Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky.Rada bych se zeptala zda jde nejaky cas byt v byte o 60m2 v 5?zjistila jsem ze jsem otehotnela pres antikoncepci.Mam 4 letou dceru a 15m syna.Jsem rozhozena a nevim jak se rozhodnout. Nechci rozhodovani od vas za mne ale potrebuji se nekomu sverit a vypovidat. Uvazujeme az doplatime hypoteku za 4 roky ze byt prodame a pujdeme do vetsiho s mensim doplatkem.Jen si rikam zda s detmi mame vubec sanci alepson na 500.000 pujcku…ted mame podobnou pujcku na byt a v pohode splacime.Ale manzel si jj bral jako bezdetny
@Certik.Mata My jsme byly ve 2+1 do tří let nejmladšího. Dalo se to ale bylo nám těsno. Teď jsme ve 3+1, brali jsme si hypotéku. Nevím kolik máte příjmy na tom záleží jestli dosáhnete na hypotéku.
Moje sestra takhle vychovala 3 děti a nikdy mi nepřišlo, že by tím nějak trpěly. ![]()
Rodiče na sklápěcích postelích v obýváku (přes noc ložnice, ve dne obývák), nejstarší kluk svůj pokoj, mladší holky spolu ve druhém pokoji.
Tak dá se všechno
. Záleží na dispozicích bytu. Navíc děti máte ještě malé, takže si myslím, že klidně můžete spát všichni v jedné ložnici ještě pár let
.
Jestli ti to pomůže, jako děti jsme nějaký čas žily s rodiči v chatce, která odpovídala velikosti zhruba 1+1 (možná malému bytu 2+1). Trauma si z toho nenesu, naopak to bylo moc krásné období.
Byly jsme také 3 děti (+ poměrně často tam naši měli na hlídání a přespávání ještě mou sestřenici). ![]()
@Certik.Mata píše:
Ahoj holky.Rada bych se zeptala zda jde nejaky cas byt v byte o 60m2 v 5?zjistila jsem ze jsem otehotnela pres antikoncepci.Mam 4 letou dceru a 15m syna.Jsem rozhozena a nevim jak se rozhodnout. Nechci rozhodovani od vas za mne ale potrebuji se nekomu sverit a vypovidat. Uvazujeme az doplatime hypoteku za 4 roky ze byt prodame a pujdeme do vetsiho s mensim doplatkem.Jen si rikam zda s detmi mame vubec sanci alepson na 500.000 pujcku…ted mame podobnou pujcku na byt a v pohode splacime.Ale manzel si jj bral jako bezdetny
Tak ono kdyz se chce tak jde vsechno
Zalezi na vas, jak se na to s manzelem citite.. Ja mam jedno dite a zatim druhy neplanuju ani nahodou ![]()
@klamonožka píše:
Moje sestra takhle vychovala 3 děti a nikdy mi nepřišlo, že by tím nějak trpěly.
Rodiče na sklápěcích postelích v obýváku (přes noc ložnice, ve dne obývák), nejstarší kluk svůj pokoj, mladší holky spolu ve druhém pokoji.
Pokoj, pokoj a obývák asi nebude 2+1 ![]()
@Certik.Mata Záleží na vašich příjmech
pokud byste si brali jen menší část z hodnoty nemovitosti, tak bych v tom neviděla takový problém.
@klamonožka píše:
Moje sestra takhle vychovala 3 děti a nikdy mi nepřišlo, že by tím nějak trpěly.
To byly holky v kuchyni? Nebo to nebylo 2+1?
@Certik.Mata Kdysi to bylo úplně normální, podle mě je toto dětem úplně jedno (do určitého věku). A pak bude všechno záležet na financích, co si můžete dovolit. Aspoň budete maximum času trávit venku ![]()
Znama ma tri deti na 50m2 (i s manzelem).. takze asi to jde. Obetujete jim jeden pokoj a vy budete v obyvaku. Neznam vase prijmy, tak s tou pujckou neporadim. Kdyz se mate radi, vsechno spolecne zvladnete. Detatko bych si nechala, jednou by ti bylo lito, ze jsi ho dala pryč. Dvě, nebo tři, to už dáte
oblecení, hracky, kocar urcite mate.. Preju at se rozhodnete dobre, i kdyby to mela byt ta druha volba, hlavne at jste stastni ![]()
@elot manzel je cisnik takze ma zaklad ja pocitam ze se vratim snad so puvodni prace.Pres pul rokem mu volala pani z lisky cmss a ze mu muzou pujcit az 800.000 na jeho plat ale nevime podminky.Kdyz prodame byt staci nam max 300.000 na pujceni
@whooro dekuji…hodne jsme nakloneni na to, ze do toho pujdeme…manzel uz premyslel jak to prestavi. Starsi dcera nechce bez nas spat…takze koupit palandy a nam postele aby se to sem veslo pujde. A pak setrit a hledat vetsi byt…
@BaMaK píše:
@Certik.Mata Kdysi to bylo úplně normální, podle mě je toto dětem úplně jedno (do určitého věku). A pak bude všechno záležet na financích, co si můžete dovolit. Aspoň budete maximum času trávit venku
My jsme co nejvice pre jaro az podzim venku j na chate treba.My jsme spocitali ze bychom velkou cast mohli usetrit. Tchanovci majk 3+1 ale bohuzel my nemame vytah…takze vymena nejde ac nad tim i uvazovali.Kdyz by to bylo prizemi asi to je jedno.Ale jsme ve druhem patre
@Certik.Mata A v jakém stavu a lokalitě máte to 2+1? Známá takhle super vyměnila byt tak, že nafotila svůj zrekonstruovaný byt, napsala k tomu komentář, že je to pár minut do Kauflandu a na polikliniku, dům s výtahem, zastávka MHD před domem atd. a nabízí výměnu se slušným doplatkem odpovídajícím stavu druhého bytu, a tenhle svůj inzerát naházela do schránek ve čtvrti, kde byly domy s velkými byty obývané převážně důchodci a bohužel tedy bez výtahu. Ozvalo se jí několik zájemců a nakonec to vyměnila téměř bez doplatku.
@Certik.Mata máme 3 děti a jsme ve 2+1. prostřední syn potřeboval vlastní prostor tak manžel rozdělil jeden pokoj na dva
+ máme ještě dvě fenky ale malinké ![]()