Stomatologické ošetření v těhotenství - prý bez anestezie

515
20.8.13 14:28

stomatologické ošetření v těhotenství - prý bez anestezie.

Jak to řeší váš zubař s umrtvujici injekcí před zubarskym zákrokem? Dnes jsem byla u svého zubaře s bolestí zubu a odmítnul mi zub umrtvit. Jela jsem domů a zub me bolí, jsem z toho v depresi, nevím co dál. Řekl mi, že minimálně tři první měsíce mi nemůže anestezii dát. Co mam dělat?

Docela mi nedává smysl, proč musím mít v tehotenske prukazce záznam, ze navstivim zubaře, kdyz me nemůže ošetřit. To se mam nechat zaživa vrtat do bolaveho zubu, co když bude potřeba vytrhnout?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
alli_li
20.8.13 14:32

@123l Me ma zubarka zub umrtvila - ale to jsem byla v 6 mesici tehotenstvi.

• Citovat
  • Upravit
14090
20.8.13 14:33

Ououou… to by mě tedy taky zajímalo proč se toto nesmí 8o Já jsem odhaduji 4-5tt ještě to ani pořádně nemám potvrzené od dr, ale minulý týden jsem ty injekce dostala hned 4 :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
20.8.13 14:33

Poohlédla bych se po jiném zubaři. Myslím, že umrtvující injekce by vadit neměla. Vždyť to působí lokálně. Já (když jsem teda těhotná nebyla) u zubaře před trháním osmičky hlásila, že možná jsem, normálně mi to píchnul. Jen mi řekl, že po zákroku si od bolesti v případě potřeby můžu dát akorát Paralen. Ale kamarádce vím, že její zubařka taky odmítla dát injekci. Zuby bych já bez umrtvení teda nedala. A to jsem si ohledně léků v těhotenství dávala sakra pozor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
515
20.8.13 14:34

Každopádně tady jsem našla, že může. Holky, doporucite mi někdo zubaře, který me osetri v těhotenství?

http://ona.idnes.cz/…/poradna.asp?…

Příspěvek upraven 20.08.13 v 14:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3142
20.8.13 14:36

Jde o adrenalin který je v anestezii, ale týká se to především rizikového těhotenství a pak ke konci těhu, takže pokud je anestezie nutná dáváme, máme v záloze i anestezii bez adrenalinu, takýe si ji nech klidně dát máš na to právo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
515
20.8.13 14:37
@AliTad píše:
Poohlédla bych se po jiném zubaři. Myslím, že umrtvující injekce by vadit neměla. Vždyť to působí lokálně. Já (když jsem teda těhotná nebyla) u zubaře před trháním osmičky hlásila, že možná jsem, normálně mi to píchnul. Jen mi řekl, že po zákroku si od bolesti v případě potřeby můžu dát akorát Paralen. Ale kamarádce vím, že její zubařka taky odmítla dát injekci. Zuby bych já bez umrtvení teda nedala. A to jsem si ohledně léků v těhotenství dávala sakra pozor.

Jako ja mu platím nehorázný prachy protože nejede na pojišťovnu a on me pošle domů. Už minule byl divnej, jako by mu vadilo, že mi anestezie dlouho zabírá a když me vrtnul do bolestí, tak jsem se ozvala. Asi se me chtel zbavit. Jak chce, najdu lepšího.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
515
20.8.13 14:40
@Babulka123 píše:
Jde o adrenalin který je v anestezii, ale týká se to především rizikového těhotenství a pak ke konci těhu, takže pokud je anestezie nutná dáváme, máme v záloze i anestezii bez adrenalinu, takýe si ji nech klidně dát máš na to právo

Cestou autem domu jsem byla úplně na sracky co budu jako delat, ale postupne se mi ulevuje, díky. Teď jen najít zubaře :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3142
20.8.13 14:41

@123l no jako je to vůl :)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
20.8.13 14:46

No to je k.kot :roll: Mně zubařka tvrdila, že na trhání zubů je prý nejlepší druhý trimestr a samozřejmě že se to trhá s umrtvením. Bohužel, ta má zubařka už nové pacoše nebere :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3142
20.8.13 14:48

@123l jaký region?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
438
20.8.13 14:49

Ahoj tak ja byla ve 4mesici na kontrole do tehu prukajdy / našla kazik( nebolel), bud bez inekce nebo ze me objedna jak budu v 6 mesici, sla jsem v tom 6 a normalne me to opichla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
20.8.13 14:50

Smí se dávat, četla jsme že pro dítě je menší zlo ta injekce, než ten stres z bolesti. i když jak je to v 1. trimestru, to nevím..ale určo lepší injekce, než trpět jak zvíře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
20.8.13 14:56

Můj předchozí zubař mě třikrát vrtal, vždy s injekcí a to jsem byla v různých stádiích těhotenstvích. Řekl mi, že placenta to vychytá a že stres z bolesti a strachu je pro dítě daleko horší… Tak nevim. Moje současná zubařka vrtá zaživa, pokud je to jen trochu možné, ale nebolí mě to (!!!) a to jsem totální poseroutka. Důvodem je prý to, že pokud jí pacient informuje, kdy to začne bolet, je to ideální, protože přesně ví, kdy přestat- nemusí totiž vrtat jen podle svého pocitu a riskovat, že zbytečně ubrousí i zdravou zubní tkáň. Na tahání nervu umrtvuje, ale nevím, jestli i těh. Téhle dr. opravdu věřím, je super, má vybavení jako blázen a je vyhlášená. Ten předchozí mi na zubech pos.ral, co mohl, choval se jak idiot a sestru měl takovou, že to jsem fakt nezažila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Shyamani
20.8.13 14:59

Tak v prukazce mit zaznam nemusis, neni to povinnost. Mne dr injekci dal. Rikal, ze miminku mnohem vic vadi ten stres z bolesti. Dal mi jen jeden kubik a bylo to ok. Davat se pry smi…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky