, moje zkušenost je, že když řekneš Bolí mě záda, je to pro chlapa pouze informace, že tě bolí záda. Musíš říct přímo Prosím namasíruj mě, mě totiž bolí záda :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
8.7.11 23:18

Po dvou dětech a prakticky 15 letému manželství (svatba teda byla později) .. manžel lovil programy a přepnul na nějaký romantický film. Manželka ve vysokém stupni těhotenství náhle sykla a hýkla a chytila se za břicho. Manžel začal hysterčit a volat porodníkovi. Manželka mu sebrala telefon, ať nehystrečí. On ho po krátké bitvě (nelze to nazvat bitvou, byl ke své ženě velmi něžný) vybojoval zpět a zatímco vytáčel číslo, vyčetl ženě, že se strachuje, neb se jedná i o jeho dítě …

Oba, já i mnažel, jsme se začali smát. Já proto, že mi toto jednání přijde velmi nepravděpodobné, až trapné. Ne že bych si to nepřála. Ale že to prostě nikdy nestalo. (A že jsem sykala a hýkala jak osel.) On proto, že mu to prostě přišlo trapné. Protože (podle něj) tohle prostě chlapi nedělají. (Žena má oznámit, jestli se jede - do porodnice - nebo nejede. Nějaký sykání a hýkání … )

Takže asi tak.

A propo, když jsem byla cca v 32 tt s druhým dítětem, bylo mi vyčteno, že na Vánoce není dostatečně uklizeno … (následně jsem na Tři krále předčasně akutně porodila císařem … )

Moc jsem hýkala a sýkala a neřekla srozumitelně a a jasně, proč na nějaký Vánoce kašlu a prostě letos neuklízím.

Příspěvek upraven 08.07.11 v 23:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22266
8.7.11 23:18
Eliška píše:
An, moje zkušenost je, že když řekneš Bolí mě záda, je to pro chlapa pouze informace, že tě bolí záda. Musíš říct přímo Prosím namasíruj mě, mě totiž bolí záda :wink:

:palec: :palec: Bingo, přesně tak :mrgreen:

Na nepřímou řeč a náznaky se ve vztahu s chlapem fakt nehraje! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13298
8.7.11 23:19

Já nevím. Z toho, co píšeš, nemám moc dobrý pocit.
Ne že bych byla proti tomu, aby si protějšek občas zašel s někým popvídat do hospody. Teď by ještě šlo diskutovat, jestli 10, 20, 30 dní před termínem už je to absolutně nevhodné. Nakonec, do té nemocnice může člověka zavézt sanitka.
Ale pochopila jsem, že tvůj partner tam chodí často, vrací se opilý…To už by mi tedy vadilo fest.
Ty snídaně a zvýšenou pozornost bys očekávala za normálních okolností nebo proto, že jsi těhotná?
Vyžadovat zvýšenou pozornost, která není zvykem, mi přijde fakt naivní a chlapovi asi lezoucí na nervy, když se dožaduješ.
Nicméně, jestli cítíš, že jste měli nějaké problémy i před těhotenstvím(přechození), máš podezření na jiné zájmy.
Něco se může zlepšit, ale většionu je to právě naopak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
an656
8.7.11 23:22

O tom kině jsem mu už řekla a zatím nic. Pokud bude o víkendu pěkně, tak prý pojede s klukama někam na kole… A zase ze sebe nedělám chudinku, doma se snažím vše zvládat, do práce jsem chodila do poslední chvíle a i teď občas něco docházím vypomoci…ale občas by člověka i potěšilo, kdyby dostal do postele hrnek vonící kávy, když decentně poznamená, že má na ní chuť. Ono jsou to všechno malichernosti, které se dají nějak přejít, jen co udělat s tou hospodou a s kamarády, kteří ho tam neustále tahají. Kdyby alespoň šel na dvě hodinky a na dvě piva…tak jak to bylo cca před 3 lety, pak se semtam rozpil, ale nic strašného. Pak od začátku těhu nic a poslední dva měsíce je to tedy extrém :-( .

• Citovat
  • Upravit
7421
8.7.11 23:24
Eliška píše:
An, moje zkušenost je, že když řekneš Bolí mě záda, je to pro chlapa pouze informace, že tě bolí záda. Musíš říct přímo Prosím namasíruj mě, mě totiž bolí záda :wink:

OT: cituji manžela: „Konečně ženská, která pochopila, jak fuguje chlap.“ :lol: :mrgreen: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí