Odplenkování - počůrávání 22 měsíc

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1736
20.9.16 16:13

odplenkování-počůrávání 22m

Dobrý den, maminky už jsem bezradná. Začala jsem malou odplenkovávat v květnu, protože byla strašně opruzená a nelepšilo se to. To měla 18m, cca po týdnu to bylo dobré. Jen občas nějaká nehoda. Plena jí zůstala na odpolední a večerní spaní. Zlom přišel cca před měsícem. Dcera nejdřív začala učůrkávat, ale u toho volala, že čůráme a běžela směr záchoch, nočník, travičku. Bylo to většinou v zápalu hry, že zapomněla. Jenže pak z ničeho nic se prostě začala počůrávat a nic neříkat. Jedině kdy to zvládá, je doma, že má holý zadek. Jinak se ptám, nechce a prostě se počůrá a nic neřekne. Nyní má 22m a já nevím co dál, zima se blíží a k pleně se vracet nechci… Máte nějakou radu, kromě musíte maminko vydržet?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2155
20.9.16 16:27

@ivalinka Můžeš zkusit zavést pravidelné čůraní třeba po jídle, to je dost často, aby to stíhala. Ale mám k tomu i radu přesně opačnou, pokud se to tak do týdne nepovede, tak bych to nechala zase jen na ní, protože se může šprajcnout, že ji furt posíláš a počůravat ještě víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15133
20.9.16 16:31

@ivalinka Doma nechávat jen v tričku a ven nosit náhradní oblečeni, nebo dávat tu kalhotkovou plenu, myslím, že když už to dcera zvládala, má teď jen nějaký výkyv a za pár dnů to bude zase v pohodě :) Hlavně nenadávat a nedělat z toho vědu aby se jí čůrání na nočník/záchod nějak nezprotivilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5411

Plenu nevracej a mej u sebe porad veci na prevleceni. byl by to krok zpet. Muj kluk je od 21m bez plen a i na noc. Pres den se taky obcas jeste pocural, hlavne pri hre, venku, ale ted (26m) uz si sam rekne vzdy. Noc je naprosto v pohode od zacatku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1736

@selia Pravě jsem si řekla, že ji teď nechám být, protože ptám se pořád a posazuju ji. tak ji nechám a zkusím pár dní ignorovat co s tím bude dělat. prostě počůrá se, nechám nějakou dobu, pak jen řeknu, že se to občas může stát ať mi příště řekne, převleču a víc to řešit nebudu. Teď otázka zda to s nervama zvládnu :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1736
20.9.16 16:33

@Denis11 oblečení mám dost vždy. A jak jsi to udělala na noc? to si mslím, že vůbec nehrozí. Zvláštní je, že kakani ji vzbudi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1736
20.9.16 16:34

@Alušáček Doma dopo běhá v rozeplém bodyčku a to je v pohodě, sama si dojde na nočník… prostě to je jak kdy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5411
20.9.16 16:40

@ivalinka ja to mela stejne i s holkou. Jednou mi neplanovane usnul odpoledne bez pleny a tak jsem zjistila ze se nepocurava pri spanku. Od ty doby jsem ho odpo davala spat bez pleny a doma jsem ho nechala nahatyho aby mohl na nocnik. Jakmile jsem videla ze pochopil k cemu nocnik je a zacal chodit sam a automaticky vzala jsem mu plenu rovnou a uplne. Z ty noci jsem mela taky jeste strach, ale i pro me bylo prekvapeni kdyz vydrzel i v noci. A bylo :D
Proste to zkus a uvidis. Dej pod ni prebalovaci podlozky at muzes dystak menit a nech ji na noc jen trisko s holou prdelkou. Jak jsem Vasikovi ze za atku dala kalhoty od pizama tak se ze zacatku taky pocural. Mel pocit ze ma plenku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1736
20.9.16 16:42

@Denis11 Diky za radu. vyzkousime

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44191
20.9.16 16:57

To je normální, ze dite k odplenkovani nezralé se po par týdnech úspěchů zlomí a zacne nočník i ignorovat.Nic jineho, než vydržet, Ti ale nezbývá :mrgreen: Pokud nechces dat plenku, budes otrocky vysazovat a prát haldy pocuraneho prádla, v zime se nikam nedostanes.Ja bych byla nervózní a vztekla.

Mam dvacetimesicni, je to čtvrté dite, na prevlekani a vydírání louží nemam fakt cas ani náladu, neustále vysazovat nehodlám, ani ptát se děcka kazdych 5 minut na curani, to by bylo na palici, chci se ji venovat jinak.Doma ma plenku, ale chodi na nocnik, pravidelne ráno, než jdeme se starší do školky, az se vrátíme, pred poledním spánkem a odpoledne podle toho, co mame za program.Kdyz chce sama na nocnik, tak ji posadim, bud neco vytvoří nebo ne.Ven ma plenku a nehrotim to.Od starších deti vím, ze kolem druhých narozenin se to zlomí. Souvisi to i s vetsi kapacitou mocaku později schopnosti odhadu rict si v předstihu.

Mam dve deti odplenkovane ze dne na den kolem druhých narozenin, jednu v 18 měsících, ve 21 i na noc, ale frekvence močení schopnost rict si dopredu a chvili vydržet, nez se někde dostaneme na wc se upravila taky až kolem druhých narozenin. Nejmenší se ráda opičí, chtěla na záchod jako starší sourozenci a na nočník, jako deti kamarádky. Na to, byt uplne bez plen jeste nemá. Nebo ma, ale za cenu, kterou nechci obetovat.Vim,ze ten zlom přijde, mozna za měsíc, za par mesicu, za půl roku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2155
20.9.16 17:15
@ivalinka píše:
@selia Pravě jsem si řekla, že ji teď nechám být, protože ptám se pořád a posazuju ji. tak ji nechám a zkusím pár dní ignorovat co s tím bude dělat. prostě počůrá se, nechám nějakou dobu, pak jen řeknu, že se to občas může stát ať mi příště řekne, převleču a víc to řešit nebudu. Teď otázka zda to s nervama zvládnu :-D

Tak to bych se ptát přestala. Hele, náš už celkem uměl, a míval nehody, byly jsme na prázdninách kde bylo hafo rodiny, každý se ho furt ptal, zda nechce čůrat, no začal se počůrávat úplně. Vrátili jsme se domů, já se přestala úplně ptát, do dvou dní byl zase v poho (jako na slipech kolečko mívá, to jo, ale kalhoty jsou už suchý, pokud zrvona nechce čůrat vestoje a nečůrá blbým směrem :D). Ono to těm dětem pak leze na nervy, já se jim nedivím, :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1736
20.9.16 17:30

@Jana206 jenze my do ledna musime. odplenkovat, konci mi materska a dost pravdepodobne bude muset do skolky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1736
20.9.16 17:31

@selia vyzkousime a snad budeme mit taky stesti ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2155
20.9.16 17:42

@ivalinka Do ledna máš času dost, to je pro tak malé dítě tááák dlouho. Náš šel do školky teď a nehodové období ještě v létě, zatím se ve školce nepočůral:D. Korm toho i když doma se posílat nenechá, tak ve školce klidně jo a když jdou po jídle, před procházkou atd. všichni, tak se prostě ani počůrat to dítě nemá kdy :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1736
20.9.16 17:44

@selia tak snad to klapne ;-) zkusim ji ted proste nejake dny ignorovat, neupozornovat a uvidime ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze