Tříletý kaká do trenek

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
313
18.7.16 13:41

Tříletý kaká do trenek

Ahojda holky.
Ja uz jsem uplne na dne.Nas malej mel pred mesicem tri roky, v zari nastupuje do skolky a porad se boji vykakat do zachodu ci na nocnik. :( Ja uz nevim jak na nej.Od Vanoc chodi curat na zachod, ted uz par mesicu i v pohode sam. Kakani vetsinou za posl. pulrok udelal jen vecer do pliny, kdyz se vykoupal nez sel spat.Tak jsme mu 14dnu zpet tu plinu vzali uplne a uz je to tady.Jak jde na nej kakani tak zacne knourat.Tak inspirujem aspon na nocnik, protoze na zachod bud sedne a hned leze dolu, nebo jeci a byt tam nechce.Uz jsem zkousela po dobrem i po zlem a uz fakt nevim.Dnes byl dopo v soukr. skolce po dovolene a protoze tri dny nebyl na velke, tak to samozrejme „hodil“do trenek po prichodu z prochazky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1767
18.7.16 13:51

To moc dobře znám.
Jsou na to nějaké knížky jak snadno naučit děti na záchod, nezkoušelas?
Podle mně jedině trpělivost, příklad jiných dětí, které vidí chodit na záchod a taky nedělat kolem toho moc rozruch, aby neměl pocit, že je to něco, co s celou rodinou cvičí. Nebála bych se asi ukázat, že i já takto záchod používám :think: Musí se ujistit, že tam nespadne, že se mu nic nestane apod.
My bojovali taky do tří let a to pak teprve vzal na milost nočník. Zkoušeli jsme možné i nemožné a zabral až příklad kamaráda, viděl, že už to taky nedělá do trenek.
Bohužel jsme na to dost tlačili, takže pak jsme ještě asi dva roky léčili trauma a rozhodně to nestálo za to.
Vím, že školka tlačí, ale nenech se tím znervóznit, protože to neutajíš. Čas ještě je a je pravděpodobné, že začne dělat to, co ostatní, ale chápu, že bys radši, aby se to obešlo bez překvapení po procházce. Možná bych zkusila v nejhorším domluvit ve školce nočník a věřím, že po týdnu by na něj už nechtěl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
18.7.16 13:51

@jezevinka Se strachem pustit bobek do záchodu/nočníku mám bohaté zkušenosti u obou kluků. Mladšímu pomohla kineziologie, zní to šíleně, ale je to tak. Případně je takový problém, mu tu plínku každý večer dát? Aspoň si zafixuje pravidelnou dobu, nebude to zadržovat a nebudou pak „překvapení“ v trenkách. Starší ji takto měl dlouhou dobu poté, co začal chodit do školky. Nehody ve školce neměl, protože věděl, že ji doma dostane. Taky jsem to zkoušela na sílu, plínku sebrala, a co následovalo potom, nepřeju nikomu. Nakonec jsem byla ráda, že se byl schopný vykadit do té vrácené plínky. Takže opatrně. Zbavili jsme se jí až ve čtyřech letech, ale úplně v klidu, sice ji dostal, ale musel sedět na záchodě/nočníku. Postupně jsem ji uvolňovala, pak jsem ji do nočníku jen položila, nakonec jsem mu tam položila jen papírový ubrousek. Celá procedura trvala asi týden a jak říkám, úplně v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
18.7.16 13:53

Blbý je, že ono to uspěchat nijak nejde… dobrý je, že tyhle děti si většinou kakání nechají na doma (nastřádáno po dovolené je holt něco jiného), takže nehod ve školce bude nejspíš minimum - nic, co by učitelky řešily.
A časem se nechá na nočník zlákat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
18.7.16 13:57
@AliTad píše:
@jezevinka Se strachem pustit bobek do záchodu/nočníku mám bohaté zkušenosti u obou kluků. Mladšímu pomohla kineziologie, zní to šíleně, ale je to tak. Případně je takový problém, mu tu plínku každý večer dát? Aspoň si zafixuje pravidelnou dobu, nebude to zadržovat a nebudou pak „překvapení“ v trenkách. Starší ji takto měl dlouhou dobu poté, co začal chodit do školky. Nehody ve školce neměl, protože věděl, že ji doma dostane. Taky jsem to zkoušela na sílu, plínku sebrala, a co následovalo potom, nepřeju nikomu. Nakonec jsem byla ráda, že se byl schopný vykadit do té vrácené plínky. Takže opatrně. Zbavili jsme se jí až ve čtyřech letech, ale úplně v klidu, sice ji dostal, ale musel sedět na záchodě/nočníku. Postupně jsem ji uvolňovala, pak jsem ji do nočníku jen položila, nakonec jsem mu tam položila jen papírový ubrousek. Celá procedura trvala asi týden a jak říkám, úplně v klidu.
:palec: :palec: :palec:
@Etcetera78 píše:
dobrý je, že tyhle děti si většinou kakání nechají na doma

Tos mi připomněla, na to pozor 8o Jak jsem na syna tlačila, tak naopak doma vůbec nekakal a pustil to vždycky s dědou ve sklepě když prohrabávali poklady nebo venku na cestách… Bohužel to má do dneška, kdykoli někam jdeme nebo jde na hřiště se školou atd., tak to zaručeně přijde, někdy i třikrát :zed: A to je mu sedm. Takže jen si ho pěkně hýčkat doma :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19003
18.7.16 14:05

Měli jsme to podobně… malý chodí do školky od 2,5 let, ale nikdy tam nekakakal, nechal si to až na doma (anebo kakal před odchodem), protože kakal jen do nočníku (neznám to teda do plíny, nočník na milost bral)… před měsícem měl asi střevní problémy, jednou se pokakal ve školce a i doma míval občas zabarvené slipy… na velký záchod odmítal zkusit, vždy hrozně brečel, měl strach, že tam spadne… nakonec jsem ho jednou ukecala, že ten bobek tam žbluňkne, tak se nechal posadit, sice hned začal brečet a držel se mě jako klíště, ale jakmile ten bobek tam spadnul, tak se mu to líbilo a od té doby chodí na záchod a už ho nemusím ani držet… ale ve školce stejně kakat nechce, tam nemá přídavné prkýnko, jen malý záchod a tam se bojí zas sednout, ale to se třeba taky poddá..
Je to těžký, mně to vyšlo, ale záleží taky na dítěti, můj je strašpytel a věděla jsem, že sice brečí, ale že jakmile zjistí, o co jde, tak to bude dobrý, ale jiný by se mohl! šprajcnout" a radši si zarazit kakání a to pak za to nestojí…

Zkusila bych se nenervovat dopředu, za prvé za dva měsíce může být vše úplně jinak (u nás bývá třeba obrat ze dne na den) anebo si to fakt bude nechávat na doma a ve školce bude jenom čůrat a když ne, tak pak třeba řešit, říkat, že ostatní děti tam taky kakají a tak… hlavně nenutit násilím a nezprotivit mu to úplně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9394
18.7.16 14:17

Taky s kakanim bojujeme- syn ma 2r7mes.,a kaka jen do pliny ci do trenek… jednu dobu ho zaujalo to, ze kdyz se vykakal na zachode, hovinku jsme zamavali a poslali ho na vylet/splachli/- ted uz to ale neni zajimave a na zachod ci nocnik ho nedostanu :nevim:pred 14 dny mel 6.nemoc, je skarede a pocasi a zacal se mi i pocuravat :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5924
18.7.16 14:20

Ve sve blizkosti mam kluka 4,5 a taky kadi do trenek.Jeho maminka ho odmala za pokakani do plenky, kdyz byl mensi, bila. Odmala neresena zacpa. Mozna i proto se boji ted kakat do zachodu.Ma asi i psychicky blok, protoze kdyz jsem ho videla jak se snazi po 5 dnech vykakat do zachodu, tak ma zaryte nehty v prkynku, zavreny oci a cely se trepe div mu nepraskne cevka. A to uz pulku hodil do trenek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5924
18.7.16 14:20

Ve sve blizkosti mam kluka 4,5 a taky kadi do trenek.Jeho maminka ho odmala za pokakani do plenky, kdyz byl mensi, bila. Odmala neresena zacpa. Mozna i proto se boji ted kakat do zachodu.Ma asi i psychicky blok, protoze kdyz jsem ho videla jak se snazi po 5 dnech vykakat do zachodu, tak ma zaryte nehty v prkynku, zavreny oci a cely se trepe div mu nepraskne cevka. A to uz pulku hodil do trenek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2204
18.7.16 14:35

Náš mladší také nechtěl kadit nikam jinam než do plíny. Tak jsme ho naučili, že se doma vždy večer vykadil do plíny a přes den ve školce měl klid. To trvalo skoro rok, než jednoho dne dospěl k tomu, že kadí do záchodu s redukcí. Trpělivost a trpělivost. Nám nepomohl ani motivace, prosby, úplatky, nic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
18.7.16 15:02

Koupila jsem nálepky a notýsek nebo novou knížku. Když se syn zvedl, že odejde ze záchodu, tak mu říkám ať sedí, ať si nalepí nálepky. Prostě nějak zabavit. Sedla jsem si poblíž, aby nebyl sám a taky aby neutekl.Po chvíli se na mě vyděšeně podíval, že kadí a jestli jako fakt je to do záchodu správně :-) Tak ho chválím, aby si to zapamatoval.Ale to byl maličkej tak 2r. A myslím, že se to taky na poprvé nepovedlo. Prostě udržet na záchodě o kadění jsem vůbec nemluvila. Když to na něj šlo, tak jsem řekla pojď něco pro tebe mám. Dala ho na záchod a ty nálepky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
19.7.16 14:08

@ireeenka no on vse vi teoreticky.Kdyz jsem na Wc tak vse vidi.Vse vysvetluju. Kdyz se zeptam kam se kaka tak jde ukazat kam.Ale ma blok na nocnik i WC.Pak to udela do kalhot.Tak uvidim jak to pujde. Dekuji moc za rady.Uz jsem z toho zoufala, ale musim vydrzet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
19.7.16 14:10

@AliTad dekuji moc. Zkusim. Nejste nahodou z Brna? Podobny pribeh mi vykladala uz kamaradka. Jinak jak probiha prosim ta kineziologie.Noc o tom nevim.kuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
19.7.16 18:46

@jezevinka Jsem z Brna, tak to asi bude ten „náš“ příběh. Na k. ho paní „testovala“ držením za ruce, kde má v sobě bloky. Pak mu nějak masírovala záda, kreslili jsme spolu ležaté osmičky a já dělala jeden takový cvik. Pak jsme dostali „úkoly“ na doma - asi tři týdny jsme měli třikrát denně kreslit ty osmičky a já dělat cvičení. Po asi týdnu se šel poprvé vykakat na nočník. Byly ještě nějaké nehody, ale postupně se to úplně vyřešilo. Má teda pořád problém kakat ve školce, tam měl několik nehod, ale jsou to jen „jednorázovky“. On na to totiž potřebuje klid, i doma se zavírá, takže prosklená umývárna ve školce prostě není to pravé. Toto chápu, já bych tam taky nemohla jít :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
28.8.16 22:44

Ahojda holky.Posilam.vsem dalsim mamkam povzbuzeni. U nas nastal naraz zlom a malej uz skoro tri tydny chodi na velkou na wc.Uz jsem byla zoufala a fakt tomu neverila.Ale jednou se nakonec povedl a prestal se bat. Konecne uz si sam rekne a jde.Ted ho teda ceka skolka tak uvidite, jak to zvladne se zmenami a snad uz se nesekne. Dekuji vsem za pidporu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze