23. týden těhotenství - menší váha plodu

334
6.3.17 14:54

23tt-menší váha plodu

Ahoj, chtěla jsem se zeptat.Dnes jsem byla u doktorky. jsem zrovna 23+3tt a paní doktorka mi vyměřila odhad váhy na pouhých 518 gramů. Nějak se k tomu nezmiňovala. Řekla, že je o pár dní menší než by měla být. Chtěla jsem se zeptat jakou váhu měli vaši prckové v tomhle týdnu. Jinak malá je nejspíš v pořádku. Hodně kope i doktorka říkala, že je živá. Jen se bojím, jestli není špatně vyživovaná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
637
6.3.17 15:10

@ViolaGrunge Tak můj syn vážil v tomto týdnu podobně, měl jen o 40g víc.. Porodní váhu měl krásnou, tři kila, a to se narodil o tři týdny dřív. Neřešila bych to, myslím si, že je to v pořádku. To by Ti doktorka řekla, kdyby byla špatně vyživovaná. Můj doktor to kontroloval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
217
6.3.17 15:15

Zbytečně strašej, bud v klidu, moje dítě se narodilo 1,5 kg a taky jsme se z toho dostali. Hlavně se nenech stresovat!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
6.3.17 15:18

Ja jsem mometalne v 29tt a odhad mi jeste doktorka nedelala. Na KO jdu po mesici ve ctvrtek, tak treba uz se dockam.

Ve 23tt je na nejake odhady podle me brzo. Vubec se nestresuj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
660
6.3.17 15:30

@ViolaGrunge Buď v klidu :hug:. My máme ve 22 tt váhu 380g. Pan doktor říkal, že bude mrňousek drobnější, tak kolem 3 kil. Není na tom nic špatného. Bude po mě. Já měla 2,5 kg. Ještě že ne po chlapovi. Ten měl 5 kg 8o To by mě při mé výšce nenechali ani rodit přirozeně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
663
6.3.17 15:37

@ViolaGrunge je to furt jen odhad, hlavne neplas. Sem 28.tt a malá je podle tabulek a odhadu stále o týden menší, ale jee to brane z prumeru a 1týden +/- nic neznamená :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1894
6.3.17 15:43

@VikiJ Promiň ale 5 kg dítě bych ani přirozeně nerodila ikdyby bylo kdo ví co. Už od těch 4 kg bych si vyřvala radši sekci :-)
Jinak ty tabulky jsou podle mne na nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
660
6.3.17 15:54

@epsice já také neříkám, že bych ho rodila :) proto jsem ráda, že je zatím drobnější. V té době tchýni rodit nechali. Trpěla v bolestech, no nakonec šla na sekci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27692
6.3.17 16:12

@ViolaGrunge 21tt 460g, 25tt 660h takže máš normální dítě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
6.3.17 17:37
@ViolaGrunge píše:
Ahoj, chtěla jsem se zeptat.Dnes jsem byla u doktorky. jsem zrovna 23+3tt a paní doktorka mi vyměřila odhad váhy na pouhých 518 gramů. Nějak se k tomu nezmiňovala. Řekla, že je o pár dní menší než by měla být. Chtěla jsem se zeptat jakou váhu měli vaši prckové v tomhle týdnu. Jinak malá je nejspíš v pořádku. Hodně kope i doktorka říkala, že je živá. Jen se bojím, jestli není špatně vyživovaná.

mám pocit, že v tomto týdnu vážily moje děti podobně. Všechny jsou zdravé, por. váha kolem +- 3,5 kg. Pokud je malá zdravá a ty nemáš zásadní rezervy v životosprávě (kouření, alkohol…), neřeš to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
454
6.3.17 17:55

Ahojte, ja byla 22 tt a váha 280 g a to uz je problem. Chlapeček mel hypotrofii bohuzel jsem o par dni později o nej prisla. A tahle vaše váha miminka mi přijde v pohode :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
6.3.17 18:31

Já právě rodila v minulém těhotenství s preeklampsií, takže mám obavy aby se neobjevila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.4.19 12:17

Odhad hmotnosti 24. tt

Ahoj, obnovuji diskuzi. Chodím do rizikové poradny a na prohlídce ve 23+3 mi odhadli váhu prcka na 552 g, že prý bude menší, ale je to ok. Ale teď jsem se dívala a na velkém uzv z 20. tt (19+5) měl odhad 439 g, takže za skoro 4 týdny přibral jen cca 100 g? To je ale strašně málo, ne? V minulém těhotenství jsem měla problém s placentou, tak se trochu bojím, i když doktoři se tváří relativně klidně. Další kontrola za 3 týdny. Řešit / neřešit? Mám za sebou ne moc dobrou zkušenost, tak jsem vystrašenější.

• Citovat
  • Upravit
37132
11.4.19 12:42
@Anonymní píše:
Ahoj, obnovuji diskuzi. Chodím do rizikové poradny a na prohlídce ve 23+3 mi odhadli váhu prcka na 552 g, že prý bude menší, ale je to ok. Ale teď jsem se dívala a na velkém uzv z 20. tt (19+5) měl odhad 439 g, takže za skoro 4 týdny přibral jen cca 100 g? To je ale strašně málo, ne? V minulém těhotenství jsem měla problém s placentou, tak se trochu bojím, i když doktoři se tváří relativně klidně. Další kontrola za 3 týdny. Řešit / neřešit? Mám za sebou ne moc dobrou zkušenost, tak jsem vystrašenější.

Tak roste skokově, ta váha je na 24tt sice menší ale ne o tolik, já mám taky menší mimčo, zato v tom 20tt byl docela velký, ve 20tt bývá váha kolem 300g :think: uvidíš na další kontrole jak bude nabírat, ono v tom druhém trimestru ještě nenabiraji tak rychle a navíc jsou to jenom odhady, skutečná váha může být úplně jinde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.4.19 12:50

@Kriss Tina No on byl prcek vždycky spíše velikostně nadprůměr (tt víme přesně, těhotenství je po IUI), až teď najednou skočil do podprůměru, tak jsem z toho taková rozpačitá…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky