2+1 a tři děti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
2.5.17 14:35

My meli 4 dětiv 3+1 ve 100m2:-)
Ted tedy po rekonstrukci mame 4+kk.
Vetsi (ideal 5+kk)by bylo fajn, ale zase i takhle se da ok zit a nemame pocit ujmy nikdo.
Takze mame obyvak + kk, loznici,2× pokoj (deti po 2),2× WC (to je fest dulezity)a 2× koupelnu a sklepy…Dlouho jsme spali v obyvaku, ale jak deti rostly, tak moje potřeba soukromi rostla:-()

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.5.17 14:37

Ja bych se do koupe nejak nehrnula zatím.
Deti porostou, ty budes ještě chvili na RP.
Naklady budou vzrůstat…

Nevim jak ceny nemovitosti porostou a jestli mate reálnou sanci rychle prodat.

• Citovat
  • Upravit
2.5.17 14:41
@Anonymní píše:
Ja bych se do koupe nejak nehrnula zatím.
Deti porostou, ty budes ještě chvili na RP.
Naklady budou vzrůstat…Nevim jak ceny nemovitosti porostou a jestli mate reálnou sanci rychle prodat.

Ja byt kdysi prodavala a do 2m byl pryc…pod nami do mesice…ale byla to nizsi cena. Prave otazka kdy se proda a kdy mi sezeneme novy…a mame takhle sanci si doplatek na byt nasetrit sami ale 5 v 2+1 o 60m2…da se tu udelat loznice a deti by meli pokoj a obyvak spolecny. pokoje nejsou ani tak male.Znam mensi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11162
2.5.17 16:33
@Certik.Mata píše:
Ja byt kdysi prodavala a do 2m byl pryc…pod nami do mesice…ale byla to nizsi cena. Prave otazka kdy se proda a kdy mi sezeneme novy…a mame takhle sanci si doplatek na byt nasetrit sami ale 5 v 2+1 o 60m2…da se tu udelat loznice a deti by meli pokoj a obyvak spolecny. pokoje nejsou ani tak male.Znam mensi.

Já mám kamarádku, bydlí s manželem a 3 dětmi 2+kk. Děti mají 7 + 5 + 5, bydlí takto odjakživa. Neříkám, že kdyby měli možnost, tak by šli do většího. Ale nemají a musí postě žít tak, jak si mohu dovolit. Vypadají spokojeně. Mají pokoj, kde jsou děti (3 kluci) a velkou obývákokuchyň, kde spí rodiče a je to i společný obývák. Myslím, že tam mají tu sklápěcí postel. Nevím, jak je to rozměrově, ale dá se to, no.

Já osobně si to představit nedovedu:-), mě přišlo, že i ve 3+1 je nás moc, když jsme byli 4:-). Ale člověk se asi přizpůsobí situaci a hlavně myslím, že dětem je to do určitého věku asi jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.5.17 19:26

@Certik.Mata Drzim palce, to zvladnete :pankac:, 3roky utecou a pak uvidite az budete v praci (jine finance), treba to nejak dopadne i s rodici od manzela. Je fajn, ze mate chatu :palec:, a doma si urcite kazdy svuj koutek(ikdyz maly) najde. My se prestehovali do domku a stejne jsme porad spolu v obyvaku(spojeny s kuchyni) a teda uklid a udrzba je fuska. A deti (7let,3roky a 38tt) stejne porad lezou k nam do loznice, ale ulozne prostory to chce(budete muset holt vyuzit kazde mistecko). Prala bych vam promenu v Bydleni je sen, jak by vam to vymysleli :think:. Radeji se nezadluzit. Ja vyrostla v panelaku a ztracim se v nasem dome :)

• Citovat
  • Upravit
3837
2.5.17 19:54

Podle mě je malá i 3+1 pro dvě děti. :nevim: Takhle jsme žili s bráchou, a jako dospívajícím nam to dost vadilo. Ano ve 3+1 můžou mít dva pokoje děti, ale to budete dalších 20 let bydlet v obýváku. Nedokážu si to představit, teď máme s přítelem 2kk, psa a kočku a už se těšíme aspoň na 2+1, protože nemít se kam „schovat“ je dle mě hrozný, a lidé si začnou lézt na nervy. Kdybych dosáhla finančně jen na 2+1 mám jen jedno dítě. Nějak bych to řešila, ve 2+1 zatím můžete zůstat, ale podle mě, jak budou děti růst bude vám malá i ta 3+1.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
312
3.5.17 08:29

Mame tri male deti, byt 2+obytna kuchyn. Ceny jsou dnes premrstene a nabidka slaba, na sidliste nechceme, takze tu jeste vydrzime. Celkem je to 69m a zahrada ve vnitrobloku+chata. Nemame moc nabytku, abychom furt o neco nezakopavali, minimalisticky byt, takze nam pripada i celkem velky. Ale tri deti v jednom pokojicku nechci trapit moc dlouho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.5.17 08:36

