2,5 letá a dudlík

Napsat příspěvek
Velikost písma:
36720
4.11.16 13:06

@smurfka jj, u nás taky -přijde krize a musí si dudnout a pomudlat s plínou. Jinak si treba půl dne nevzpomene. Největší průser je, když skončíme do auta a obojí zapomeneme doma. Už 2× jsem musela koupit aspoň novou plínu, aby tolik neřval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pkz
4491
4.11.16 13:09

@divomys má dudel a usínal i s látkovou plínou, kterou si žmoulal, jak vaše malá. Jednou byla v pračce, tak jsem nabídka jinou, tu nechtěl, od té doby spí bez ní. Takže toto prošlo v pohodě. Na dudel zatím nemám nervy, doufám, že časem odevzdá sám ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6740
4.11.16 13:14

Zkus jí ten dudel jenom nastřihnout aby savička neupadla, normálně nahoře, já myslela, že se bude malej s dudanem i ženit, bmlíko nočníjsme mu sebrali v roce a třičtvrtě to když mi přes den nejedl a ládoval se v noci 5× mléko, to mi došly nervy a prostě už jsem k němu nevstala, 8 nocí psycha 8o no a dudel to bylo horší a horší už ho neměl jen v postýlce ale nosil si je po bytě jeden v puse a ostatní v ruce, prostě bez něj ani ránu, neměla jsem odvahu mu je sebrat po tom extempore s mlékem, tak jsem ho nechala, s tím, že do školy s ním určitě nepůjde a že až je rozkouše tak prostě nové už nekoupím, no měl je nakousané fest úplný hnus ale pořád je nosil, pak jednou plakal v postýlce, protože ten jeden ukousnul úplně, tak jsme ho vyhodili, ale pak mu začalo vadit, že ty nakousané dudlíky jsou plné slin, že když je pak dá do pusy tak to asi studí, no tak je přestal dudlat ale nosil si je v ruce no a pak postupem času je ztrácel a nějak přestal potřebovat protože ho zajímali jiné věci že se od nich upustilo, děsila jsem se co bude když uvidí mimino s dudlem ale v pohodě, takže se oddudlal sám bylo mu něco přes dva roky :kytka: :kytka: jinak plíny taky nešly, všichni ho nutili a to byl kámen úrazu, pořád se počůrávalm, naučil se až v jeslích te´d před třetími narozkami, prostě síla kolektivu, takže byste se divily co dokáže kolektiv v jeslích mi spí i bez ovce, která musí v posteli nutně mbýt, kvůli toho jsem koupila druhou a použil ji asi tři dny, te´d je ovce v zapomnění :mrgreen: :mrgreen: já bych to asi nehrotila, když je to jen na spaní a během noci vypadne z pusy a nemusí ho mít tak bych to nechala na ní, jen bych připomínala že dudlík je pro miminka a že ho holčičky do školky nenosí, nebo nahradit malou kabelkou kde si ho mlže schovat pro případ potřeby atd… a uvidíš třeba to přejde samo :kytka: :kytka: :kytka: já se uklidňovala tím že do školy ho mít nebude, to už se domluvíme :kytka: :kytka: usínáčka bych nechala, teda mě by to nevadilo, hlavně že jí to pomáhá usnout :kytka: a je v pohodě :kytka: mimochodem známá vyhodila se synem dudlík do pepoláku, jenže on to nepochopil a ječel že ho chce, no nedala, ten ji přestal odpoledne spát a v noci se pořád budil a to dlouho potom, říkala, že u druhého už by to nenutila :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
446

@smurfka ty jo! Snad to probehne u nas aspoň trošku v klidu. Mame ještě 10 týdenní miminko a to by me odvezli. Vstávat k němu i k ni 8o
Já jsem i přemýšlela zkusit to zkracovat, ale přes den ho nemá vubec, jen na to spani, tak jsem to nechala byt.
A když si vzpomene v aute, prostě ho nemám a tak to vydrží a usne bez nej. Tak třeba to zvladne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36720

@pkz já když mu ty usmudlance hodím do pračky a dám mu čistou, voňavou, tak to řve jako tur-nemá ty voňavý rád. No ale pořve si a pak jí vezme na milost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1144
4.11.16 13:18

Chci ještě říct, že takovéhle věci jsou pro děti důležité, jak ten rituál, tak potřeba sání. Že my jim to nechceme dopřát, i když to potřebují, jen v první řadě problém náš, že nám nebylo dopřáno, že my si neumíme sobě dopřát, stydíme se za to, co tomu řeknou druzí, v určitém věku nastane magická hranice, kdy už je to ostuda, ale je to všechno velké nepochopení a škoda pro ty děři. Když už chcete nějaký rituál nebo důležitou potřebu odbourat, tak myslete na to, že ta potřeba nezmizí jen tak, dítě si to bud vymůže jinou cestou zpátky, nebo to vzdá a najde si jiný způsob uspokojení té potřeby. Není to snadný. Jako cestu vidím to, že zkusíte sama navrhnout, něco místo toho, co by ji uspokojilo a plně podpořit, vyjádřit pochopení pro její potřeby. „Já vím, že to potřebuješ, já vím i proč a chci ti pomoct to vymyslet jinak, na něco spolu přijdeme.. dudlík je pro mě nepřijatelný z důvodu… (dosadte, co je podle vás.. křivý zoubky nebo co myslíte že je pravda) a proto hledám něco jinýho, co ti pomůže“ dítě, který se cítí přijaté a pochopené, hned lépe spolupracuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
348
4.11.16 13:18

@smotlaska dohodli jsme se s manželem a samozřejmě sní o tom už tak od září mluvím. Že ho dá malému čertovi, který ho potřebuje a za to si vybere v obchodě hračku. Povidame si o tom pořád a bere to jako, že jo, už si i vybrala co si za to koupí. A říkám, ji že je už veliká a že nosí dudliky miminka.Ted má malého bratrance, tak o tom taky mluví, že ona je velká a mimi malé a má dudlika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411
4.11.16 13:19

@divomys to je vtipné my máme to samé taky dudlik a hadr dohromady a když usíná nebo i přes den tak si šmudlá obličej :D dudlik = ažaka a ten hadr ňoko ňoko, je ji rok a půl :D
Jinak dudlik bych zkusila vzít a hadr nechala ten nevadi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
348
4.11.16 13:21

@micta taky tak, mám náhradní, ale taky mrčí, že nechce tu čistou, ale pak ji to přejde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
4.11.16 13:23

No, moje starsi mela dudlik do tri let, pak si ho prokousla. Dalsi uz jsme nechteli. Jako bylo to sice narocny, ale vysvetlili jsme a neplakala. Predchozi pokusy naprosta katastrofa, rvala mi i tyden a po obede nespala. Dyl jsem to nedala. U mladsi jsem si myslela, kdyz ho nedavno prokousla, ze to pujde. Zacala jsem ho strihat. Slo to jen do doby, nez prestal drzet v puse. Pak byla hnusna, nemohla usnout. Stipala, kopala, brecela a ne a ne zabrat. Vzdala jsem to. Vila ji prinesla fakt posledni. :oops: Ona mi blbe spi i v noci, to bych nedala. Ta slast, kdyz zas dundala a spala hned. Jsem mekka no. Jen teda me deti obe maji cumel od roku striktne jen na usnuti. Pak jim vypadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
4.11.16 13:29

@smotlaska to je fakt. V tech trech letech se s ni dalo mnohem lip domluvit. Ale od te doby uz neusina sama. Vymenila dudlik za mazleni s nama. My s bratrem jsme byli o dudel pripraveni moc brzo. On pak rval knofliky z povleceni a zmoulal je v prstech. Dodnes si strka paratka za nehty mimodek. A ja mam taky jeden hnusnej zlozvyk. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
4.11.16 13:36

Jeste dodam, ze si myslim, ze predkus je spis o genetice nez o dudliku. Ja mela do roka a pul kyticku. Bracha pil mliko z flasky snad do peti let. Predkus nemame. Sestra dundaci nebyla a ma. Jeji deti mely jen kratce anatomicky dudlik a predkus maji oba. Toz tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3383
4.11.16 13:40

Náš malej dudlík teda už nemá dlouho, ale jako usínáčka nebo jen tak na mazlení má látkovu plínku. Neberu mu to, má ji radši než jakoukoliv hračku, plyšáka na spaní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
832
4.11.16 13:41

J asi myslim ze to je taky hodne o diteti. Nasemu synovi jsem dudel vzala v roce a pul s tim, ze uz je velkej kluk a dudlik maji miminka. Zamavali jsme mu a vyhodili ho s tim, ze uz je to fuj. V noci se ptal kde je dudu, tak jsem mu pripomnela ze je velkej kluk a bylo to. Asi tri dny se vecer ptal ale nebrecel. Kamaradka ma skoro 3letou holcicku a ta přes den a v noci neusne bez dudliku. Po obede bez nej proste neusne a vecer rve. Kamaradka se stydi to nekomu rikat. Ja si myslim ze ji ho nechala moc dlouho a uz bez ududlani neumi usnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ivanesca
4.11.16 13:51
:kytka:

Příspěvek upraven 01.11.17 v 09:36

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie