Od kdy kalhotková plena

141
11.9.21 11:49

Od kdy kalhotkova plena

Ahoj holky, od kolika měsíců/kg je vhodné dávat do svrchňáčků kalhotkovou plenu? Přemýšlím, jestli volit spíš čtverce nebo kalhotkovou plenu od Breberek. A ještě jeden dotaz: lepší bavlněná nebo bambusová kalhotková plena? Děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1287
11.9.21 12:19

Pripinam se, taky me zajima :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69018
11.9.21 12:31

Když velikostně sedne. Tudíž některé od narození, některé později, velmi orientační váhový odhad máš na té plínce, záleží i na proporcích dítěte, prostě to zkus. A koneckonců je nemusíš dávat nikdy. Jinak bambusová lépe saje, déle schne.
Jestli je lepší kalhotkovka nebo čtvercovka… to prvé je komfortnější, druhé levnější. Já nepřišla na chuť ani jednomu a dávala od začátku do konce SIO systém. Prostě co tobě a tvému dítěti vyhovuje, nelze zevšeobecnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
11.9.21 12:38

@ugluk takže jsi používala po celou dobu jen klasické vkladacky? A neproteklo ti to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1222
11.9.21 13:53

Já třeba používám jen čtvercovky (už 5. dítě) neměla jsem s nimi problém, ale zdá se mi, že jsem teda dost v menšině,
snadno si je však přizpůsobím na to konkrétní dítě (měla jsem jak dítě podtabulkové, tak nadtabulkové, i průměrné..holky, kluky.. prostě pokaždé jiné). Při čtvercovkách se nepotřebuje vůbec sušička (za mě ani žehlička), zdá se mi, že sušička jim navíc obzvlášť neprospívá (dost snižuje jejich životnost), vlastně je to tak nějak vzájemné, aneb měla jsem období, fascinace sušičkou a byla jsem toho svědkem. U bambusu mám problém, že bych přeci jen ráda prala alespoň na 60 a ta vyšší teplota mu vůbec nesvědčí..Mimo bavlněných mám i bambusové čtverce, už jsem jich pár dokonce vyvařila, neskutečně se srazily, ale na noc super, savost zůstala :lol:
Osobně bych se nebránila jakékoliv kombinaci a zkoušení, však člověk tak sám nejlépe pozná, co mu nejvíc sedne..Mě to třeba sedne jen proto, že jsem se rovnou u těch čtverců zasekla (však spousta jich mám úplně zdarma, či hodně levně) a dál nezkoušela :lol:

Příspěvek upraven 11.09.21 v 13:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6667
11.9.21 13:54

Obojí používáme od příchodu z porodnice, kalhotkové mám různé druhy a vyhovují. Ale klasické čtvercovky mi přijdou možná ještě lepší, tak to různě střídám.
Naopak mi vůbec nevyhovovaly AIO Bobánek, přišlo mi, že jsou na nějaké jinak tvarované mimino, než to moje. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69018
11.9.21 14:05

@Diane1990 používala jsem duo systém od Bamboolika a troufnu si říct, že mi neproteklo nikdy. U většího dítka už jsem tu tvarovku dovycpávala krátkou vkládačkou. U staršího dítěte jsem jela jejich starší AI2 systém. Vyzkoušela jsem toho hromadu a zakotvila u tohohle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
11.9.21 14:39

@ugluk Tak to asi dělám něco blbě, mám taky duo systém od Bamboolika a proteklo mi to nahoře u toho loga :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6667
11.9.21 15:17
@Diane1990 píše:
@ugluk Tak to asi dělám něco blbě, mám taky duo systém od Bamboolika a proteklo mi to nahoře u toho loga :(

To mi připomíná, že podobný problém tu řešila uživatelka před pár dny a ukázalo se, že nevěděla, že se klukům musí při přebalení dát pindík směrem dolů, jinak to proteče, nemáš to taky tak? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69018
11.9.21 15:34

@Diane1990 proteklo jako skrz látku nebo tou mezerou mezi plenou a bříškem? Jednorázově nebo opakovaně? Napadá mě - pořádně plenu srovnat, udělat takové korýtko, pindíka hezky rovně doprostřed a aby tam i zůstal, takže nebát se to dotáhnout. A nebát se to zmenšit, plenka stačí v pohodě pod pupík. Nikde by neměly být žádné mezery, abys třeba navolno prostrčila prst. Občas se toho nekdo bojí a radši balí volněji, aby to nikde netlačilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
11.9.21 17:32

@ugluk asi musíme zkoušet. Nejspíš to tolik nedotáhnu. Mělo by to být tedy spíš těsně říkáš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69018
11.9.21 21:25

@Diane1990 ano, prostě to nesmí mít kudy utéct, jednoráz taky nenecháš navolno :-) Neboj se toho, dítko ti dá velmi zřetelně najevo, kdyby se mu to nelíbilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí