Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, jsem ve 25tt a chci se zeptat, zda jste to měla některá podobne. Neumím svůj problém popsat. Je mi k večeru občas proste divne. Chápu, ze když třeba uklizim a pak jsem unavená. Ale včera jsem nic moc krom vecere nedělala. Byli jsme se zlehka projít a mě bylo fajn. Večer jsem si sedla s nasazeným nohy k TV a nemohla najít polohu. Proste mi v každé poloze bylo divne. Nejdřív mi jakoby “bolely” svaly na nohou a furt jsem je prehazovala, pak jsem lehce sjela do většího pololehu a najednou mi bylo blbě od břicha (ne žaludku) a já musela vstát a projít se, jelikož se mi až začala motat hlava. Nízký tlak mám, ale tyto projevy bych mit neměl, až na to motani hlavy… měla jste některá podobne problémy? Stává se mi to poslední dobou častěji. I v posteli se furt prevaluji. Děkuji za odpověď
.
Deloha macka na ruzny cevy a nervy, hormony pusobej na panev, neni to vzdycky prijemny no..dej si horcik pro klid duse.
A na spani jsem pouzivala normos nebo kojici polstar mezi kolena pri poloze na boku.
Já měla druhou polovinu těhotenství takový ty neklidný nohy, jak už člověk neví jak by si je dal, furt bolej, hejbou se, brání to v usnutí, bylo to strašně protivný a po porodu to přešlo. Těhotenství s sebou nese spoustu náhodných a většinou nepříjemných vedlejších projevů a většinou to nic neznamená - hořčíkem každopádně nic nezkazíš ![]()
@Tarjei píše:
A na spani jsem pouzivala normos nebo kojici polstar mezi kolena pri poloze na boku.
Hořčík beru
a kojicí polštář, když mám mezi nohami, tak mě z nej bolí trisla
proste furt něco.
@Lily Evans píše:
Já měla druhou polovinu těhotenství takový ty neklidný nohy, jak už člověk neví jak by si je dal, furt bolej, hejbou se, brání to v usnutí, bylo to strašně protivný a po porodu to přešlo. Těhotenství s sebou nese spoustu náhodných a většinou nepříjemných vedlejších projevů a většinou to nic neznamená - hořčíkem každopádně nic nezkazíš
Ano, neklidný nohy. Nic člověku není, ale neodpocine si
tak jsem rada, ze je to normální.
@Michaeladr1 píše:Úplně jsem na to už zapomněla, fuj, bylo to nepříjemný - trochu pomáhalo sprchovat úplně ledovou vodou, ale bylo léto, takhle v prosinci nevim jestli bych se do toho dokopala
Ano, neklidný nohy. Nic člověku není, ale neodpocine sitak jsem rada, ze je to normální.
V těhotenství si neklidné nohy nepamatuju, teď je mám často. Sprchuju studenou vodou, jak už tu padlo. Teda já se od léta sprchuju studenou celá ![]()
Ty neklidné nohy by měly být nedostatkem hořčíku. Tak po domluvě s lékařkou přidat? Jinak těhotenství je období všech možných potíží, vyrábíš člověka a kromě toho, že si nový organismus bere od tebe co může, ještě navíc roste a mění se ti poloha všech možných orgánů, srdce musí přečerpat mnohem víc krve, prostě je to pro to tělo náročné… ![]()
Miminko vám tlačí na dolní dutou žílu. Já takhle v těhu nemohla ani ležet na gyndě. Musela jsem ležet na boku. A stejně jsem to kolikrát měla i když jsem déle seděla. Začalo mi být strašně zle. Musela jsem na jakoby na bobek a prodychavat. Je to hnus.
@Lily Evans píše: Úplně jsem na to už zapomněla, fuj, bylo to nepříjemný - trochu pomáhalo sprchovat úplně ledovou vodou, ale bylo léto, takhle v prosinci nevim jestli bych se do toho dokopaladrž se
Studenou sprchu zkusím, jen tedy na nohy a děkuji ![]()
@Liška32 píše:
Ty neklidné nohy by měly být nedostatkem hořčíku. Tak po domluvě s lékařkou přidat? Jinak těhotenství je období všech možných potíží, vyrábíš člověka a kromě toho, že si nový organismus bere od tebe co může, ještě navíc roste a mění se ti poloha všech možných orgánů, srdce musí přečerpat mnohem víc krve, prostě je to pro to tělo náročné…
Ano, je to pro tělo náročné. Ještě když je to první tehu… nerada si stěžují, jelikož krom motani hlavy, když někam jdu a tohoto divnyho pocitu, mi je vcelku dobře. Oproti jiným holkam, který mají horší problémy.
@Kacetka954 píše:
Miminko vám tlačí na dolní dutou žílu. Já takhle v těhu nemohla ani ležet na gyndě. Musela jsem ležet na boku. A stejně jsem to kolikrát měla i když jsem déle seděla. Začalo mi být strašně zle. Musela jsem na jakoby na bobek a prodychavat. Je to hnus.
Na dutou žílu jsem také myslela, ale když si lehnu na levý bok, tak to moc neprestava. Proto jsem si říkala, ze to asi tím nebude
.