Čůrání do nočníku

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4
30.8.16 12:22

čůrání do nočníku

Ahoj lidi, malá bude mit za dva měsíce 2 roky.Mame plínku..Když ji řeknu, at si sedne na hrnec (nočník) :lol: tak není problém, usedí u pohadky i hodinku.Ale jakmile se ji chce čurat, tak začne běhat a poskakovat…prostě nechce do nočníku čůrat. Přitom se sem tam trochu vyčrala, tak byla pochvala, ale ted jako by měla blok..Tak když už to nemuže ydržet, tak bud na podlahu, nebo honem do plíny!
A v bazenu je to podobné, čurat do něho nechce, ani mimo…Ale jak dostane plínu hotovo! Mám ještě čekat..nebo jak jste to měly vy?
Chtěla bych co nejdřív, v říjnu čekáme druhé, tak at není tolik plín :) ale když to nepujde, nic nenaděláme.
Děkuji za info :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30.8.16 12:32

Ahoj dva roky to už by mohla chodit na nočník ale když nechce určitě bych ji nebudila :) zkus třeba panenku medvídka nějakou oblíbenou hračku dávat na nočník. Zkus ji vysvětlit že za chvili bude mít brášku nebo sestřičku a že plenky bude potřebovat on/ona že už je veliká holčička a plenky jsou pro miminka nočníky už jsou pro velké slečny. Možná ti bude říkat že ona je pořád malá ale časem to pochopí taky když by to řekla tak bych ji dodala že ona je malá ale určitě větší než bude sourozenec že ona už je prostě princezna :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13536
30.8.16 12:46

Mám v červenci dvouletou a teď tak nějak začíná sama si říkat a chápat. A přišlo to v podstatě ze dne na den. Před létem o tom taky nechtěla ani slyšet, na nočníku neudělala nic. V létě běhala jenom v tričku, když to šlo, učila se čůrat na travičku, doma jsem se snažila mít nočník na očích, aby na něj mohla chodit, ale nechtěla. A teď je to asi 14 dní, co začala chodit na nočník a poslední týden si už dokonce i sama řekne, že potřebuje. Ale musela být dole nahatá, jak jsem dala kalhotky, tak asi myslela, že je to plína a pustila to. A dneska si poprvé řekla sama i s kalhotkama a venku dokonce byla i v teplácích bez plínky a nepustila to, takže k tomu asi musela dozrát sama. Nehroť to, půjde to.
Já byla už taky nešťastná, protože starší byla bez plínky v roce a půl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
30.8.16 12:55

Prvne bych ji nenechavala na nocniku sedet hodinu 8o I pet minut je hodne. Posadit, ohlidat, zda tlaci (muzes ji u toho dat napit nebo pustit vodu, to pomaha spustit) a pokud ne, sundat a zkusit za chvili. Tohle deti pochopi brzy, jen jim nesmis delat zmatek koukanim na pohadky z nocniku a podobnymi vecmi.
Kdyz vidis, ze se ji chce, tak ji tam posad a treba neco povidej, at odvedes pozornost.Pak hooodne chval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
30.8.16 13:31

Souhlasím s @unuděná žádné pohádky na nočník se chodí čůrat a ne hrát. My to zvládly během čtyř dnů sundaly jsme plenu praly a převlékaly. Pak si začala sama říkat že chce čury a po 14ti dnech se přestala počůrávat úplně. Teď jsme dva měsíce bez nehody…jsem na ni hrdá že to zvládla tak rychle :oops: A rada chválit nekárat když se to nepodaří čůrat na kytičky aby lépe rostly, a taky jsme plenu nedávaly vůbec ani do obchodu na výlety nikam (jen do postýlky na spaní). Myslím že tím spousta maminek děti matou. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
30.8.16 13:50
@geileenka píše:
Mám v červenci dvouletou a teď tak nějak začíná sama si říkat a chápat. A přišlo to v podstatě ze dne na den. Před létem o tom taky nechtěla ani slyšet, na nočníku neudělala nic. V létě běhala jenom v tričku, když to šlo, učila se čůrat na travičku, doma jsem se snažila mít nočník na očích, aby na něj mohla chodit, ale nechtěla. A teď je to asi 14 dní, co začala chodit na nočník a poslední týden si už dokonce i sama řekne, že potřebuje. Ale musela být dole nahatá, jak jsem dala kalhotky, tak asi myslela, že je to plína a pustila to. A dneska si poprvé řekla sama i s kalhotkama a venku dokonce byla i v teplácích bez plínky a nepustila to, takže k tomu asi musela dozrát sama. Nehroť to, půjde to.
Já byla už taky nešťastná, protože starší byla bez plínky v roce a půl.

