Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, kde cítíte pohyby kolem 20tého týdne těhotenství? Mě kope mimi do míst kde končí chloupky na přirození, zdá se mi to strašně nízko ![]()
Mě taky a to jsem 23. týden
Teda teď už se vydává i směrem k pupíku, ale nejradši má pravý podbřišek - že by vpravo herna, vlevo ložnice?
![]()
Ja jsem 22tt a me teda okopava vsude
hrozny cestovatel. jednou v podbrisku vlevo, vpravo, pak zas u pupku… takze se neboj
Neboj postupne zacne kopat vsude.ja prvni pohyby citila hodne dole v podbrisku, okolo toho 25.tt uz jsem zacala citit i u pupiku no a od toho 30.tt kdy se mala otocila hlavou dolu tak citim hlavne nahore a dole citim, kdyz si protahuje ruce. i kdyz je pravda, ze ted ve 40.tt citim pohyby snad uplne vsude jak uz nema misto. pockej, az prcek zacne se odrazet od zeber nebo ti vystrci patu, to budes chtit zase citit pohyby jak v tom 20.tt ![]()
Jsem sice už ve 32, ale takhle nízko mě kope taky, někdy mám pocit, že mi vykopne močovou trubici.. krom toho, že kope i všude:-)
@aleba to je v pohodě, mě se teď pár dnů malá taky takhle usadila (ano, usadila, včera na uzv předvedla ukázkový turecký sed) a okopává mi močák. Už to znám se synem, ten byl KP až do 36.tt a to pak je teprve perda, když kopne tříkilák
, tohle je zatím nic. Oni se teď ještě točí, takže někdy naopak cítím, jak si tam dole prstíčkama štrachá a nohou kopne výš, ale to málokdy. Spíš se jí zatím líbí tahle.
Já jsem dnes 20+0 a kope mě nejvíc pod pupíkem, ale sem tam taky do močáku i na boku, takže podle toho, jak si mimi lehne ![]()
Nízko to není, je to normální. Ve 20tt. dosahuje vrchol dělohy zhruba k pupku, takže výš ty pohyby cítit ani být nemohou. Jak děloha bude postupně růst nahoru, tak i ty pohyby začneš cítit potom jinde a výš.
Tak já jsem 26tt a malej mě kope hlavně v podbřišku
někdy i nad pupkem, na boku, ale nejvíc dole… Nevím, zajímalo by kmě, co tam vyvádí
Ale co, hlavně, m že kopou ![]()