Dcera nechce jíst, mám přestat kojit?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Dcera nechce jíst, mám přestat kojit?
Zdravím ![]()
S dcerou včera jsme oslavili první rok mame problém s jídlem.. nechce jíst, ovoce, obědy ani kašičky.. nic ji nechutna.. zkoušla jsem ji davat i jídlo, které jíme my a stejně nechce.. vezme si jednu lžičku a pak ikdyž ji to do pusy natlačím tak to vyplivne!!
už jsem z toho zničená..
Kojim rano, v poledne (před spanim) a večer.. v noci asi 2-3× (noční kojení odbourat nemůžeme když jsme zkoušeli vyplakani tak zmodrala a nemohla popadnout dech a pak se pozvracela) takže musíme čekat a doufat, že sama nebude chtít..
jen nevím co s tím jídlem přes den??
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Co přesně znamená, že nechce jíst? kolik toho tedy sní?
nemůže tam být nějaký lékařský problém?
jak přibývá na váze a velikosti? jinak je spokojená?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Co ji nechat ať jí sama? s klukem jsou období, kdy prostě nechce jíst, sám ale jo
Zase přestat kojit, když je to její jediná strava
Naučit jíst a omezovat kojení jo, ale pomalu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To je na tobě.. Je šance, že se to po ukončení kojení zlepší, ale pokud je taková hysterka jak píšeš, jsem proti tomu.. Mám doma to samý, nejsem schopná jí vzít to co má od malička zažitý.. Příjde mi to krutý.
Malá se teda po tom roce docela rozjedla - jak viděla, že má to samý.. Taky funguje, když se můžou krmit samy.. Jinak začala spát celou noc v cca. patnácti měsících - předcházely tomu dvě noci, kdy jsem jí nenakojila hned, ale chvíli jsem jí houpala a uklidňovala, buď usnula bez nebo jsem jí posléze nakojila.. Pak se to zhoršilo u nemoci (ale díkybohu za kojení, jinak by skončila na kapačkách) no a teď se to stejným způsobem (dvě noci jsem dělala drahoty) vrátilo ke spaní celou noc.. Sice chce být u mě, ale když spí, jsem ochotná to vydržet..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak malá miluje vývary.. Maso, zeleninu i nudle (drobení) pomačkám.. Dobře se jí to jí a polyká.. Kousky zvládá, ale sní toho málo, takže pokud je nejedlík, klidně mixuj nebo dělej tekutý jídlo.. Až se rozjí, můžeš začít učit kousky.. Nemá cenu jí trápit víc než je nutné..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V roce by uz myslim jist mela. Ja si prosla tim samym, ale male bylo 7 - 8 mesicu. A zkousela jsi ji nechat, at ji sama? Moje holcicka ma take rok a od te doby, co ji nechavam, at si dava do pusy kousky ovoce, zeleniny, testovin apod. sama, tak ji lip a s chuti ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MaeGandal píše:
Co přesně znamená, že nechce jíst? kolik toho tedy sní?
nemůže tam být nějaký lékařský problém?
jak přibývá na váze a velikosti? jinak je spokojená?
znamena to, že když ji dam do židličky podiva se co tam ma vezme si lžičku a micha v misce pak se snaži si dat sama do pusy.. mezi tim ji dam 1 lžičku do pusy tu sni, pak si ona něco da do pusy.. pak ji tam dam ještě jednu lžičku a tím to konči zbytek už ji tam třeba strčím do pusy, ale vyplivne.. ani ji nebavi si davat samou do pusy..
Když ji dam platek jablička, tak si to okousava asi 3× kousne pak hodi na zem!! tak to je u všeho jedine co ji jsou tyčinky..
Lekařský problém myslim ne.. my to jidlo mame tak ve vlnach.. první dva měsíce když jsme začali jíst jedla ukazkově opravdu všechno snědla sama otvírala pusu na jídlo.. pak se to nemoci (nachlazeni a kašel) trošku zhoršilo.. pak jsme se postupně dostali na plne davky.. no a teď před měsicem jedla pěkně a postupně se to zhoršovalo..
Važi 10kg a to už asi 3 měsíce měří 80cm..
spokojená je
miluje prso.. proto ji ho taky aninechci brat.. ona se na to prso opravdu těší..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Evelina31 píše:
V roce by uz myslim jist mela. Ja si prosla tim samym, ale male bylo 7 - 8 mesicu. A zkousela jsi ji nechat, at ji sama? Moje holcicka ma take rok a od te doby, co ji nechavam, at si dava do pusy kousky ovoce, zeleniny, testovin apod. sama, tak ji lip a s chuti
toto jsem taky zkoušela.. když ji dam na talířek těstoviny tak si s nima hraje da si do pusy.. ale sní tak 2možná 3 a to je všechno..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@agulla Tak maličká tvoje dcera není, ale to, že se v růstu „zasekla“ by mohl být problém, pokud by to trvalo delší dobu… ani ne tak v hmotnosti, protože spousta dětí kolem roka začne vytahvat do výšky a netloustnou, jak se čím dál tím víc hýbou…
Já mám doma dva expemplární nežravce, mírami by je tvoje dcera strčila do kapsy, ale jedí tedy víc… hodně ovoce a zeleniny, uznávám, že okurka nemá nějakou extra výživovou hodnotu, ale milují ji, ani je nenutím tyhle „mezijídla“ jíst u stolu, pořád mají v obýváku nebo pokojíčku mističku s nakrájenou okurkou, mrkví, jablíčkem… a občas nenápadně užírají, když se nedívám a mají mezi lítáním a škoděním trochu času ![]()
Jediné jídlo, na kterém fakt trvám i s „kulturou“ je oběd, kdo je zrovna doma, musí sedět u stolu s ostatními a i když nejí, prostě čeká, až dojíme, může něco povídat, ale nezlobit… Příklady táhnou, takže když my dospěláci jíme, občas do něčeho ďobnou. A samozřejmě, kdo nejí, nemá dobrůtky, i když dcera ještě před odpoledním spaním (a ráno a večer
) pije UM, to beru jako součást jídla, stejně jako předtím kojení.
Nepomohlo by třeba odbourat jídelní ždličku? Naše děti v ní kolem roka úplně šílely, takže už čeká ve sklepě, až ji pošleme dál, a obě děti mají na normální židli vyšší sedák, aby dosáhli… Nebo něco, co má tvoje dcera opravdu ráda? Naše malá koza třeba miluje kukuřici, tak jí holt do všeho přidám pár zrníček, ona je loví a přitom „omylem“ jí i jiné věci z mističky. U syna takhle zase funguje kečup
- na plný talíř dostane tak lískový oříšek kečupu a jí výrazně líp… Nedělám jim to takhle každý den, ale když už třeba dva tři dny nejedli, tak povolím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No poud uz jedla, jak popisujes, tak bych ji prso zkusila odejmout, pres den bych ji nechala tatinkem a sla pryc, nechala tam vsemoznou stravu, mixovanou, kusovou, co jedla driv, tak nechat a vratila bych se vecer. Idealne bych to nechala na vikend, udelala to v sobotu i v nedeli, v noci bych ji nakojila pouze jak je zvykla, kojeni bych nepridavala, uklidnovatel zase tatinek, at ji klidne chova, cokoliv, ale ty ani na dohled.
Ja puvodne myslela, ze nepozrela nikdy nic, ale pokud je to takto, tk bych asi vic tlacila na pilu. Mozna bych i nevychovne posadila pred tv a zkusila nakrmit pri koukani. Pokud se koji jen trikrat denne, tak asi klasicky model 5× denne jidlo bych nezkousela, to nebude mit hlad.
