Učení na nočník a cestování
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Učení na nočník a cestování
Konečně dcera začala spolupracovat při učení na nočník a zdárně týden už chodí. Je bez plen doma, nekdy i na odpolední spaní a venku. Na noční spaní ještě plenu má. Ale venku chodí takovým stylem, že má šaty a je naostro, většinou jsme teď byli na zahradě ( která je mimo město) a tam litala nahata a jak se jí chtělo čurat, rostahla nožky a vyčůrala se. Nechce nosit kalhotky a nevím když bude mít třeba leginy, jestli to zvládne a nepocura se do nich. A teď k dotazu, v pátek jedeme vlakem do Prahy na výlet, budeme tam na víkend u tety a jezdit po památkách a zoo. Mam ji na ten víkend dát zpátky plenu a neřešit někde ve vlaku, kde ji dát vyčůrat? Myslíte, že pak nebude problém opět najet zpátky na nočník. Protož před časem už chodila pak se sekla a na nočník nechtěla, tak jsem ráda, že ji to ted jde. Moc si neumím představit ve vlaku a na výletu někde řešit, kde ji dát vyčůrat. Je dost tvrdohlavá, tak nevím jestli bude chtít čurat do záchodu, doma používá jen nočník. A ještě jak ji přesvědčit nosit kalhotky, zabralo třeba nějaký obrázek na kalhotkách. Nechce si je ani zkusit, jak je vidí, tak je hysterak…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@divomys nedoporucuje se to, ale. My byli na dovolene, turistika a byla zima, kolem 11 stupňů, celodenni výlety a plenu měl.. Predtim chodil chvilku na nočník, po dovolene zdárně pokracuje v nocniku, plenu ma na spani..
A z me zkušenosti, pokud dite beha nahate a nevyzaduje se po nem nejakych slozitejsich procesu jako nalezeni nocniku, stazeni kalhot atd.,tak to curani jde dobre. U nas kdyz byla nehoda, tak kdyz mel slipy a kalhoty nebo kdyz se moc zabral do hry..
Příspěvek upraven 12.09.16 v 13:03
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No já naposledy potkala v Zoo pána, který měl na zádech batoh a k tomu přivázaný nočník
Asi řešili něco podobného co ty.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My jsme ve fázi, kdy malá začala chodit bez pleny, jeli na dovču - koupila jsem jí takové ty natahovací pleny, co se oblékají jako kalhotky a jeli jsme. Úplně celý den (10 hodiny cesty a pak až do večera) vydržela bez počůrání, v autě jsme měli nočník a když se jí chtělo, stáhli jsme gaťky a vyčurala se. Nechtěla jsem riskovat příp. pročuranou autosedačku
.
- Citovat
- Upravit
Klidne bych s ni sla ve vlaku na wc, stejne tam nebude sedet, ale podrzis ji. Jinak dat kalhotky a porad se ptat a davat čůrat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Těžko říct, některé děti v tom pak mají brajgl.
Já mladšímu dítku tu plenu v začátku na delší cesty dávala, ale pak se z toho vždycky tři dny vzpamatovával a chtěl plenku i doma. Vyloženě jsem mu v tom dělala hokej. Takže jsem to odbourala a vozila několik sad na převlečení. Pár měsíců chodil na ostro, jak měl slipy, nebo nějaké upnutější kalhoty, čůral do nich. A dávala jsem čůrat, jakmile to šlo a byla příležitost.
Ale třeba letos v dubnu jsme byli v Punkevních jeskyních a kdo to tam zná, tak ví, že prohlídka trvá hodinu. A vyčůrat se není kde. Navíc v ten den šíleně pršelo, byla hrozná zima, takže jsem mu třeba vrazila plenu s tím, že když se mu bude chtít, tak to prostě pustí do pleny. Nebudu to prodlužovat. V plence nebylo nic, vydržel to, jak jsme vyšli ven, tak jsem mu ji sundala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já nosila nočník i ven na hřiště..šupla jsem ho do kočáru a šlo se..vzala bych nočník sebou..do golfek nebo tak..jinak syn také při učení nechtěl nosit spodáry..chodil na ostro - jakmile jsem mu něco na spodek dala ( tepláky, kratasy atd ) tak to bral jakože má plenu a počural se..takže bych ji nechala prostě v šatech když bude pěkně..ono to časem přijde ty kalhotky ![]()
- Citovat
- Upravit
@smurfka teď řeším to samé, jakmile syna obleču, okamžitě je počůraný. Zvládá to jen, pokud je „dole bez“. Jak dlouho to prosím u vás trvalo, než pochopil, že do oblečení se také nečůrá? Nebo pomáhala jsi mu s tím nějak? Děkuji za radu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My v této přechodové fázi nosili nočník sebou. Buď čůrat na travičku, nebo nočník (v autě, na hotelu…). Později jsem pak dávala pro jistotu plenkové kalhotky (ne už pleny jako takové).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Brali jsme nočnik všude sebou, vozili ho pod kočárem, v autě.
Jak už jednou moje děti začli chodit na nočník odmítla jsem přistoupit na krok zpět a vracet plenku nebo přesta s nocnikem a pak začínat znovu. To urcite.
Kolem 2r.uz se přestali bat WC normalniho, takže se během cestování skocilo na WC. Ale i tak byl nocnik s náma. Kdyby náhodou někde záchod nebyl a nebo prostě pak chtěli do trávy. Člověk si musí umět nějak poradit
.
Příspěvek upraven 12.09.16 v 13:37
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@felbloud ne..týden jsme učili ( dávala jsem na nočník sama ), než začal chodit sám..on se ale ještě neuměl vysléct, takže jsem nechavala jen v tričku a ponožkách doma. Venku jsem brala hodně volné kratasy ( naostro )..to mu nepřipadalo jako slipy, protože to větralo a tak..ale opravdu volné kratasy. a brala jsem ven nočník a ptala se co pět minut. ( plus teda náhradní kratasy )..slipy jsem zařazovala mám dojem po měsíci..ale s tím že zase ze začátku si nechodil sám, ale křičel že čurat, tak jsem musela svéct a posadit..( ale už ty slipy měl ). sám se začal svlékat asi po dvou měsících..
- Citovat
- Upravit
@felbloud hele synátor - 19 měsíců - skoro 3 týdny než pochopil k čemu je nočník /začali jsme týden před 18.měsícem/ běhal bez gatí.. a teď si už řekne když je oblečený asi tak týden
čili mu to trvalo skoro 3 týdny než pochopil že si má říkat když je oblečený.
A pro zakladatelku - já když s ním někam jedu tak dám plínku, ale poslední týden si teda říká i když jí má takže s ním můžu na velké wc když není nočník a nebo prostě venku do bobku a ví že se může vyčůrat/vykakat.. Ale do auta kdy vím že usne plínu dávám páč to by se počůral určitě..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jestli vám vadí počurané autosedačky, dá se na ně dát nepromokavá přebalovací podložka ![]()
- Citovat
- Upravit
S dcerou taky řešíme - kalhotky rovná se nehoda. V legínách nebo teplákách, ten problém nemá, ale u kalhotek ty gumičky kolem nožek jí dělají problém.
Teď už jsme ve stadiu kdy chodí i v kalhotkách, pokud někam jdu, zjišťuji kde je WC a nechávám jí vyčůrat. A v batohu mám zásobu na převlečení.
Taky nás čeká cesta Ostrava - Praha a bude to taky adrenalinový zážitek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bublinek jj taky nás to ted čeká s dcerou..na učení ji budu dávat synovi trenýrky..nemají gumu, jsou volné, tak uvidime
- Citovat
- Upravit