Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den, chtěla bych se s vámi poradit. V září jsem si nechala nastřelit 2. ušní dírku u své praktické doktorky, sestřička co mi ji nastřelovala říkala, že dírku nemusím nějak opečovávat, stačí když nausnici necham 5 týdnu v klidu. Já ji vyndala asi po 8 týdnech a vse bylo v pořádku a pak jsem si ji znova nandala. Teď jsem si ji znova sundala a videla, ze z ni trošičku leze hnis, tak jsem radši nausnici znova nedavala. Ale teď, asi po čtyřech dnech když jsem videla ze vse je v pořádku tak jsem si chtela znova nausnici nandat, ale neslo to, zasekla jsem se někde v půlce. Pak z toho trochu tekla krev. Nevíte někdo co s tím?
No jestli to nebylo zahojene a byl tam hnis a par dni tam nebyla náušnice, tak se to mohlo zacelit nebo minimálně slepit tím hnisem
buďto to zkus silou procpat, nebo nechat znova propichnout.
Náušnice při problému nikdy nevyndavat! Jinak to prostě zarůstá a za druhý píchání to nestojí. Dá se to v pohodě léčit s náušnicí v uchu. Kup si na to dezinfekci betadine a tak týden to s tím 2× denně pokapej. Náušnici během hojení nevyndavej ani s ní nehýbej. Do toho týdne by se to mělo zlepšit.
Vyndat to a nechat si dírku píchnout v piercingovém studiu. Nastřelování je zlo největšího kalibru, viz foto.

Taky mám druhou dírku, už asi deset let. A doteď mi to jednou za čas hnisá… ne moc, nebolí to. Jen to začne svědit. Vyndám náušnici, umyju, vydezinfikuji. To stejné s dírkou, omyju vatovou tyčinkou namočenou ve vodě, postříkám dezinfekcí. Nechám hodinku, dvě ucho odpočinout. Pak nanesu na náušnici Bepanthen (nanesu na tu část, která prochází uchem) a nandám opatrně zpátky… Provádím cca jednou za 2 - 3 měsíce.
Každopádně tobě nejspíš zarostla… Rozhodně bych přes krev dál nešla! Radši znovu zajdi za obvodní. Ona ti pomůže a příště už budeš vědět ![]()
@Beata345 píše:
Dobrý den, chtěla bych se s vámi poradit. V září jsem si nechala nastřelit 2. ušní dírku u své praktické doktorky, sestřička co mi ji nastřelovala říkala, že dírku nemusím nějak opečovávat, stačí když nausnici necham 5 týdnu v klidu. Já ji vyndala asi po 8 týdnech a vse bylo v pořádku a pak jsem si ji znova nandala. Teď jsem si ji znova sundala a videla, ze z ni trošičku leze hnis, tak jsem radši nausnici znova nedavala. Ale teď, asi po čtyřech dnech když jsem videla ze vse je v pořádku tak jsem si chtela znova nausnici nandat, ale neslo to, zasekla jsem se někde v půlce. Pak z toho trochu tekla krev. Nevíte někdo co s tím?
Normálně ti to zarostlo. Pokud to hnisa, máš nejspíš špatný kov. Chce to titan nebo chirurgickou ocel. A rozhodně nevyndavat po pár týdnech. Jinak se ošetřuje jen slaným rozkrokem. Je to nejúčinnější