Taky bych pridala nejake aktivity, treba plavani, po tom deti okousavaj stoly, nez se jim da jidlo, jaky maji hlad, tak hodinku radit v bazenu a pak predlozit jidlo a zdejchnout se, at nevidi prsa.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
10 kg? Tak to bych neřešila a nechala ji, ať si jí nebo nejí, jak chce, až bude mít hlad, tak se nají. Asi kojíš smetanu? Taky mi dítko nechtělo nic jiného pít než MM a málo jedla, jenže měla necelých 8 kg na roce a 73 cm. Prso jsem jí nebrala, protože to by raději nejedla, nepila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@agulla píše:
toto jsem taky zkoušela.. když ji dam na talířek těstoviny tak si s nima hraje da si do pusy.. ale sní tak 2možná 3 a to je všechno..
zkus si dat na talir sobe. to je u nas asi nejvetsi duvod, proc se zacit ladovat
kdyz to ji maminka, musim to ochutnat taky
hrozne pomaha, pokud budes jit s malou taky. navodit pohodu, jidlo brat jako zabavu, mlaskat, hladit si bricho a uvidis, treba vsechno zbasti. hlavne pokud nechce, nenutit!!! to je fakticky to nejhorsi, co muzes udelat. jinak u nas je to s jidlem taky jak na houpacce. ma tydny, kdy sni vsechno a potom prijde obdobi, kdy se ponoume a odstrci pryc. ovsem vubec to nema vliv na to, jak pribira. v roce necelych 8 kilo
a s kojenim bych neprestavala. mne se bohuzel nepodarilo kojit vic nez do 11 mesicu, ale mala ted skoro nechce UM a prece jenom to mliko dite potrebuje. a hlavne neni nad MM, tak kojit urcite dal ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Alenaxxxx píše:
10 kg? Tak to bych neřešila a nechala ji, ať si jí nebo nejí, jak chce, až bude mít hlad, tak se nají. Asi kojíš smetanu? Taky mi dítko nechtělo nic jiného pít než MM a málo jedla, jenže měla necelých 8 kg na roce a 73 cm. Prso jsem jí nebrala, protože to by raději nejedla, nepila.
Tak moje dcera měla v roce 7200g a 72cm
. Ale je prostě mrňavá konstantně… Zakladatelka píše, že se dcera už asi 3 měsíce má stejné míry
Takže to asi není tak, že by z toho výlučného kojení nějak extra úžasně prospívala…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bumbinka píše:+- 10 kg možná přibrala někdy tam je 10,1 někdy 10,2 pak zas 10,1 važím na normální dospělácké váze..
Tak moje dcera měla v roce 7200g a 72cm. Ale je prostě mrňavá konstantně… Zakladatelka píše, že se dcera už asi 3 měsíce má stejné míry
Takže to asi není tak, že by z toho výlučného kojení nějak extra úžasně prospívala…
jinak v cm jde pořád nahoru.. minuly měsíc měla 78 a teď ma 80..
spíš ta váha +- stoji.. ale taky je pravda, že se teď hodně hýbe.. začíná chodit po 4 lítá jako drak
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@agulla píše:
znamena to, že když ji dam do židličky podiva se co tam ma vezme si lžičku a micha v misce pak se snaži si dat sama do pusy.. mezi tim ji dam 1 lžičku do pusy tu sni, pak si ona něco da do pusy.. pak ji tam dam ještě jednu lžičku a tím to konči zbytek už ji tam třeba strčím do pusy, ale vyplivne.. ani ji nebavi si davat samou do pusy..
Když ji dam platek jablička, tak si to okousava asi 3× kousne pak hodi na zem!! tak to je u všeho jedine co ji jsou tyčinky..
Lekařský problém myslim ne.. my to jidlo mame tak ve vlnach.. první dva měsíce když jsme začali jíst jedla ukazkově opravdu všechno snědla sama otvírala pusu na jídlo.. pak se to nemoci (nachlazeni a kašel) trošku zhoršilo.. pak jsme se postupně dostali na plne davky.. no a teď před měsicem jedla pěkně a postupně se to zhoršovalo..
Važi 10kg a to už asi 3 měsíce měří 80cm..
spokojená jemiluje prso.. proto ji ho taky aninechci brat.. ona se na to prso opravdu těší..
na jaře si často děti přirozeně dělají půst, pokud ti kojení nedělá problémy, tak koj dál. do jídla bych nenutila a uvažovala bych ještě nad tím, co jí nabízím, jestli by si nedala něco jiného
(a tím nemyslím sladkosti a další nezdravé věci) co zkusit vývar z masa nebo i ze zeleniny?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit