Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky tehulky i maminky
Jsem ve 28 tt a mám pocit že se z toho čekaní na našeho chlapečka zblázním, celí den každy den…myslím jen na to jak už budu v 9měsíci a budu čekat až to přijde. Je to naše vytoužene vymodlene miminko, ze začatku jsem to takhle vubec necítila protože jsem věděla že je ješte daleko, ale TED
..I když mi připada že je to zachvilí za par tydnu, na druhy strane mi to ubíha strasne pomalu ale je to asi tím že počítam každy den… Chci se zeptat vás maminky nebo tehulky ktere jste ve vyšším stadiu tehotenství jak vam to ubíhalo od toho 28tt a poradte jak se z toho čekani nezblaznit
Omlouvam se za případne chybu pravopisu ![]()
@renita jsem na konci 26tt a utíká mi to od začátku strašně rychle
. U prvního těhu jsem to neprožívala a taky to uteklo šíleně - táhl se jen poslední týden, kdy jsem přenášela a čekala kdy už… Já si teda popravdě strašně oddechnu, až budu někdy kolem termínu, jsem tohle těhu ze všeho vystreslá
Ach ten internet, u malé jsem ho nbeměla a byla v klídku ![]()
@renita Zbývají mi tři týdny a můžu říct že mi cele těhotenství hrozně uteklo a kolem toho 28tt to utíkalo nejvíc to jsem prala a žehlila no dodělávala jsem vše co bude potřeba pro miminko. Neboj ono to uteče ani se nenaděješ a budeš mít malího u sebe ![]()
@atominnka Já mám zakázáno cokoliv číst a pokud neposlechnu tak mi bude odpojen internet ![]()
@atominnka To bude asi tím že UŽ maš doma jedno dite proto ti to tak ubíha… Já jsem doma sama do 14:00 než přijde manžel z prace a ten je nedočkavy stejně jako já ten taky počíta každy den
![]()
V tomto tydnu to jeste utikalo
Začala jsem chytat veci pro maleho dokupovala co chybelo… Nejhorší byl poslední měsic když mi každý řikal, že brzy porodím a já každý den čekala kdy to přijde a pořád nic
, nakonec jsem ještě skoro 14dní přenášela ![]()
@Veveruska87 Příští měsic už bude lepší, to se chystáme prát, žehlit a nakoupit posledni veci do vybavičky… tak to ti zavidím zachvíli máš mimčo u sebe
tak at jste hlavně zdravy oba dva ![]()
@Veveruska87 tak já moc nečtu (radši), ale někdy se tomu nevyhnu…
ježiš, odpojit net, to by mě zabilo ![]()
@renita to taky.. v prvním těhu jsem zase jezdila po výletech, na kole, houbařila, plavala… takže sem se taky nenudila
Tak už začni prát, já už něco málo peru - kočár, pleny…
@atominnka Tak já jsem prvorodička tak nevím do čeho jdu tak si občas něco přečtu pak jsem z toho hotová a mám strach.Tak ten muj nadává proč to čtu když mě to akorát straší
.Jo to by mě asi zabilo taky
![]()
@renita Děkuju
.Neboj až budeš dokupovat tak to začne strašně utíkat protože začneš zjištovat co ještě nemáš a vybírat a nebudeš myslet na nic jiného
Naprosto chapu jak se citis, ja to mela uplne nastejno. tedka mam uz jen tri dny do prvniho terminu a 11 dni do druheho a ver mi, ze to cekani na konci je jeste horsi.ja se snazila byt hodne mezi lidma.na tyden jsem jela treba k nasim, pak ke svagrovce a nebo s kamaradkou.ted uz cestovat jen tak nemuzu, nasi bydli asi 250km odeme a pritel uz moc nechce, abych nekde trajdala. jinak mam shlednute nejake serialy…ale jak rikam, ten konec je nejhorsi, protoze uz se nemuzu hybat jak treba v tom 28.tt,funim, nevim jak si sednout a lehnout a zaroven se tesim az budu mit malou u sebe. dneska jsem byla stastna na kontrole, kdyz mi doktorka rekla, ze jsem uz otevrena aspon na ten jeden prst.
Úplně vim jak se cítíš.
Když jsem čekala první a byla doma bez práce, málem jsem se ukousala nudou. Všechno jsem několikrát prala, žehlila a tisíckrát přeskládala jen abych se zabavila. Denně jsem doma lítala s hadrem a kýblem ale jak píšou holky, ten poslední měsíc a týden po termínu byl úplně nejhorší. V tom druhém je to lepší, přeci jen tě první dítko zaměstnává ale já mám dcerku momentálně u babičky na prázdninách, jsem stejně jako ty 28tt a zase mi to neutíká.
Takže už aby přijela ta moje cácorka..
Rada zní: Dělej cokoli, klidně už začni prát a připravovat teď a postupně si vymýšlej nějaké činnosti ![]()
@Veveruska87 já právě tím, že jsem jako prvorodička neměla doma net a šla jsem na něj jen 1×týdně se kouknout na mail, ak jsem nečetla tolik hororových příběhů a ani jsem si nepřipouštěla, že bych porodila před termínem nebo ležela kvůli něčemu v nemocnici. Teď mě tyhle věci děsí, moc jsem toho načetla před druhým otěhotněním
a to prosím žádné problémy nemám (tuk tuk tuk), jen občasné špinění po kontrole, jinak vše v pořádku
Hysterčím, no
Jak já se těším na porod ![]()
@atominnka čauky
![]()
Taky jsem v prvním neměla net ale zase jsem ujížděla na časopisem pro maminky…
To si nevybereš ![]()
@Maky.C ahojky
jojo, jak píšeš, já v prvním těhu každý den poklidila, nabvařila, napekla, bylo to tu jak ze škatulky ![]()
@renita ještě jsem hodně četla ![]()