Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
No… to junior taky přestal spát. Což byla katastrofa, protože se akorát narodil brácha… který zase nespal v noci. ![]()
Jinak ten mladší naopak spal velmi dlouho po „o“. Prakticky se „odstavuje“ až nyní ve 4 letech a pokud ho doma nedonutím téměř násilím aspoň hodinu odpočívat (ve školce spí vždycky), tak usne třeba v pět, a to v jakékoli pozici. Prostě usne.
Dcera nespala po obědě od roku a půl, kolem půl páté přicházela krize, tak jsme blbnuly a ona zase ožila, večer zase pěkně usínala.
U nás dudlík nikdy nefungoval, zato Látku mi na spaní žužlá do teď 2 roky a tři týdny. Bez ní už má taky problém odpoledne usnout. Zatím to nějak nehrotím…
Taky mi uz po obědě nespi od 25 mesicu
Mesic mela prechodovej, ze 1 den spala, druhy den ne. Ted vytuhne pres den leda v aute na dlouhe trase, ani kocar nezabira ![]()
Já si lehám na chvilku s ním, do pěti minut je tuhej a spí přes dvě hodiny.. ze začátku teda usínal dlouho, to jsem většinou stihla usnout taky ![]()
My sebrali dudlík před 14 dny a od té doby ji musím poobědě i večer uspávat a hystericky ječí v postýlce, takže spí se mnou v posteli. Příště takovou chybu neudělám a kašlu na babičky že je na dudlík velká.
@abela jé, podle mojí mamky je prcek na dudlík ještě malej, takže bych mu ho měla vrátit
nejradši by mu ho dávala pořád, musela jsem jí ho zabavit ![]()
Díky holky, no my jsme dudlík nechali „paní zubařce pro další miminko“
Radikální řez, dudlík prostě není, takže už ho vracet zpátky nebudu. Jinak mi je úplně jedno, co kdo říká a co si myslí ohledně dudlíku, já bych jí ho klidně nechala i do 3 let, aby byl klid, ale začala mít trochu předkus, tak jsme ho radši zrušili… Jo a uspávání v kočáru nejde vzhledem k tomu, že se madam už v kočáru půl roku nevozí - máme malé mimi, takže ona spíš šlape pěšky nebo se veze na motorce ![]()