Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Mně břicho tvrdlo cca od 17. týdne a fakt hodně. Řekni to dr. na další kontrole. Pokud se nezkracuje čípek, mělo by to být ok. Já jsem měla klidový režim a magnézko. Porod skoro v termínu.
Měla jsem tvrdnuti břicha v obou těhotenství. Dostala jsem od dr. rozpustný hořčík. Jak píše @caramba, řekni to doktorovi na kontrole. Jinak já rodila obě děti taky v termínu +-
@Violla mne tvrdlo 150× denne od 16.tt a porod v terminu. Ted to same od 24.tt. Zalezi, zda to ma vliv na cipek, kdyztak si zajdi na kontrolu, kdyz se Ti neco nezda.
Me od 17. non stop cely dny… porod 42+1. Deloha se pripravuje na porod. Cvici
muzes brat magnezko, ale pry je to jen placebo ![]()
@Lumíkovec no, to se pripravovala celkem zbytecne, ne
tak dlouho. A to byl pak prirozeny bez vyvolavani? Magnezko dle me placebo je, nepomahalo mi nikdy.
@Lumíkovec kazdopadne jsem rada, ze v tom nejsem sama, ja klidne bricho proste neznam.
@Lumíkovec píše:
@blumen no jasne, ze vyvolavany
Jezis, fakt? No teda, co ta deloha blbla ![]()
Ja podobne, tvrdnuti v pravidelnych inervalech po 10 min od 26tt. V nemocnici 4 tydny a pak doma klidovy rezim. Porod cca v terminu. U me doktory desila ta pravidelnost. To vypadalo na predcasny porod. Drzim palce!
@Sallyna ja mela pravidelne co 3 minuty, taky je to vydesilo, na monitoru kontrakce. Nastesti cipek drzel, v nemocnici 3 dny. Doma se to zklidnilo, ted uz zase jen nepravidelne. Hele a pri porodu to pak bylo asi o dost silnejsi a o dost bolestivejsi, ze? Protoze pri tom mem tvrdnuti uz ani nevim, jak to pak rozeznam, pokud budu rodit prirozene
@Violla mě zvedlo břicho od 3 měsíce a skoro nonstop ani se to nedalo spočítat…
4× za den to je úplně normální věc
@blumen Rozdil mezi porodnimi kontrakcemi to byl znacny. To me bolelo vsechno jako pri menstruaci, ale hodne silne. Dolu a do krize. Musela jsem chodit, nebo lezet na levem boku. Od techto kontrakci jsem porodila za 6h. Poznas rozdil, neboj! I poslicci bolely tak nejak jinak cca 2 dny pred porodem. I to jsem poznala.