@silona dekuju za tvuj prospevek.Mame teda mensi oproti Vam.Ale kdyz koukame na byty na prodej tak pomalu skoro zadny velikansky rozdil neni…my mame moznost prodat byt od 1.700.000 a vyse podle maklere. A 3+1 rekonstruovana i 1990.000. Takze rozdily fakt mi prijdou minimalni.
Detem jsme chteli koupit patrove postele stejne. Jinal by to tu ani neslo. Verim ze to zvladneme.Ale mam proste strach.Do budouccnosti nevidim.Vim ze za par let se vse muze otocit a nebo taky ne. Nikdo nevi co nas ceka. Prislo to necekane ale asi to tak ma byt. Uvazovali jsme o tretim i ale az do vetsiho. Takze jsme nejspise nakloneni na 80% byt v 5 v mensim byte a pak jit do vetsiho.Nebo do baracku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30871
3.5.17 19:24

My si cca za tyden privezeme treti do 2+kk 47m2, tak pak muzu dat vedet, jak to funguje :mrgreen:. Starsim detem je skoro 5 a skoro 3, udelali jsme jim pokojik, my dospelaci budem s miminem v „obyvakokuchyni“. Vetsi byt je v planu, ale chteli bychom stejnou lokalitu a alespon 4+kk, kterych je tu ovsem jako safranu a za silene ceny… a ted stejne nedostaneme hypo, to nejdriv za 3 roky, az pujdu do prace. Ale zatim se toho nebojim, nejsme moc narocni na soukromi, nastesti. Ja prozila tretinu zivota na kolejich kazdou chvili s nekym jinym na nulovem prostoru, mam trenink.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.5.17 19:39

@Hobitka moc dekuji. Klidne dej vedet.Jsem rada ze ma nebo bude mit nekdo zkusenost. A ty cerstvou. U nas 4+1 jsou silene drahy taky a je jich malo. A to se vyplati uz pak baracek. Musime tez pockat. A pak vetsi. Klidne velka 3+1 kdyz deti budou mit soukromi apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
312
3.5.17 20:13

@Certik.Mata My zacali hledat nove bydleni hned po zjisteni tehotenstvi, bude to za mesic rok. Bohuzek nektere domky nam utekly a ted uz jsou ceny o mnoho vyssi. Velke cihlove byty jsou bud drahe, k 5mega, nebo v puvodnim stavu jeste s kamny na tuha paliva, nebo v rusne ulici plne romu a fetaku. Domky bud ruiny, na jejichz rekonstrukci a udrzbu s tremi detmi nebude cas, nebo novostavby v satelitu, male s blbym spojenim. Ze sidliste chytam depku. Asi jsme moc narocni no, radsi zustanem v mensim byte a zpetne ocenujeme jeho kvality:-) Drzim palce, at je tehu pohodove.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.5.17 20:18

@silona dekuju moc.Ja koukala na baraky strasne vysoke ceny nebo na komplet rekonstrukci. A byty jakstak sli.Ale proste rozdil v m2 obcas skoro neni u 2+1a 3+1 versinou najdu 3+1 a jen treba o 7m vetsi ci o 4m2.Nebo i stejne velky jak mame my jen tedy pokoj na vic. Kamaradka ma 3+1 velikostne 55m2 a do pokoje detskeho da postele a skrin. Chteji 2 deti.Ja bych v tom jejich byte treba nemohla zit. Prijde mi spatne reseny. Uvidime jak se veci daji do pohybu ale vestsi chceme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
8.12.18 10:25

Obdivuju všechny, které vydržíte v těch miniprostorach :D My jsme 3, máme 3+1 s balkonem (80m2), sklep, k dispozici kocarkarnu, uložny prostor na chalupě a máme problém ;) Teď čekáme druhé a absolutně si to zatím neumíme představit :mrgreen:
Na druhou stranu…ja s rodicema a dvěma sourozenci jsme měli na baráku společný pokoj, později jsme se stěhovali do 2kk, kde nejmladší spal s našima v obyvako-kuchyni na rozkládacím gauči a ja se segrou jsme byly spolu. Bylo to super, jsme se segrou jen rok od sebe, takže kámoše jsme měly společné a později, když už jsme měly obě partnery jsme si prostě po dohodě „vyklizely“ pole :mrgreen: Byl to teda 2kk ale řešeny tak, že naši nezasahovali do prostoru nám a my jim, oba pokoje byli naproti sobe pres chodbičku. Pak v mých 19 se koupila 4+1 a ja se odstěhovala ;) Rok po mě šla segra…takže jeden pokoj má brácha a druhý obývá králík :lol: Teď si naši tlucou do hlavy, že ta 2kk by jim bohatě stacila :D Žádnou újmu nemáme a naopak to bylo úžasný soužití :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
312
8.12.18 12:39

My nakonec v roce nejmladsiho koupili 4+1. Je to uleva. Az budou deti velke, tak to stejne bude masakr, budu se je snazit cepovat v minimalismu, abychom stale o neco nezakopavali…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.7.24 16:22

@Certik.Mata Ahojky, jak jste to tenkrát vyřešili?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí

Roborock S5 Max