Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj,
Prosim o radu. Dcerka nam uz nekolikaty den skoro nespi. Bezduvodne place, az rve. Mnohem min pije, je nevrla a hodne slinta. Muzete se podivat na obrazek a rict, jestli takhle vypadaji prvni zoubky? Kdyz ji na to opatrne sahnu prstem je to tvrdsi.
No asi tam nějaký leze
Nachlaď jí kousátka, to jí na chvíli pomůže. Na noc zkus koupit chamomilu a přinejhorším Nurofen, ale to už fakt v nouzi.
@RadkaCh chamomilla je homeopatikum? Da se koupit normalne v lekarne?
@Alickaaa Já ho tam koupila. Ještě se mrknu u nás v diskuzi tam padly ještě nějaký jiný homeopatika - čípky. A to na šaty, to se tak říká i dělá. Že ten, kdo najde první zub, tak dostane peníze na šaty ![]()
Čemu nerozumíš? Přeci se říká, že kdo najde první zoubek, dostane na šaty, ne?
I když možná je to jen „regionální“…
Jo, Chammomilla vulgaris je homeopatikum, dá se koupit v každé větší lékárně.
Jsou tam a jsou krasne
vetsinou se jako prvni klubou tyhle spodni. Zkus ta kousatka vychlazena v lednici, melo by ji to aspon trochu ulevit.
Jj prave, ze nam byly teprve vcera 2 mesice!
jsem z toho v soku.. Vubec nevim, jestli vubec takhle malemu miminku muzu neco dat?
uz jsme zacli vyvarovat a sterilizovat chladitka. Netusila sem, ze je budeme potrebovat tak brzo ![]()
@pampalin omlouvam se, to jsem nikdy neslysela ![]()
Ted jsem ji zmerila teplotu ma 37,6. Vubec nespinka
a pritom je strasne utahana.. Pije 5-6 min a uz prso nechce. Vrazi si rucicku do pusy a cuca jak o zivot
@Alickaaa Jestli máte poblíž otevřenou lékárnu, tak se tam zeptej na nějaká ta homeopatika. S dvouměsíční to bude horší, to jsem si nevšimla, že je taková malinkatá.
U mojí dcerky vypadaly první zoubky zcela jinak, tak já jsem asi jediná, která je tam nevidí
U mojí malé to bylo takové hodně zarudlé a nateklé místo a právě uprostřed takový důleček, ale kolem něj právě hodně vystouplé a nateklé. A řvala už 2 měsíce předtím, než přišlo první prořezávání.
Já tam teda vidím 2 zoubky. Jinak ten Viburcol jsme taky měli, jsou to čípky.
Tak to já si taky nevšimla, že je tak maličká. No, náš Mates měl první zoubek, když mu bylo 3,5 měsíce.