25 měsíců s plenkou

119
22.1.07 14:42

25 měsíců s plenkou

Ahoj maminky,
je tady vůbec ještě některá, která má přes dva roky staré „plenkové“ dítě? Zdá se mi podle diskusí, že se všem podařilo odnaučit děti dělat do kalhot už dávno… a nám se nevede a nevede… :cry: Ani tak nepíšu kvůli metodě, to jsem nastudovala horem dolem, spíš jen pro uklidnění, zda jste na tom někdo taky tak - umí na záchod s redukcí nebo na nočníček i kakat i čůrat, je potom maximálně chválený a povzbuzovaný k pokračování… ale stejně ve většině případů udělá jen pár kapiček, když ho vy:,–(ím, a všechno až poté, co mu vrátím plenu :? Bohužel nebydlíme zatím ve svém, nemůžu ho nechat běhat „jen tak“, navíc je zima, žejo :wink:
Máte někdo stejnou potíž ještě po těch druhých narozkách?
Díky
 Tutu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2617
22.1.07 14:46

Tutu,
já bych si s tím až zas takové starosti nedělala. Kolem nás je spusta, teda snad většina co znám přes dva roky a mají ještě plenku.
Třeba švagrová mi říkala, že to taky nelámala přes koleno a malej byl pak najednou do dvou dnů bez plen. Každé dítko k tomu musí dospět samo :wink:

Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.1.07 14:46

Hlásím, že záchod s dětským sedátkem je nepřítel na život a na smrt, hned za ním následuje nočník :roll: :roll: :roll: .
Ještě nedávno jsem nemyslela na nic jiného, hledala rady, informace. Teď už jsem rezignovala. V okolí mám dítka, která se naučila no nočník/záchod až těsně před 3. narozeninami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
808
22.1.07 15:07

Ahoj

Lukáš se na nočník naučil až v 28měsících - bylo léto. Jo houby, když se narodil Jonáš, ještě plínu měl - takže až v 31m…

Lucka začala v 26m - bylo léto.

No a na Jonáše čeká také léto a nočník - to mu bude 25 m - a nějak nespěchám…

Takže klid, určitě se to jednou naučí.

Věra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
488
22.1.07 15:08

U nás se zatím taky plínkuje :roll: …vyzkoušela jsem všechny možný metody a rady, ale bez úspěchu. Občas to ťuknu, jestli by si třeba nedal říct, ale po vypotřebování všech tepláků během jedinýho odpoledne opět potupně nandavám plenku a nechávám to zase na čas být…ne že bych se z toho hroutila, ale že by mi to vůbec nevadilo, to taky říct nemůžu…ale nic s tím nenadělám, takže holt počkám, až se milostivý pán rozhodne sám :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
22.1.07 15:42

Ahoj
Tak já jsem pleny neřešila. Ta starší se odstavila sama. Nechala jsem to plně na její režii.
Přes den byla bez plen od 2 let a 4měsíců. Na noc je měla skoro do 3let. Prostě nebyla ještě zralá. Doktora na nefroligii mi říkala, ať jí nechám být. Zbytečně se děti stresují. Měla totiž zánět ledvin, tak nesměla nastydnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
250
22.1.07 16:13

Šárince to taky moc nešlo, těsně před druhými narozeninami se vyčurat uměla, ale neřekla si, že potřebuje a když jsem ji chtěla na nočník po:,–(it já, tak po čase už protestovala, furt jsem ji otravovala, no :wink:
Nechali jsme to být a na Nový rok jsme to znovu zkusili - za asi 4 dny si říkala úplně sama, nemusím vůbec připomínat a teď po třech týdnech je výjimka, že to nestihne. Řekla bych tak jednou za tři dny se počurá.
Takže se vyplatí nechat dítě dozrát, pak to jde skoro samo. Taky už jsem si myslela, že zrovna moje dítě se to snad nenaučí, ale jo :lol: Ale až skoro ve 28 měsících.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
22.1.07 16:26

Ahoj, taky bych se nijak nestresovala, určitě to není nic výjimečného…Dceru jsem nijak netrénovala a nechala to převážně na ní a někdy kolem 27-28 m se plínek během 14 dnů zbavila sama přes den a po dalším týdnu i v noci (i tak se občas ještě počůrá), zato kakaní bez plínky trvalo další 3 měsíce. Každé dítě je jiné a i děti v našem okolí na tom byly nebo jsou podobně. Jinak obecně jsou chlapečci pomalejší.Takže doporučuji klid a trpělivost, vždyť je přeci jedno jestli bude v plínkách o pár měsíců dýl nebo míň.
 Lucka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
488
22.1.07 17:02

Mě už to právě zas tak moc jedno není, začíná to být finančně náročné…čím větší velikost, tím vyjdou dráž, navíc já musím kupovat jedině pampersky, protože z jiných plen se Matěj ošklivě osypává…někdy kadí i třikrát za den - takže u nás by to docela ulevilo rozpočtu (ne ža bysme kvůli tomu neměli na chleba :lol:), ale nedá se nic dělat, nervovat ho kvůli tomu nechci, stejně bych tím ničeho nedosáhla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
583
22.1.07 18:33

klíííd, kolem nás je spousta dětí v tomhle věku v plenkách.. a jsou to děti bystré, šikovné, žádní ňoumíci.. až bude čas, dojde na to sám, že je pohodlnější čůrat do nočníku/wc/na kytičky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
22.1.07 20:11

Tak to jste mě docela uklidnily, já to také pořád řeším. Né, že bych ho nutila, ale dvakrát za den ho dávám na wc, aby si alespoň zvykal. Zase si říkám, že do první třídy s plínou nepůjde. No né :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1376
22.1.07 20:53

Jani klud. Syn zacal uplne z nicoho nic v 26m.
Proste dovtedy sa tam vycikal len mimovolne a vobec nechapal, co po nom chceme. A potom zrazu ako behal nahaty, tak si pozeral medzi nozicky a vnimal to.
No a ked mu bolo treba, tak zacal vzdy hrozne plakat, chytat sa medzi nozky a krizit ich.
Vedel, ze sa nechce pocikat, no nevedel kam sa ma vycikat. Nechcel plienku, ani na nocnik.
Musela som ho na tom nocniku udrzat knizkami, hrackami, kym sa nam nepodarilo prvy raz (vedome) no a potom asi 2 tyzdne nic a zrazu zacal takto „hlasit“ este nerozprava, takze mi to nepovie.
Teraz uz sa na nocniku tesi a vzdy sa len vycika a uteka prec, uz ho tam nemusi ani zabavat.
Ked ho systematicky pri kazdom naznaku dam cikat (co je obcas aj 15× za den) tak sa nepocika.
No obcas pri hre sa pozabudne, asi tak raz za den.
Kakanie este tiez nezvladame, to si vystriehne, ked ma plienku.
Zato uz dokaze sa na povel vycikat aj na zachod bez redukcie, ja ho po:,–(im, poviem cikaj a on cika.
Obcas vycika len trosku, no pyta sa a obcas to drzi, drzi az to neudrzi a pozabudne sa.
Ja to nejak nehrotim, na jar a v lete to bude jednoduchsie.
Uz doma plienky nemame tak 3 tyzdne ale von a na spanie este davam, no vela krat je plienka sucha.
Fakt som neverila, ze to pride z nicoho nic zo dna na den, ale bolo to presne tak. Akoby mu nieco docvaklo v hlave.
A to este patrime na diskusii podla veku skor medzi tie rychlejsie deti (zamerne nepisem sikovnejsie, pretoze IQ sa neodvija podla toho, kedy sa kto naucil na nocnik :-))) , mame tam napr. deti co hovoria vo vetach a su extremne sikovne, no nocniku sa brania a maju plienky. ) a moj syn ma poruchu porozumenia, behame s nim po psychologoch a logopedoch a vidis, uz plienky nema. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
22.1.07 21:02

Tutu , klid. :D .
Radim má 25 měsíců a sám na nočník nechodí. Takže čas hlídám já, nicméně asi měsíc je schopen se do něj spolehlivě vyčůrat (občas i na záchod s redukcí). Venku býváme také bez plíny a nehoda se prozatím nestala - asi se podvědomně hlídá. O kakání jinam než do plíny nemůže být řeč. Spí (i odpoledne) s ní a pravidelně je v ní nadílka. Nehrotím to, jeho čas určitě přijde.

beruška :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
119
23.1.07 22:22

Tak fajn, děkuju za uklidnění, už nebudu na synka tak přísná - vždycky mu říkám, že VŠECHNY děti už dávno chodí na záchod, jen on ne. Dívá se na mě a s úsměvem mi odpovídá „nene“ :lol: Asi o tom ví víc, než já… :wink:
Tutu
p.s. ale s těmi finančními náklady na plenky je to fakt síla!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
24.1.07 00:13

berte to z jiného pohledu: zatím nám EU nena:,–(ila vyšší DPH na plínky, jak se chystá, takže bude hůř, tím pádem je vlastně celkem fajn :lol:
nepřihlášený chivísek

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí