Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Maminky ukřičených dětí - pomozte! Mám osmiměsíčního chlapečka. Je od narození hodně vzteklý a uřvaný. Neumí usnout sám, tak ho to učím podle knížky Každé dítě může dobře spát. Byl naučený usínat u prsa, teď ho pokládám do postýlky bdělého. Chvilku si pobrečí a za pár minut usne. Někdy i bez breku, ale to mi usíná po cestě. A někdy jsou to hrozné hysteráky. Už v porodnici se budil na kojení s hrozným řevem. Druhá holčička jen zakňourala a on hned řval, jako by ho vraždili a bohužel mu to zůstalo. Takže v noci na kojení - řev, snažím se ho co nejrychleji přiložit. Ráno a ve dne po probuzení taky řev, jako by se hroutil svět. Občas vstane s úsměvem, ale málo. Mě to mrzí. Pak mu to vydrží i 2 hodiny. Nikde se mu nelíbí, nikde nechce být, ať ho položím kamkoliv.
Co s tím?
Ségra má stejně starého chalpečka jako já a měla s ním taky podobné trable, jako popiuješ. Ono ho to časem přešlo samo. Děláš všechno dobře, neboj
Ségra si ho naučila spát u sebe v posteli a tím si vše značně zkomplikovala ![]()
Vydrzet. Jednou to prejit musi
pokud uz to ma od narozeni, stejne moc nesvedes.
Dceri je temer 16m a na mliko se budi taky s revem v noci a to poradnym a ne jen na mliko, casto rve i jen tak, jak tur, jak malebmimino, pritom uz umi rict manm mnam, vi ze prijdu, taky si kolikrat sama dojde, ale rve dokud nedostane mliko. Rano teda od doby, co ma velkou postel vstavame s usmevem, ale odpoledne po sapani presne, co popisujes u sveho prcka po rannim probuzeni…mozna ho to prejde a mozna je proste takovy, myslim, ze to ranni kriceni se urcite zmirni ![]()
Samozrejme nepocitam, ze osmilety kluk by se rano budil s placem
tak jsen to nemyslela, ze je takovy a bude do puberty ![]()
@Baby86 Já si ho k ránu taky občas dám do postele na usnutí, někdy tam usne, jindy je to boj. Radši spí v postýlce.
@elis_an3 Tos mě moc nepotěšila. Já jsem s nervama v háji. Do roka to možná vydržím. Chtěla jsem ještě jedno dítko, ale takhle s manželem už ani nechceme. Později zase nechci já, protože už mám 31let a cítím se unavená. Druhé jsem chtěla po 2 letech. No aspoň má ještě nevlastního brášku. Ten byl prý zlaté mimino. Teď je hyperaktivní.
A to se naučil stoupat, tak ho musím v postýlce ještě pokládat ![]()
Určitě si ho neuč spát u sebe. Šup s ním do postýlky, to je jedině dobře
On potřabuje svůj klid a ty taky. Přejde to, opravdu. Náš chlapeček také občas zaprotestoval, ale my jsme ho prostě nechali. Ségry chlapeček byl takový věčný nespokojenec a bručoun. No a dneska je to sluníčko ![]()
@Lidym a je to tak horzne? Myslim, ze ty ranni fakt prejdou, ale to rvani na krmeni
nemusi, treba to prejde, az nebude chtit mliko v noci, me vice stve, ze vsechny snahy o spani celou noc jdou k sipku
ona je proste zrout a bude chtit nocni mliko do puberty ![]()
Jak jsem zjistila, že od půl roku nepotřebují noční krmení, tak jsem ho to zkoušela taky odnaučit, ale marně. V roce bych chtěla s kojením skončit. Mám pořád nějaké zdravotní problémy. Tak uvidím, jak to dopadne a průběžně budu zkoušet zrušit to noční krmení.
@Baby86 Jj, doma je nespokojený a na návštěvách je to ták roztomilé miminko! Ale dlouho mu to nevydrží. Trochu se to zlepšilo, jak se naučil plazit.
Holky díky za uklidnění. Asi jsem už s nervama v pr…tak si to moc beru.
Jakmile se naučí jiné věci, zabaví se hodně sám, vyhraje si, a pak vytuhne ani nebude vědět jak
Každá jistě občas máme nervy v kýblu. To je normální, patří to k mateřství ![]()