Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, vidím, ze dotaz už je starší, tak doufam, ze to dobre dopadlo
Jinak můj manžel má taky robertsonskou translokaci, ale jsem těhotná po IVF..
Děkuji, zatím čekám na odběr, který bude za 2 dny tak jsme už jak na trní.
Vy jste podstoupili IVF s metodou testování embrií PGD?
@Pavluša007 Tak ať to dobre dopadne, držím pěsti! Po těch klcich jsou prý výsledky rychle. Ano, s PGD, nám to kvůli te translokaci prirozene ani neslo..
@mrs.starbucks moc děkuji
Modlím se co to jde. Pokud by to nevyšlo, tak by nás také čekalo IVF ale chtěli jsme dát přírodě ještě jednu šanci ![]()
@Pavluša007 Taky bychom zkoušeli prirozene, kdyby nám to šlo. Jen se holt člověk musí připravit i na tu horsi variantu..
Ale zase spousta lidi s translokaci má zdravé děti prirozene, protože ani neví, ze něco takoveho vůbec přenáší ![]()
@mrs.starbucks já vím, někdo může mít 2 bezproblémové těhotenství a následně při 3tím se na to přijde a někdo si vybere tu smůlu a nebalancovaná forma se vyskytne hned poprvé. Dříve jsem neměla ani tušení, že nějaká taková vada existuje. Musíme doufat ve zdravá miminka
![]()
U mě po ukončeném těhotenství zjištěna reciproká trans. Dalši těhotenství máme v plánu přirozeně, snad už máme smůlu vybranou. Jinak nás by pak také čekal odběr klků.
@Serafina01 My jsme si nakonec ještě zaplatili NIPT (neinvazivní test z krve), na plodovku jsem nechtěla, naštěstí vše vypadá ok ![]()
@mrs.starbucks to je dobře. Moc držím palce, ať vše dopadne tak jak má
my z jara též bohužel budeme řešit IVF s Pgd.
@Pavluša007 Děkuji
Budu držet palce, my jsme taky šli do IVF letos na jaře a vyšel nám první pokus, tak ať vám to vyjde stejně ![]()
@mrs.starbucks moc děkuji
budu doufat
mám z toho celkem obavy. Jak budu snášet hormony a vůbec asi všechno
Ale doufám, že už jsme si všechnu smůlu vybrali a snad se dočkáme toho vytouženého miminka.
@Serafina01 děkujeme
užijte si Vánoce a ať je ten Nový rok úspěšnější než ten letošní ![]()
Ahoj holky🙃
nevím, jestli mi tady ještě někdo odpoví, ale taky mi byla potvrzena translokace chromozomu (14,21), jsem čerstvě po revizi v 17tt z důvodu zjištění DS. Teď přemýšlíme s manželem, jestli zkusit ještě přirozeně nebo jít do IVF. Ještě mi byla zjištěna leidenská mutace, manžel je v pořádku. Je tady někdo, kdo otěhotněl přirozeně, bylo vše v pořádku a má taky robertsonskou translokaci?