2,5 letá se celou noc budí

17715
4.4.14 07:57

2,5 letá se celou noc budi

Ahoj holky. Jdu pro radu, nebo spíš bych potřebovala i povzbudit k rázným krokům. Naše malá, bude mít 2,5 roku. Co jsem přestala kojit, vzala místo prsa flašku se šťávou. Vstával tatínek, pití jí udělal, ona to vypila vše co ve flašce bylo. Musí ji mít při usnutí. Do teď se to jakš takš dalo. Udělat třeba 2 poloviční flašky, muselu jsme ale skrz to její pití v noci i dvakrát prebalovat. Pleny na den nemá už rok. Teď má ale stahovací plíny, kterou si umí stáhnout i natáhnout, ale jen když chce. To její buzení je čímdál horší. Vzbudí se a ječí táta táta táta dokud nepřijde. Chce pití, nebo stojí s holým zadkem a chce natahnout tu plínu ( byla na nočníku ) za další hodinu zase pití, takhle třeba 8 kràt zanoc :roll: Největší chybu udělal manžel, že ji tak naučil od mala, že při každém jejím zakviknuti už byl u ní. Teď spí ve svém pokojíku oddvou let, takze v noci ječí přes dva pokoje, budí nás to všechny. Mám toho plný zuby. Jak udělat prvníkrok? Asi vyhodit tz flašku že? Co dál? Koupit jinou, nebo dál vstávat a to piti ji tase co hodinu nosit? :nevim: když má chlap noční, ke mě si to nedovolí a huláká třeba jen 2-3 krát. :nevim: jak ji to odnaučit, dnes už mi pretekly nervy a nejradši bych ji někam šoupla, kde by ji to naučili. Bohužel bic takového nejde :roll: Ještě podotknu, že je to zlozvyk ale žízeň asi taky má, máme v noci hodně suchý vzduch od topení i mě se kolikrát lepí vyschly jazyk ba patro v noci :nevim: zvlhcovac tam ma. A od toho piti se odviji vse, musi pak porad na nocnik, takze kdyz nechce piti, stoji u postele s nahym zadkem a chce narahnout tu plinu ( pritom vi jak :cert: )
Omlouvámvse za dlouhý, asi i zmatený příspěvek, v okolí vsechny deti spi jen ta naše ne :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4417
4.4.14 08:05

Tak asi bych to pití odbourala, nebo dala jen malou láhev at tolik nepije…A ve 2,5 letech se snad zvládne napít sama?? :roll: - dcerka měla láhev s pitím u postele - když měla žízen napila se sama. A pokud chopdí už v pohodě na nočník, sundala bych plíny, at se v noci vxyčůrá, natáhne pyžamo a jde zase spát. :nevim:
Dcerka v noci také pije, ale na čůrání vydrží až do rána, pokud přeci jen je potřeba na ten nočník si v noci klidně dojde - má ho v pokojíku u postele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
217
4.4.14 08:05

První věc, přestaňte dělat šťávu, ale dejte čistou vodu. Zaprvý kvůli zoubkům, mohli by se jí začít kazit. Zadruhý proto, že vody se napije jen fakt na žízeň.
Bude řev, ale je možný, že to nebude tak strašný.
S tou stahovací plínou, buď bych dávala normální plínu a neřešila v noci nočník, nebo bych plínunedala vůbec, koupila nepromokavé kryty na postel a začla s odplínováním na noc, připravila čistě povlečenou peřinu, prostěradlo, ať to kdyžtak v noci jen přehodíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6578
4.4.14 08:21

Ahoj, malý taky v noci pořád pil naředěný džus s vodou a byl věčně pročůraný. Tak jsem se vykašlala na to, abych mu dávala ten džus a dávám mu jen tu čistou vodu a on si fakt jen cucne na žízeň a nemusí tolik čůrat. Sice byl ze začátku trošku řev, ale pořád jsem mu opakovala, že se v noci nesmí tolik pít, že by se pak počůral, že musí mít jen vodu, tak už to celkem pochopil. Ale hned ráno, jak se vzbudí, tak mi donese flašku s vodou a chce pití.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17715
4.4.14 08:34

@mom.kri ona tam tu flašku má, pije sama, jenže celou jí tam dát nemůžeme, ona to vypije vše co tam má, takže jí davame jen půlku flašky vždycky. To vypije a pak chce další za hodinu třeba. Tím jak moc pije, rak právě se počura, ona jde v noci třeba 3 krát na ten nocnik, pak stoji s tim holym zadkem ale k tomu ma ještě nacurany i v pline, nekdy musim i v noci prebalit. A to chodi na ten nocnik kdyz se vzbudi a ani tak ta plina nestacu.
Jak ji dam jen vodu tak bude jecet ze chce jiny piti, tak se stejne zase nevyspime :roll:
Já to právě vidim uz jako bezradnou situaci tohle :,(
Kdyz mela obyčejný plinky na rozepinani rak su ji sundala, sla nanocnik, sice si zpatky lehla sama a nikoho nevolala, ale pak se pocurala do postele a spala ledova v tom mokrym :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5453
4.4.14 08:45

:mavam: :mavam:.Vem ji tu flasku a smitec.Par sni bude jecet, ale zvykne si.Az se ti narodi druhy, tak se z toho zcvoknes a nebudes spat uz vubec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
4.4.14 08:48

@viky23 mám stejně starého syna. Prostě bych s ní demonstrativně vyhodila láhev - nebo nastříhnout dudlík a večer jí ukázat, že se rozbil a dala jí do jiné nádoby čistou vodu. Ano, bude ječet, ale časem jí to dojde, třeba i dřív než čekáš. Prostě to budete muset chvíli přežít. Nebo dál fungovat tak, jak fungujete, ale samo se to může lepšit dost dlouho.
Podle vlastní zkušenosti ve 2,5 letech se s nimi dá už na hodně věcech domluvit. Zkusila bych pozitivní i negativní motivaci. Pozitivní - když v noci nebudeš plakat, tak se tatínek lépe vyspí, zítra nebude unavený a vezme tě zítra do města a koupí ti… Negativní - když budeš pít šťávu, tak budeš mít v zoubcích červíky, udělají ti tam bolístky.
My teď rušili kočárek. Syn byl neskutečný závislák a udělat krok byl problém. Taky jsem se toho bála, protože předváděl neskutečné scény. Ale pak zapomněli s babičkou kočár venku a kočár zmoknul, 3 dny jsme odcházeli s brekem, pak jen řekl, že je mokrý a musí uschnout a teď už si na něj ani nevzpomene. Případně říká, že je pro mimi a bude pak v něm mimi vozit (v červenci čekáme druhé mimčo).

• Citovat
  • Upravit
1947
4.4.14 08:49

@viky23 všechno po praktické stránce napsaly holky přede mnou-dát jen vodu, nočník vedle postele a počítat ze začátku se řevem. Já jen dodám, že možná větší problém, než dcera, bude manžel :nevim: Dokud malá bude vědět, že si tátu vyřve, tak s tím nic neuděláte :-(. V tomhle věku už je to fakt o zlozvyku, kdyby to bylo půlroční mimino, neřeknu ani slovo.. Ještě mě napadlo, jestli se třeba nebojí sama v tom pokojíku a nehledá spíš kontakt s rodiči a blízkost- kdyby jí byl třeba rok, tak bych si jí šoupla i s postýlkou do ložnice, ale ve 2,5 letech si nejsem jistá :nevim: Odkdy je v tom pokojíku? A zhoršilo se to v té době?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
217
4.4.14 09:10

@viky23 jasně že bude řev, ale jednu dvě noci, pak se budit přestane, přestane tolik čurat (budí ji totiž i to čurání, začarovaný kruh. Můj syn měl přezdívku vožungr :zed: Má 1,5 roku, šťávička co 2 hodiny, přebalování třikrát za noc… Stačilo pár nocí, kdy jsem mu cpala jen vodu, byl řev, ale nebylo to zase tak tragický, teď už se vzbudí tak 1×, dneska bez probuzení :pankac: Nenechala bych řvát miminko, i u toho 1,5ročního bych nevydržela, kdyby řval nějak extrémně. Ale řval tak nějak v normě, tak jsme to dali a máme klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17715
4.4.14 09:14

@Agáta13 to prave ne, minule jak byl tata na nocni, tak jsem si ji vzala k ranu k sobe kdyz hulakala, a ona po 10 minutach, ze chce zpatky do pokojiku. Zacla tam hned krasne spavat ani ta nama nechtela jak jine deti treba. A to jsme si ji k ranu bravali za nama do postele. Ale ona ani nechodila se k nam nasackovat pak :mrgreen:
Ja chlapovi porad rikam nechod ram, on stejne jde, tohle ji naucil on. Driv kdyz byla mensi tak pobrekla treba. On ji dal nove piti a spala dal. Ted vylozene vola jeho, kvuli kazde blbosti. On ji nikdy ani neplacne na zadek kdyz zlobi, ja se snazim o nejakej rezim a on mi na to dlabe a delal by to po svym :zed: o pul osme treba koupu a do osmi jde spat, a jemu kdyz by nechtela, tak aby nervala by ji nechal klidne do desiti v obyvaku a tak. Pak se akorat pohadame, kdyz ja reknu proste to tak nebude a hotovo :cert: Kdyz on ma nocni u me tolik nevola, vola jednou, udelam piti, reknu ji ze pokud si to vypije dalsi nebude, vynadam ji a ona se pak boji a nevola tak casto. On zani dojde, udela ji to piti bez kecu, niv ji nerekne a ona ta hodinu vola znova.
Mozna se toho bojim, ono to vzdy u ni bylo nakonec jednodussi nez jsem myslela, treba prestat kojit nebo naucit na nocnik. Ona je chytra a rozumna. Jenze tatinek to kazi v tomhle no. Ona mu bude rvat a on ji urcite misto te vody udela tu stavu :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18000
4.4.14 09:18

Vzala bych flašku úplně :nevim: takhle často nevstává ani moje dvouměsíční mimino :nevim: Tím se vyřeší vstávání, plína i vše ostatní. A čím dřív tím líp ať si to nespojuje s příchodem miminka :palec: Holt si trošku pořve. Ale ono to tak hrozný nebude :palec: Můj syn si při angíně navykl na hudbu v pokojíku. Asi měsíc jí furt vyžadovat a vztekal se když jsem mu jí nechtěla pustit. Nejdřív mi to nevadilo, ale pak začal v noci vstávat aby si hudbu pustil sám. Takže jsem rozhodla jí dát pryč a děsila se těch scén co přijdou. Jeden večer fňukal asi 20 minut a druhý den už byl klid :palec: prostě jsem mu řekla, že hudba bude jindy a on mi to odkejval :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17715
4.4.14 09:26

@Liszane jo jo, je to vsechno tim, jak se nasava, druv vypila treba 4-5 tech velkych flasek za noc, tak davame jen pulku :roll: na den plinky nema uz tak dlouho a na noc je Bude mit snad do puberty :zed: PriSti tyden ma chlap nocni, cely tyden, tak bych mohla nejak zatnout zuby a naucit na tu vodu aspon, aspon mi to nebude nikdo kazit, jenze ja se bojim ze se bude pak stejne budit, ze proste chce aby prisel tatinek, ze ji na to zvykl :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18000
4.4.14 09:50

@viky23 Já bych to odbourala úplně-i tu vodu :nevim: prostě v noci se má spát a ne pít :palec: Bude mít kvůli tomu i blbý návyky ohledně spaní :nevim: To nemůže být nic zdravého takhle často vstávat a přerušovat si spaní :nevim: tou vodou nahradíš jen jeden zlozvyk dalším zlozvykem :nevim: Už je dost velká na to aby pochopila, že v noci se jí nikdo věnovat nebude :palec: mně spí ten starší od půl roka celou noc. jasně, že když je nemocnej nebo tak něco tak taky zavolá a já za ním jdu, ale běžně ho to ani nenapadne-prostě se otočí a spí dál :palec: v knížce „každé dítě může dobře spát“ taky radí, že se mají rovnou odbourat všechny zlozvyky najednou :pankac: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
4.4.14 09:54

Už je teplo (i u vás, ne? :mrgreen: ) otevři okna.. Podle mě v noci nepotřebují pít vůbec. Já jí teda skoro do roka a půl v noci kojila, jak jsem přestala, tak prostě spí, žádný jiný pití místo toho nemá.
Přes den taky pije hodně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17715
4.4.14 10:10

@Sibyla0 ja jsem musela ze dne na den prestat kojit, UM uz mi zadny nevzala. davala ji na piti vodu a ona si za den max 3 krat cucla, vubec nepila, tak nemela tekutiny, tak jsem zkusila slabou stavu a zacla konecne pit. Pres den taky pije hodne, doma prave z ty flasky? Vypije jich za den minimalne 5, ne- li vic. Nepocitam to :nevim: ted jsem ji misto flasky dala sklenicku a brcko. Pres leto bude mit sirupy ode me doma delane, v zime se kupoval malinovej. Jinak my mame starej barak a vecer a rano je tu tima jeste. Takze vzdy tak dvakrat prilozime na vecer a pak uz je tu prijemne, ted jsem si taky jeste zatopila, byla mi zima. Pres den netopime a okna jsou otevreny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí