2. dírka v uchu

1
11.1.23 19:32

2. ušní dírka

Dobrý den, chtěla bych se s vámi poradit. V září jsem si nechala nastřelit 2. ušní dírku u své praktické doktorky, sestřička co mi ji nastřelovala říkala, že dírku nemusím nějak opečovávat, stačí když nausnici necham 5 týdnu v klidu. Já ji vyndala asi po 8 týdnech a vse bylo v pořádku a pak jsem si ji znova nandala. Teď jsem si ji znova sundala a videla, ze z ni trošičku leze hnis, tak jsem radši nausnici znova nedavala. Ale teď, asi po čtyřech dnech když jsem videla ze vse je v pořádku tak jsem si chtela znova nausnici nandat, ale neslo to, zasekla jsem se někde v půlce. Pak z toho trochu tekla krev. Nevíte někdo co s tím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37132
11.1.23 19:41

No jestli to nebylo zahojene a byl tam hnis a par dni tam nebyla náušnice, tak se to mohlo zacelit nebo minimálně slepit tím hnisem :nevim: buďto to zkus silou procpat, nebo nechat znova propichnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
11.1.23 20:08

Náušnice při problému nikdy nevyndavat! Jinak to prostě zarůstá a za druhý píchání to nestojí. Dá se to v pohodě léčit s náušnicí v uchu. Kup si na to dezinfekci betadine a tak týden to s tím 2× denně pokapej. Náušnici během hojení nevyndavej ani s ní nehýbej. Do toho týdne by se to mělo zlepšit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
496
11.1.23 22:26

Vyndat to a nechat si dírku píchnout v piercingovém studiu. Nastřelování je zlo největšího kalibru, viz foto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.1.23 06:25

Taky mám druhou dírku, už asi deset let. A doteď mi to jednou za čas hnisá… ne moc, nebolí to. Jen to začne svědit. Vyndám náušnici, umyju, vydezinfikuji. To stejné s dírkou, omyju vatovou tyčinkou namočenou ve vodě, postříkám dezinfekcí. Nechám hodinku, dvě ucho odpočinout. Pak nanesu na náušnici Bepanthen (nanesu na tu část, která prochází uchem) a nandám opatrně zpátky… Provádím cca jednou za 2 - 3 měsíce.

Každopádně tobě nejspíš zarostla… Rozhodně bych přes krev dál nešla! Radši znovu zajdi za obvodní. Ona ti pomůže a příště už budeš vědět ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
12.1.23 07:00
@Beata345 píše:
Dobrý den, chtěla bych se s vámi poradit. V září jsem si nechala nastřelit 2. ušní dírku u své praktické doktorky, sestřička co mi ji nastřelovala říkala, že dírku nemusím nějak opečovávat, stačí když nausnici necham 5 týdnu v klidu. Já ji vyndala asi po 8 týdnech a vse bylo v pořádku a pak jsem si ji znova nandala. Teď jsem si ji znova sundala a videla, ze z ni trošičku leze hnis, tak jsem radši nausnici znova nedavala. Ale teď, asi po čtyřech dnech když jsem videla ze vse je v pořádku tak jsem si chtela znova nausnici nandat, ale neslo to, zasekla jsem se někde v půlce. Pak z toho trochu tekla krev. Nevíte někdo co s tím?

Normálně ti to zarostlo. Pokud to hnisa, máš nejspíš špatný kov. Chce to titan nebo chirurgickou ocel. A rozhodně nevyndavat po pár týdnech. Jinak se ošetřuje jen slaným rozkrokem. Je to nejúčinnější

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová