22 měsíců a nechce jíst
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
22 měsíců a nechce jíst
Ahoj holky.. už jsem fakt zoufalá z mé 22 měs. dcery. Nechce nic pořádného jíst. Nedostanu do ní namazané pečivo…to nikdy nejedla…jen suché rohlíky, křehký kuk. chléb, křupky a piškoty. Ráno na snídani sní buď kousek křehkého chleba a nebo kuk. lupínky namočené v mlíce…nic jiného…nechce žádné ovoce…jen někdy oloupané jablíčko jinak nic…ze zeleniny jen okurek…k obědu dělá scény a někdy sní láhev a jindy nic a to ještě musí sama, ale nedejbože, kdyby si zašpinila ruku..co sní je jogurt a ovocnou přesnídávku a večer kaši. To je celý náš jídelníček…nechápu z čeho je živa a vůbec si nevím rady jak do ni mám dostat něco normálního. Už jsem z toho špatná…teď se vzbudila po obědě a já jsem nachystala jídlo a šílená scéna a řvala…nic jsem do ni nedostala a tak je hlady…jak dlouho to vydrží ona a jak dlouho já. Podotýkám, že má 22 měs. a 10 kg. Dojtorka sice říká, že nevypadá podvyživeně, ale jíst ji neviděla. Moje starší dcera tohle nikdy nedělala. Co s tím…trpělivost? moje je téměř u konce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Dcerka jedla hezky kolem toho 20.mesice se mi zasekla a mimo kakaa nechtela vubec nic, jen rypla do jidla a rekla ze nechce. Nenutila jsem, nandala jsem sobe a ji a nechala ji. Tohle ji trvalo 5 mesicu - ted uz zase nastesti ji pekne a vsechno. Ale byla jsem z ni taky na prasky a bala se ze nema zadny ziviny.
Fakt v tom obdobi jedla jen suchy rohlik, okurku, jablko a to kakao.
- Citovat
- Upravit
Mame to doma podobne. Po obdobi, kdy jedl fakt vsechno nasledovalo obdobi, kdy pil jen mliko. Pak se to prechodne zlepsilo a ted je to zas bida. 20 mes. a nas jidelnicek je mliko, jogurty, sem tam 3-4 kousky masa {o diky Boze za tak skvely den!
}, zeleninu vubec, ovoce vubec, presnidavky vubec. Sem tam vezme na milost kasi a polevky.
Z krevniho obrazu mu vyslo, ze ma malo zeleza. Ani se nedivim, pri takovehle strave…
Příspěvek upraven 14.05.13 v 15:03
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No ona nikdy moc dobře nejedla…já jsem ji docela dlouho kojila cca 16 měs.,ale říkala jsem si, že to přijde…bude starší, nové chutě…a nic. Příkrmy začala docela dobře a pak nic a ani to pečivo…nikdy neměla namazaný chléb nebo rohlík. Šprajcne se a hotovo.
Dřív i kousek šunky a nebo plátk. sýr a teď ani to ne…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo, nas si taky furt vymejsli. Je mu 21 mesicu a ma 9 kg. Stal se z nej vegetarian, zadne maso ani sunku, k obedu miva bud suchou ryzi nebo suche spatzle. Zeleninu neji. Ovoce nastesti jo, to miluje, jogurty a kase taky. Sni suchy rohlik, maslo prestal jist. Syr sni jak kdy. No, uz jsem si zvykla… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, syn 28 měsíců a s jídlem je to hotová katastrofa. Dopracovali jsme to tak daleko, že jí jen rohlíky, ovoce, jogurt, Hipp příkrmy a plátkový sýr.
Zkoušeli jsme snad všechny dostupné metody. Kdy naposled jedl normální jídlo, nepamatuju. Občas ho přesvědčí ve školičce, ale musí sedět odděleně. Má dny, kdy jí jen rohlík. Trvá to už dlouho, min. půl roku je doma prakticky bez obědů. Nejvíc mě dožírá, že nejí zeleninu a kvalitní přílohy. Ještě že jí aspoň to ovoce. Ale sečteno, přijímá hodně cukru, lepku, no prostě příšerný. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, dcera má 13 měsíců a jsme na tom hodně podobně..taky jsem z toho už zoufalá, sice není žádný střízlík, ale žije jen na různých sladkostech, troše pečiva, jogurtu a ovoci..nesní nic pořádného.. rady typu „nechat vyhladovět“ nezabírají..aspoň ne u nás..i když už má hlad, tak si nevezme to co nechce…sice jsem Ti nijak neporadila..ale aspoň jsem si taky postěžovala ![]()
- Citovat
- Upravit
@Easinka dobrý den, mohu se zeptat, jak to u Vás dopadlo s jídlem, když syn odmítal jíst ve 21 měsicích? Mám 22 měsičního syna s jídlem už 3 mesíce bojujeme, ted jí jenom jogurt, rohlík, párek, křupky, toustový chleba, palačinku, banán a občas nějakou sklenku, jsem bezradná…
- Citovat
- Upravit
@bedrunka01 dobrý den, mohu se zeptat, jak to u Vás dopadlo s jídlem, když syn odmítal jíst ve 21 měsicích? Mám 28 měsičního syna s jídlem už 3 mesíce bojujeme, ted jí jenom jogurt, rohlík, párek, křupky, toustový chleba, palačinku, banán a občas nějakou sklenku, jsem bezradná…
- Citovat
- Upravit
@svetlanalana myslím, že si tímto obdobím projde každé dítě. U první dcery jsem to měla také všelijaké..nakonec jedla třeba u pohádky, když jsem jí krmila - hlavně že se najedla, pak jedla normálně zase sama, pak pro změnu jsem musela vyprávět pohádku aby jedla..no pořád něco vymýšlela,lae teď jí normálně už (4,5roku)
a co zkusit z jídla třeba nějaké tvary, obrázky, kuličky..?
Třeba tuhle roládu , nebo nějak si s tím jídle pohrát, aby to vypadalo lákavě jsi zkoušela?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@svetlanalana taky si myslím, že toto období zažije většina rodičů. Nakonec i můj druhý syn měl toto období a opět jsme tomu podlehli a snažili se maximálně přizpůsobit (pohádka u jídla, honění s lžící po pokoji, krájení, máčení do kečupu apod.). To moc nedoporučuji. spíš raději „Nechceš, nejez, nejez“.Očekávám to i u třetího. Syn (zmiňovaný v příspěvku z 2013) má vývojovou dysfázii, o to to by bylo náročnější, zkoušeli jsme i různé eliminační diety (bez lepku apod), i to pomohlo. Časem se to zlepšilo. Dnes má 7,5r a má svoje klasické móresy, ale ve škole obědy normálně jí, normální jídlo, ovoce, zeleninu, ale má okruh potravin, jako každé dítě, které prostě odmítá (mrkev, pomazánky, vadí mu, že někde plave koření apod.). Můj chlap jedl jako batole jen klobásku a mandarinku, rohlíček a dnes sní úplně všechno. Moje děti na obrázky z jídla nereagují, obrázek se jim líbí, ale nesní to. Druhý syn 3r ve školce sní vše včetně kyselého zelí a kapusty, přidává si, všem dětem za vzor a doma si strašně vymýšlí, tak je to i o tom přístupu, prostředí. Doma to používá jako manipulaci s námi, vyžaduje pozornost (žárlí na mimino), ve školce ho těší pochvala a prvenství nejlepšího jedlíka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@svetlanalana Nakonec jsem si zvykla to neresit. Trochu se rozjedl ve skolce, ted uz je prvnak a ji skoro vsechno. Pije stale jeste jenom vodu, nic jineho.
Druhe ditko je taky vybirave, clovek to musi zkouset, co nechce ted, za mesic zbasti a naopak to, co ted miluje, treba nebude chtit. Budou mu tri, snad z toho taky vyroste. Drzim palce, at je brzo lip!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit