Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Omlouvám se za nové téma, ale nemám čas něco dohledávat a pročítat
![]()
Na mateřskou bych měla odcházet 11.9.2013 - ale zítra jdu na gyndu a když mi napíše neschopenku, jak to pak je? Neschopenku bych měla t od zítřka do 10.9. a pak od 11.9. už MD nebo budu do konce těhu na neschopence?
Díky moc za rady!
![]()
Neschopnost Ti ukončí 10.9. a od 11.9. budeš mít vypsanou žádost o mateřskou, doneseš to včas do práce a o nic už se nestaráš.
Presne tak, jsem na tom stejne, jen s datem 3.9 na MD do 2.9 na nemocenské
@benjaminek Díky moc, jde mi o peníze, jinak bych to v práci do toho 10.9. vydržela ![]()
@sarinka83 Fakt? Mám sice sedavé zaměstnání, ale je to fuška - nezastavím se. Do toho mě bolí záda a spodek…
Sutomaticky prejdes z nbemocenske na mateřskou. na gynde ti daji papiry, které dovyplnis se zaměstnavatelem a o nic vic se nestaras. v řijnu ti prijde nemocenska davka za prvních 10 dni a pak za termín od 11.9 do konce zari ti prijde první materska
A ještě jedna věc - ten termín 11.9. - je to 8 týdnů před porodem, tím pádem, kdybych šla od zítřka na neschopenku, tak mi budou počítat mateřskou až od toho 6 týdne před porodem???
@SarkaLo podle toho jak se domluvíš s doktorem jen na nem a domluve s nim je kdy ti to napise
@sarinka83 A co je lepší? Být déle na neschopence a jít na MD 8 týdnů, nebo obráceně?
@SarkaLo tak pro mě je byt na nemocenské a jít 6 tydnu před… jsem uz dyl, a zamestnavatel nebo sociálka ti to zaplati tu nemocenskou, pak mateřská, ale ta ti neutece, ta bude tak ci tak 28 tydnu. takze pokud uz nemuzes tak nemocneska, pokud muzes makej do posledního, ale vždy se financne vyplati byt 6 tydnu před porodem. Jak v praci tak na nemocenske
Takže neschopenku jsem dostala…Vycházky mám od 13 - 19hod. Ze začátku mě to mrzelo, chybělo mi pár dní do odchodu na MD, ale teď jsem ráda. V práci kolegyně úplně v pohodě, ale vedení děs…příjde mi, jako že když jsem se rozhodla mít dítě, tak si to musím pořádně odmakat…achjoooo
![]()