Super, dík za info..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
30.8.16 13:52
@unuděná píše:
Prvne bych ji nenechavala na nocniku sedet hodinu 8o I pet minut je hodne. Posadit, ohlidat, zda tlaci (muzes ji u toho dat napit nebo pustit vodu, to pomaha spustit) a pokud ne, sundat a zkusit za chvili. Tohle deti pochopi brzy, jen jim nesmis delat zmatek koukanim na pohadky z nocniku a podobnymi vecmi.
Kdyz vidis, ze se ji chce, tak ji tam posad a treba neco povidej, at odvedes pozornost.Pak hooodne chval.

Dobře zkusím…díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LindenSkyHope
30.8.16 15:15
@evafi11 píše:
Ahoj lidi, malá bude mit za dva měsíce 2 roky.Mame plínku..Když ji řeknu, at si sedne na hrnec (nočník) :lol: tak není problém, usedí u pohadky i hodinku.Ale jakmile se ji chce čurat, tak začne běhat a poskakovat…prostě nechce do nočníku čůrat. Přitom se sem tam trochu vyčrala, tak byla pochvala, ale ted jako by měla blok..Tak když už to nemuže ydržet, tak bud na podlahu, nebo honem do plíny!
A v bazenu je to podobné, čurat do něho nechce, ani mimo…Ale jak dostane plínu hotovo! Mám ještě čekat..nebo jak jste to měly vy?
Chtěla bych co nejdřív, v říjnu čekáme druhé, tak at není tolik plín :) ale když to nepujde, nic nenaděláme.
Děkuji za info :kytka:

Pořiď knížku Víš, co má v plínce myš? - http://barrister.cz/…v-plince-mys

• Citovat
  • Upravit
72725
30.8.16 16:50

@evafi11 je blbost jí nechat na nočníku sedět tak dlouho.. u nás funguje metoda ala pochvala.. ale jako 100% to není, čerstvé 2 roky.. po spaní jo, to sedne na nočník, vyčůrá se, ale přes den bída :think: posazuj častěji, jednou to přijde ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
31.8.16 13:21
@ellinka94 píše:
Souhlasím s @unuděná žádné pohádky na nočník se chodí čůrat a ne hrát. My to zvládly během čtyř dnů sundaly jsme plenu praly a převlékaly. Pak si začala sama říkat že chce čury a po 14ti dnech se přestala počůrávat úplně. Teď jsme dva měsíce bez nehody…jsem na ni hrdá že to zvládla tak rychle :oops: A rada chválit nekárat když se to nepodaří čůrat na kytičky aby lépe rostly, a taky jsme plenu nedávaly vůbec ani do obchodu na výlety nikam (jen do postýlky na spaní). Myslím že tím spousta maminek děti matou. :nevim:

Tak to je šikulka. No, je pravda, že se tou plenou dítě asi mate, ale jak dlouho bys vydržela to počůrávání? Mám dilema, nevím, jestli malý sebrat plenku a nebo ne. Mám ji nechat počůrávat týden, měsíc a pak vrátit? Kdy vrátit plenku a ještě počkat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
31.8.16 13:24

@evafi11 mám stejně starou dceru. Je na tom stejně. Do nočníku i na záchod se vyčůrá (i když teď moje žádosti na vyčůrání ignoruje), jakmile dostane plenku nebo kalhotky, cvrnkne si tam. Neumí si říct, taky nevím, jestli čekat nebo ne. Jinak jak už tady padlo, nenechávala bych sedět na nočníku takovou dobu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
31.8.16 21:42

Já ji tam sedět nenutím..prostě někdy si sedne a kouká na pohádku. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1894
5.1.17 16:19

Holky, jdu si pro radu. Syn bude mít za měsíc 2 roky. Na nočník když ho posadím tak se vyčůrá, ale co on tam sedí i hodinu a čůrkne si já vylili a sedne si zase. Takhle to dělá pořád. Myslíte že je zralý na nočník? Nebo mám ještě počkat. Jinak trénujeme večer po koupání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1746
5.1.17 16:51

A řekne si sám, že chce čůrat? Pokud ne, tak připravený není, netlač na něj, může se to změnit ze dne na den, věř mi. Vždyť o nic nejde, každé dítě k tomu dozraje jindy a není třeba soutěžit, kdo bude dřív bez plen

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
5.1.17 17:29

@Diggy ja to dělala s malou tak, ze jsem prosazovala po každém spaní, utvořily jsme si z toho rituál, pak uz sama běžela a postupně si začala říkat sama. V létě jsem ji nechala běhat s nahou zadnici a nocnik na dosah a bez plenek byla v roce a půl. Chce to stim pracovat, nečekat že si dítko jednoho krásného dne samo sunda plenu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze