Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky,ty dosli jsme tam a tam 6bab a kazda na tech 12:30..myslela jsme ze si delaj srandu
…ale nastesti to slo rychle,takze cca 15min sme cekali a vysetreni netrvalo ani deset min tak nevim jestli to odflakli z duvodu casove tisne a nebo to tak ma byt?A nejvic mne pobavilo ze mne vedou jako prvorodicku a dr. na mne takze budete rodit po druhe ano?
..a jeste tam je pani se stejnym prijmenim tak doufam ze nenastanou nejake zmatky
A jinak je to teda jisty druhy chlapecek
..nej radost ma samozrejmne braska my tak trosku doufali ze to bude holcicka,ale co uz treba na potreti vyjde ![]()
dekuji
.to mate pravdu,jen to vysetreni mi teda prislo odflaknute ![]()
Hm,oni o mají jak na běžícím pásu.Tak hlavně že je vše o.k. a gratuluji k chlapečkovi ![]()
Já jsem tam ale asi taky nebyla dýl
![]()
Hlavní je, že máš dobré výsledky z 12tt a teď se to jen potvrdilo tak určitě je všechno v pořádku ![]()
no snad budeme v poradku!!!ja si celkove pripadam po dr.strance odflaknuta pri tom druhem tehu ![]()
ja nevim pri prvnim tehu jsem mnela starsiho dr.pri kazde kontrole udelal i vnitrni vysetreni jestli roste deloha jak ma atd…utz jsme mnela 3+1v nemocnici,byl peclivejsi a tedkom to prevzal jeho syn utz jsem mnela asi 4,ale treba ten vetsi ve 12tt jen bezna kontrola pritom u jeho otce jsme to mnela mimo ord.dobu a byl dukladnejso tady ten prejede pres bricho a anic poradne nevidim jak je to rchle
a vysetreni vnitrni jedno a to protoze jsem mnela problemy a byla jsem na pohotovosti pak kontrola u nej.a proste na co s enezeptam to nevim a to chodom od zacatku co 3tydny .:nevim:
To je divné,mě vždycky dělal to vnitřní vyšetření + prohmatání břicha.Ale jestli je vše v pořádku,tak se tím nestresuj.
20tt,to už malý kope,že?
no prave ten prvni taky a ted nic
.jo uz tam nejake pohyby jsou ale bude veseleji ![]()
Ahoj, asi je vyšetření ve 20tt. individuální podle doktora. Já byla v Brně v soukromém centru u kapacity v oboru. Věnoval se mi 20 minut, pak mě ještě poslal na chodbu proskočit, aby se malá otočila. A pak mě dovyšetřil a udělal dvě pěkné fotečky. Docela důkladně mě proluxoval. Každou část miminka zvlášť. Začal změřením hlavičky a stehenní kosti (jestli rostou stejně), pak prošel lebku, jestli je nosní kůstka, rys obličeje, jesti není nesymetrický, ouška, a na temeni hlavy skontroloval ty dvě kůstky, co se překrývají. Pak kontrola srdíčka, jestli do něj správně proudí krev a z něj, dále průtok pupečníkem. No a ještě kontroloval zda je žaludek pod bránicí a jestli má oba základy ledvin. Pak spočítal ruce a nohy, přepočítal prstíky a mrknul, co to je. Tam se chvilku zdržel, jestli je to skutečně holčička. Takže si dal docela záležet. Všechno pěkně popsal, přesně krok za krokem. Ale možná to bylo proto, že jsem měla předchozí těhotenství špatný (špatně skončilo). Ale možná se takto chová ke všem. Švagrová u něj byla se dvěma těhotenstvími. Pokaždé si dal záležet.
Takže to asi je o lidech. Když jsem byla v nemocnici, tak tam to bylo jak na běžícím páse a nazávěr mi stratili kartu. Takže jsem ráda, že jsem mohla do soukromého sektoru. ![]()
Kote ja byla tam kde ty, jen tam byla doktorka… Nic moc nerekla, sjela to fofrem a za 15 min jsem byla venku, rikala jsem to same co Petul, ze se citim byt odflaknuta, takze nezalezi na tom KDE, ale KDO ![]()
Máš pravdu. Záleží na doktorovi. Jenže k dr. Vlašínovi se objednávají spíše problémová těhotenství nebo na přání, když má čas. On taky není nijak moc příjemný, takový morous. Ale zase když mě proluxoval a moc to nekomentoval, tak jsem věděla, že je vše OK. Myslím si, že v tom centru jsou všichni dobří. Buď ráda, že k tomu neměla řeči a bylo to hned hotovo. Já poprvé byla na ultrazvuku skoro půl hodiny a to proto, že se doktorovi pořád něco nezdálo. Což moc příjemné nebylo. Tentokrát nám to trvalo cca 20 minut proto, že jsem si zaplatila snímek a malá se nechtěla otočit. Tak možná proto se mi více věnoval. Jo prachy dělaj divy. Ale poprvé jsem nic neplatila a přesto se mi věnoval. Ale to bylo problémové těhu. Doknce jsem byla objednaná k jiné doktorce na ultrazvuk, ale po špatných triplech a amniu mě přeobjednali k němu. Takže si nevybereš. Radši bych v minulém těhu měla klidně jinou doktorku,hlavně kdyby bylo všechno OK.