Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@zrcadlo píše:
To byly holky v kuchyni? Nebo to nebylo 2+1?
Tak nevím, vždycky jsem si myslela, že to bylo 2+1, dva menší pokoje a velký pokoj - obývák s kuchyní v jednom (přepažli si to takovou šoupací zástěnou), v tom „obýváku“ byli rodiče.
Ale možná se pletu ![]()
@Certik.Mata No vidíš, tak bych nepremyslela ani minutu. Byt bych překopala, z jednoho kumbalu bych udělala šátnu a z největšího pokoje pokojík. A do budoucna když až půjdes do práce, bych si pořídila větší nebo baráček. ![]()
Někomu vyhovuje být našmrncaný jako sardinky, ale opravdu pak není kam šlápnout, položit tašku, nákup, nepotřebnou krabici, nic.
Děti jsou ještě malé, ale až povyrostou, budou chtít prostor i doma, což v malém bytě prostě nejde…
@klamonožka píše:
Tak nevím, vždycky jsem si myslela, že to bylo 2+1, dva menší pokoje a velký pokoj - obývák s kuchyní v jednom (přepažli si to takovou šoupací zástěnou), v tom „obýváku“ byli rodiče.
Ale možná se pletu
to je 3+kk ![]()
@Popokatepetla píše:
to je 3+kk
Aha, tak pardon za zmatení. ![]()
V tom případě se z diskuse vytrácím s tím, že neumím posoudit.
@Certik.Mata My jsme měli vyhohu, že byt měl dva pokoje cca o 18 m a kuchyň, která byla cca 14 metrů cvercoveho půdorysu, takže jsme tam dali obývák.. Ale zkuste zamyslet, zda by nešlo stoupnout příčku někde nebo naopak přidělat..My jsme ani neměli sklep a místo, kde by šla šatna..
@Tichošlápek píše:
Ty jo a nedá se to refinancovat dříve a koupit větší? Mne to prijde male i na dvě děti.
Aj mi dlouhodobe, tak zit si neumim predstavit, ale tak kazdy to ma jinak.
60 m mi přijde dobré. My měli 40 m dva jedničku a s dvěma dětmi a velkým psem to bylo na hranici, ale dalo se to. Už jsme teda v baráčku a to je jiná liga. Myslím, že to určitý čas zvládnete a pak se prostě poohlédnete jinam.
Rozhodně chatu neprodávejte (jak tu někdo radil), on ten jeden pokoj navíc ti nikdy nedá takový klid, jako když se manžel s částí dětí sebere a odjede na víkend na chatu
Vím o čem mluvím, žijeme 4 v bytě 2+1 50m2, ale máme velkou chalupu se zahradou poměrně blízko, a běžně se třeba jednu noc z víkendu rozdělíme (např. manžel jede na chalupu dřív s dětmi a já si v klidu večer chodím s pleťovou maskou a vyžehlím si, uvařím a upeču a druhý den za nimi přijedu, a další víkend třeba obráceně nebo jede manžel dřív a dospí se a já přijedu s dětmi až na oběd). Určitě se to dá vydržet a nestresovala bych se v těhotenství nebo s novorozencem nějakým stěhováním a čas ukáže.
@zrcadlo tak jasný, záleží chata a chata…když je blízko a dá se tam téměř plnohodnotně přebývat a užívat, je to jiná…
…ale dojíždět kamsi na chatu, živit tři děti, plus chatu do které se musí třeba investovat…tak bych raději prodala byt plus a chatu a pořídila domek a nebo byt se zahradou…ale já osobně nejsem zastánce chat, nebaví mě „udržovat“ dvě domácnosti, už tak toho mám až až…
a nebo předělat chatu na trvalé bydlení ![]()
@zrcadlo dekuji. Chatu prodavat nechceme..
Sami mame radi vypnout z ruchu velkomesta. A deti jsou cely den venku. Urcite se chceme casem stehovat.Ale ted si myslime, ze to 3 roky prezijeme. Starsi si berou na chatu tchanovci. A je tam treba tyden. Dneska treba odjela s nima. A uz mi ted chybi. Myslim, ze se vzdy to da udelat jak psalj holky vyse a to male za to nemuze.
Příspěvek upraven 02.05.17 v 13:11
@catherine100 dojizdime na ni 20 minut a nikdy nam to nevadilo.Ale dojizdet dal, proda se nejspis
@Kelsey my budeme shanet vetsi ale ted to moc nepujde.Jine to bude az budu mit 20.000 prijem a ne 6000…zatim nemame problem s mistem.Jen nas 3 zaskocilo a chtela jsem vedet zda na nejaky cas lze tak bydlet.
@Certik.Mata
Tak minimalne do prvni tridy v jedne mistnosti tri to jde. Nez si zacnou chtit vodit sve kamarady na navstevu.
Tak jednu mistnost udelat vsem trem, kdyz to neni na cely zivot a jednu nechat sobe.
@Kelsey nerikam ze tohle je situace po ktere jsem vzdy touzila a ze ji budu resit nekdy…ale kdyz by slo…hned jdeme do vetsiho.Ale s malou materskou je to tezsi.Ted pockame co nam rekne pani v lisce (cmss) a treba byt vetsi si budeme moct dovolit.Sami ted nevime zda to pujde.