2letá nespí odpoledne

170
24.3.14 13:19

2-letá nespí odpoledne

Ahoj, prosím o radu nebo prostě Vaše zkušenosti… Mám holčičku starou 2 a čtvrt roku, asi před 3 týdny jsme se zbavili dudlíku a od té doby nechce po obědě spávat. Předtím to bylo bez problému, jen zalehla a s dudlíkem bylo do 10 minut ticho… Jsem z toho docela nešťastná, protože když nespí, kolem třetí - půl čtvrté se začíná motat, je unavená, ale spát ne a ne. Samozřejmě je pak otravná, mrzutá, padá, do všeho vráží… Takové jako „jenom si na chvilinku lehneš a odpočineš, spinkat nemusíš“ - vůbec nezabírá, jak ji dám do postele, jen zavřu dveře a ona už lítá po pokoji :( Díky za Vaše reakce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
452
24.3.14 13:24

Mě malej od dvou let taky nespí po obědě, občas vytuhne u pohádek, ale sám dobrovolně nepůjde :-) kolem čtvrté je taky hotovej, ale když ho zabavím, tak ho to za chvilku přejde a pak je jak torpédo :-) aspoň pak brzo usíná večer :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1038
24.3.14 13:25

Z toho duvodu dvojcata jeste na spani dudlik maji, kdyby nespaly, tak by me asi odvezli k Chocholouskovi :mrgreen: Jestli je to v jejich veku ostuda, na to srdecne kaslu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
452
24.3.14 13:27

@333Katynka ostuda to určitě není :mrgreen: vždyť i předškoláci chodí ve školce spát po o :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
791
24.3.14 13:28

Tak moje dcerka. Nechrupká už přez den od dvou let. A chodí večer v 7 spát. Když spala přez den, tak večer šla až ve 22h. Když nechce nenutila bycg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
24.3.14 13:30

Někdy se ten spánek, po odebrání dudlíku, paradoxně právě zhorší. Takže asi nezbývá než vydržet, ono se to časem nějak utřepe. Jinak mě kluk v těch 2 letech spávat po obědě přestal. Respektive krátce po druhém roce. Chvíli to bylo takové, že někdy šel, někdy ne, pak mi usnul třeba ve čtyři odpoledne, až si to nějak sedlo a přestal spávat úplně. Jo, pozdě odpoledne už je na něm vidět, že by spal, ale zabaví se a pak v osm je tuhej do deseti minut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2037
24.3.14 13:30
@gaha píše:
@333Katynka ostuda to určitě není :mrgreen: vždyť i předškoláci chodí ve školce spát po o :-)

Ona myslela ten dudlik…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
452
24.3.14 13:32

@Measmille a jo, to mi nedošlo, 6let doma na mateřské udělá své :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
24.3.14 13:36

@Bambulka12 Já nespala přes den od roku a půl. Některé děti to prostě nepotřebují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
24.3.14 13:36

Dcera po obědě taky zpravidla nespí a pokud usne, tak jen s dudlíkem, bez něj je to bez šance.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
24.3.14 13:37

@Bambulka12 měli jsme stejný problém, když jsme rušili před 5 měsíci dudlík + synovi se zhoršilo i večerní usínání, protože byl přetažený, tak lítal jak utržený ze řetězu. Teď uspávám v kočáru. Po jídle naložím, vyjedu ven a do 5 minut spí. Dojedu domů a spí zaparkovanej i 3 hodiny, takže spát potřebuje. Odnaučit spaní v kočáru se snažím a nedaří se. Ale pro mě je lepší, že spí aspoň nějak.

• Citovat
  • Upravit
14367
24.3.14 13:38

Dceři je 25 měsíců a nespí odpoledne už asi půl roku. Mě to teda nijak extrémně nevadí, aspoň je v 8 večer už klid :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1038

@gaha zrovna jsem to chtela upresnit :mrgreen:
Ja to chapu, zrovna vcera jsem se nemohla vymacknout v KFC a po pani jsem chtela nekonecny hrnek misto bezedneho napoje :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
379

Malá je bez dudlíku asi měsíc, má 24měs. Vysvětlili jsme ji, že už je na dudlík velká holčička a at si ho dá pod polštář. Ze začátku ho měla jen na usnutí a jak jsem viděla, že usíná sebrala jsem ho a dala pod polštář. Pak začala usínat bez něj, měla ho pod polštářem a nakonec byl dudel fuj a sama ho hodila do koše ;). Tak taky zkuste jen na to usnutí a pak sebrat ;). Kluk byl těžkej závislák, tomu jsem na dudlovi ustřihla špičku. Chvíli dudlal, pak s nim mrštil o zem, že je obitej (rozbitej) :mrgreen: a byl oddudlíkovanej. Taky ve 2 letech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1038
24.3.14 13:40

Jedno dite bych asi taky nenutila spat, ale u dvojek je to pro me regeneracni nutnost :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí