Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Spatne delas jen to, ze jsi netrpeliva. Dva roky cural do pliny a bylo to tak v poradku. Najednou do neceho cura a v poradku to neni. Uvedomit si, ze potrebuje natolik vcas, aby zvladl ty ukony jako dojit k nocniku, svliknout se, k tomu proste musi dozrat a je evidentne na dobre ceste
Nic nedelas spatne, proste na to jeste nedozral. A ze mladsi deti uz ano, neznamena nic. Starsi dite bylo ve 2 letech uz bez plinky a mladsi to nechape ve 2 letech vubec. Posedi na nocniku pul hodiny, pak vstane a za chvili se pokadi do plinky. Chce to cas.
Buď klidná. Mám čtyři syny a jednu dceru. Všichni kluci dřív jak ve 3 letech nechápali, kdy mají jít na nočník. Dcera v 9 měsících se odplínkovala skoro sama ![]()
Je dobrej, ze běží na ten nočník, jen ještě nevychytal ten předstih, aby to stihl včas. Plinku bych mu už nedávala, je to na dobre cestě.
Nedavej plenu vůbec, zbytečně ho to mate. Jestli když je na ostro, tak si zvládne dojít na nocnik, tak chape jak to funguje a mate na půl vyhráno. Jenže pak mu das plenu a zas je to jinak ![]()
Proste bych to na par dnu hecla, klidně 10× prevlekala a 10× vytirala a on se chytne ![]()
Samozřejmě pokud ještě k tomu nedozral, tak se můžeš snažit jak chceš a stejně to nepůjde. Ale myslím ze je na dobrý ceste.
@misuled no nevím jestli jsem netrpěliva zkoušíme to už od 10 měsíců
proto mi to přijde divné
Ahoj holky, prosím vás už si nevím rady… Mám 2,5 roku starého syna. A nechápe kdy má jít na nočník. Pokud je nahaty, tak na nočník běhá (zadna louze) když má plenku pousti to do ní a občas si zavolá a sundá ji a jde sam na nočník. Chápe, že musí na nočník, dokonce se i občas vzbudí v noci, že jde na nočník ALE! Jak mu dám slipy, tak to prostě pouští do nich. Zavolá čůra a běží na nočník ale už je počurany. Nema žádný problém, že by se bál nebo že by nechtěl
spíš mi přijde, že to pořád nechápe
už to trvá opravdu dlouho. Nějaké rady co dělám špatně?