27 měsíců a stále s plenkami

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
102
4.10.16 15:26

27 měsíců a stále s plenkami

Ahojte mám 27 měsíčního synka, ale pořád se mi nedaří ho odplenkovat :(. Zkoušela jsem vše. Sebrala plíny, posazuji na nočník, dostává odměnu za vyčůrání. Ale sedí na nočníku třeba hodinu a nic. Ani na záchodě nic neudělá. Vždy je překvapený, že se vyčůral jakoby ani nevěděl, že chce čůrat. Když chce kakat tak se schovává a když se ho zeptám jestli chce kakat tak křičí NE NE. Když jsme venku tak se schová za mě nesmím se hnout a on za mnou kaká. Už nevím jestli ještě počkat nebo jestli mi někdo něco neporadíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12156
4.10.16 15:30

@Jajda2011 počkej a nehrot to. Akorat mu zadelas na strevni potize. Vykasli na ten trend tady na emiminu, kde vsechny deti jsou v 18m bez plen (s nadsazkou…). V okoli mam nekolik 2 letych s plenama bez naznaku..neboj ono to prijde samo. Ted na tvem miste bych ho aspon mesic nechala v klidu vubec nevysazovat nic a uvidis jednou k tomu dojde jako vsichni ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
97
4.10.16 15:34

Vydrž :D Měla jsem to stejné s dcerkou, už jsem byla na prášky a odplenkovala se opravdu ze dne na den, večer se vykakala do plíny a ráno sama seděla na nočníku a kakala :D A bylo to ještě dýl, 29m.. zkoušela jsem před tím po dobrým, po zlým, nic, tak jsem se s tím smířila, vyprdla se na to a ono to šlo samo.. musí jim to docvaknout, začala si nasazovat kalhoty s oblíbenou Minnie a nechtěla si je počůrat, abych je nedala vyprat.. a najednou to bylo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
4.10.16 15:50

Neporadim, syn ma 2 a 3/4 a zatim je to stejne, jako u vas. Proste je blokly, rano po spani se vycura, ale pak uz to stoji za backoru. Tak jen ze v tom nejste sami :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
4.10.16 15:53

Náš bude mít 26 m a také má plinky. Ale je to tím, že je v jeslích, tam ji má, aby s ním neměly tety moc práce a doma je bez plínky, to lítá čůrat na záchod a má z toho radost, že se mu to daří. Věřím, že to ustálí a bude bez ní denně, ale nezblázím se. Jsem ráda, že si v jeslích zvykl a nebrečí a plinky necháme na později. A rozhodně tam není jediný. Neboj, do puberty je mít nebude, dej mu čas a zbytečně se nestresuj, jsou daleko horší věci!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
4.10.16 16:07

Nechvátej na něj, do školy s plenami jistě nepůjde :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1952
4.10.16 16:10

No vidis a ja v tvem dotazu vidim i odpoved ;-) ani by jako nevedel, ze cura-to je presne ono, nechape to jeste..k tomu dite musi dozrat ;-) synek na to dosel ve 27m a kdyby ne, tak ma pleny jeste ted (29m) ;-) kakani se naucil az za dalsi mesic a nekdy jsou nehody i ted :-) plenu na noc ma stale..vubec to neresim ;-) nechcej ho byt, nenut, neposazuj a sama budes prekvapena, az na to dojde sam :-) nech nocnik na ocich, aby ho videl a vsechno prijde..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14620
4.10.16 16:27

@Jajda2011 základem je klid a pohoda a žádné stresování. Každé dítě to má jinak, musí to dozrát v hlavě. Teď se tím trápíš a za měsíc může být vše jinak. Uvidíš, že přijde den kdy sám přinese nočník nebo tě dovede na WC. Hlavně ať je zdravý a spokojený…a bez plen taky bude :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
676
4.10.16 17:15

Můj měl plenky do dvou a půl. Nějak v tomto ohledu nezávodim. A když jsme zkoušeli odplenkovat takto „pozdě“ proste se odplenkoval do dvou dnu a byl klid. Asi stačí počkat až dozraje. Pak to jde rychle :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
4.10.16 23:23
@ixule píše:
Nechvátej na něj, do školy s plenami jistě nepůjde :)

možná ne s plenami, ale počůrávající se školáky znám.. a můj syn se k nim za 2 roky nejspíš přidá.. dnes 9× do tepláků..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
5.10.16 11:33
@Tamtama píše:
možná ne s plenami, ale počůrávající se školáky znám.. a můj syn se k nim za 2 roky nejspíš přidá.. dnes 9× do tepláků..

Ano stává se to i školákům občas, pokud je to častější, je třeba se už pídit po příčině, ale tak zakladatelky malý má 27 m, takže času dost. Starší syn 4,5 je sice už přes den dlouho bez pleny, ale v noci teprve chvíli a také to moc nevychází :nevim: Mladší se mi na den odplenkoval o dost dřív a to jsem se nijak extra nesnažila, každé dítko je jiné a je potřeba jim prostě dát čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
5.10.16 12:54

No nevím on tam sedí třeba hodinu a když se vyčůrá tak hrozná radost z toho, že nočník hraje Lambádu. Pořád se ptá jestli mu dám KoKo ale je mu jedno, že nic nedostane. No počkám nic s tím neudělám. Nebudu na něj tlačit a třeba za měsíc to zkusíme bez plen a třeba se to povede. Mám ho ráda i s plenama hlavně, že je zdravé a šikovné dítko :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
546
5.10.16 13:04

Našemu synkovi jsou dva roky a 4měsíce. Asi měsíc si říká že chce „bobo“a jdeme ho dát na záchod na dětské prkýnko. S čůráním je to tak, že si někdy řekne, třeba mi dopoledne vydrží bez plíny, ale většinou ne. Využiji toho, když mi řekne, že plínku nechce. Někdy si o čůrání řekne venku. Nijak to nehrotím, nemyslím, že tlak by tomu prospěl. Říkám si, každý se plínek zbavil…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
5.10.16 14:17
@Jajda2011 píše:
No nevím on tam sedí třeba hodinu a když se vyčůrá tak hrozná radost z toho, že nočník hraje Lambádu. Pořád se ptá jestli mu dám KoKo ale je mu jedno, že nic nedostane. No počkám nic s tím neudělám. Nebudu na něj tlačit a třeba za měsíc to zkusíme bez plen a třeba se to povede. Mám ho ráda i s plenama hlavně, že je zdravé a šikovné dítko :srdce:

ono nějak nemá cenu ho tam nechávat hodinu sedět, pokud ví k čemu to je a umí to čůrání „zapnout“, tak to udělá hned vědomě :nevim: já vždy nechala nočník vyloženě na očích vprostřed místnosti a dítě bez pleny a začali tak nějak běhat sami, ze začátku třeba nestíhali a letěli až když už to teklo :mrgreen: ale pokud si ještě hráli třeba na zemi, do toho se počůrali a neřešili, tak jsem ještě nočník zase schovala a vytáhla ho znovu za měsíc.. jak k tomu dozráli, tak pochopili během jedno či dvou dnů, pak už se jen ladilo to, aby to stihli nahatí a pak ještě v oblečení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
10.10.16 13:50

Ahoj, máme to doma podobné - syn 27 měsíců a neříká si o čůrání. Vysazovala jsem na nočník už před rokem (babiččiny rady)- bez efektu. Seděl tam hodinu, hrál si, koukal na pohádky, atd…tak jsem řekla stop. Na nočník sem posazovala pravidelně každý večer před koupáním, více méně neúspěšně. Pravidelně jsem začala vysazovat před 14 dny na minutu, dvě - před procházkou, po procházce, před spaním, po spaní. Pak nočník schovala - no dala bokem, aby ho viděl, ale nesedal na něj jako do křesla. No a teď druhý týden se vymočí do vteřiny - jen musím u něj být a zeptám se,,Teče?" a on spustí čúrání a pak kříčí tečeeee. Jinak v noci plenku a na procházky dávám pořád. No a kakání - to je otázka náhody, zda ho odchytnu, když pulí oči a má hovínko v zákrutě, tak ho posadím na nočník a vykaká se, ale že by sám šel - to ne…Píšu jen abys věděla, že nás je víc, co jsme na prášky, hlavně, když nám hrozí za 3 měsíce nástup do školky :? :zed:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze