Těhotenství po ruptuře dělohy ?

746
27.12.22 20:44

Těhotenství po ruptuře dělohy ?

Ahoj dámy.
Prosím o rady zda někdo absolvoval tetéž a nebo zda má někdo zkušennost s tímto tématem.
Jsem po 2 CS a mezi nima jsem mela histeroskopii kvuli rozjizdejici se jizve na deloze. Den pred druhym planovany cs mi praska deloha na zadni straně(ne v miste rezu prvniho cs)
Probehl kutni cisar, ale vse dopadlo ok. I delohu mam.
Presto je mi 3.tehotenstvi silne nedoporucovano.
Laka me to moc. Zajima me, zda neketera z vas presto tehu zkusila.
Druhy cisar byl pred 4 lety. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4100
27.12.22 20:51

Já bych se po ruptuře bála, za mě hazard…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24246
27.12.22 21:01

Ahoj, já jsem po dvou SC. Po prvním císaři se mi špatně hojila jizva. Na děloze to, ale vypadalo dobře. Spíš se jednalo o tu povrchovou jizvu. U druhého těhotenství mi v den termínu porodu jizva praskla. Měla jsem štěstí, že mi to podržel močový měchýř. Zřejmě podle bolesti mi to totiž muselo prasknout někdy v noci a já šla do poradny ráno. Každopádně tam byla díra jen pět centimetrů. Zajistili mě ATB, aby se vše dobře zahojilo. Mám k těm zánětům sklon. Již v porodnici mi říkali, že další těhotenství nebude problém. To stejné na dalších kontrolách také. Teď jsem znovu těhotná. Samozřejmě budu mít plánovaný císař cca čtrnáct dní před termínem porodu. A i přes to se fakt bojím.

U tebe bych do toho nešla. To není ruptura v místě šití po císaři. Ale zřejmě máš „papírovou dělohu“. Proto se stalo to co se stalo. Mě teda bylo řečeno, že v mém případě by šel i čtvrtý císař. Ale nejsem blázen. Při této sekci si nechám udělat sterilizaci. Už nechci riskovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
27.12.22 21:01

Taky bych do toho nešla… riziko je určitě hodně velké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3076
27.12.22 21:02

Pokud jste blázen a chcete hazardovat se svým životem jako matka dvou dětí, tak do toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76577
27.12.22 21:07
@Johana..22 píše:
Ahoj dámy.
Prosím o rady zda někdo absolvoval tetéž a nebo zda má někdo zkušennost s tímto tématem.
Jsem po 2 CS a mezi nima jsem mela histeroskopii kvuli rozjizdejici se jizve na deloze. Den pred druhym planovany cs mi praska deloha na zadni straně(ne v miste rezu prvniho cs)
Druhy cisar byl pred 4 lety. :srdce:

hazard, velký hazard, a co tvůj manžel? chce být vdovec se třemi dětmi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5810
27.12.22 21:29

Neblbni. To smrdí průserem. Mělas velkou kliku, že jsi dopadla jak jsi dopadla, já už bych to znovu nepokoušela..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18628
27.12.22 21:39
@Johana..22 píše:
Ahoj dámy.
Druhy cisar byl pred 4 lety. :srdce:

Vzhledem k tomu, ze ti rupla deloha a ani ne v řezu plus předchozí problémy s jizvou… hele kup si radši psa. Tohle je naprostá silenost a fakt bych do toho nesla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
27.12.22 21:44

Moje zkušenost s rupturou dělohy je čistě pracovní. Dítě letělo vrtulí do dětské nemocnice.na chlazení, paní s 5 litry krevní ztráty (= s výměnným oběhem) skončila u nás na aru. No, hele, úplně nevím, co tě na tom láká :think:.

• Citovat
  • Upravit
76577
27.12.22 21:53
@Kolicek95 píše:
Moje zkušenost s rupturou dělohy je čistě pracovní. Dítě letělo vrtulí do dětské nemocnice.na chlazení, paní s 5 litry krevní ztráty (= s výměnným oběhem) skončila u nás na aru. No, hele, úplně nevím, co tě na tom láká :think:.

asi hraje ráda ruskou ruletu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3139
27.12.22 21:55

Jestli moc stojíš o to vyrobit dva až tři sirotky a vdovce..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LP4
1356
27.12.22 22:44

@Johana..22 nešla bych do toho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.12.22 23:00

Maminka je nejstarší z pěti dcer. Druhou nejstarší tetičku už nemám. Vykrvácela u druhého porodu dvojčat - ruptura dělohy. Jedno dítě přežilo, druhé ne. Přeživší dítě přežilo svého sourozence o 16 let - pak se oběsila. Rodina se to snažila ututlat, aby mohl být pohřeb v kostele, ale celá vesnice to věděla a věděla taky, že se vinila celou tu dobu z matčiny smrti. Strejdu jsme my děcka mívaly rády (byl to šprýmař) - teda dokud mu neumřela žena. Pak se staral o tři děcka, jak uměl, a pak se upil. To už byly jeho zbývající děti plnoleté.

Jo, je to smutnej příběh, ale neštěstí nechodí po horách, víme? A tetě rupla děloha i při prvním porodu dvojčat a další těhotenství jí lékaři vyloženě zakázali. Nedala si říct.

• Citovat
  • Upravit
6180
27.12.22 23:19

Ne, úplně mi stačil ten strach co jsem měla při druhým těhotenství kdy mě od 25tt intenzivně bolela jizva, gynekolog nad tím mával rukou a malá se pak narodila akutně před termínem - dojela jsem na pohotovost že to bolí a už se fakt bojím, primář kroutil hlavou jestli je můj gyndr padlej na hlavu a už se mydlil k operaci. Považuju za obrovský štěstí, že to dopadlo takhle. Pokud by mě něco pomátlo a chtěla bych třetí dítě, tak jedině adopce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
758
28.12.22 00:11

Já jsem na rupturu teď na jaře po druhém císaři málem umřela, hemoragický šok, ARO, dlouhý pobyt v nemocnici, několik měsíců trvalo, než jsem se začala cítit jakžtakž fit. A to jsem dopadla dobře. Snad ti tohle v rozhodování pomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí