Odplenkování ve 2 a 1/2 - prosím poraďte

67
7.7.16 05:37

Odplenkovani ve 2 a 1/2 - prosim poradte

Holky, prosim poradte - uz pul roku se snazim nejak nenasilne odplenkovat syna (od jeho 2 let). Do ted se to vubec nedarilo - bud vubec na nocnik nechtel a dostaval zachvaty, nebo sedl a zadrzoval.
Ted na dovolene prvni uspech - pokud je bez pleny a bez obleceni, tak se vycura sam (i na nocnik), ale pokud ma na sobe byt jen kratasky nebo trenyrky, tak to pusti do nich a ani nemukne. Vysvetluju, slibuju kokino, zkousela jsem ho v tom i nechat a nic.
Zacinam z toho byt uz dost na nervy, trva to uz dlouho a klasika - v zari ma jit do skolky :(
Nechci to delat nejak radikalne (trestat apod), je dost citlivej…
Moc moc dekuji predem za rady od zkusenejsich :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
676
7.7.16 05:54

@Reninac my jsme treba (když zadržovali nebo to pouštěl do slipů) si hrali na autíčko a jako že teď „vypouští me olej“ a to ho hrozně bavilo :) pak ještě rok dělal kolečka do slipů a to bylo tak rok, ale už se nepočuraval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
7.7.16 06:01

Ja se stavim hned do fronty na rady!

mam holku 2roky+7mesicu
plenky nema asi mesic, ovsem vubec si nerika! pusti curani do gati, pak to vetsinou zastavi a rekne si - posadim ji a do nocniku vycura zbytek. obcas to nezastavi a vycura do gati vse.
posazuju ji jak si vzpomenu, pak samozrejme v klasicke casy - po probuzeni, pred odchodem z domu, pred koupanim apod. obcas se vycura, obcas curani zapre („nic tam neni“) - a za 10minut je cela mokra

kadeni obcas rekne vcas, vetsinou pusti jeden bobek do kalhot a zbytek do nocniku

a celou noc je sucha uz trictvrte roku. odpol. spani take.

jsem myslela, ze holcicky maji byt pry sikovnejsi…nase vubec, kasle na to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6872
7.7.16 06:02

Jak už jsem psala v jiných diskuzích, u nás ve 2,5 letech nastoupil tatínek. Dítě bylo do 5dnů odplenkováno. Syn to opět pustil do kalhot, manžela to už fakt vytočilo a syn pochopil, že takhle už ne. Manžel ho nebil, nebyl sprostý, jenom už fakt vytočený a od té doby kluk chodí na nočník perfektně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
7.7.16 06:13

Nas tata je moc mekkej a na maleho strasne hodnej, tkz kdyz se na nej sem tam rozlobi, tak z toho dostane malej akorat trauma :( tkz ta zla muzu byt jen ja, na to je zvyklej :-)))
3 dny jsem zkousela uplne bez plen, porad dokola prevlekala a prala, ale zadny pokrok :(
Asi na to neni jeste uplne pripraveny, ale ja bych to chtela stihnout do zari a hlavne pres to leto, kdy je teplo a malo vrstev.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
7.7.16 06:32

@Reninac Tak to jsou přece velké pokroky, že se bez oblečení už sám vyčůrá. Ono mu to oblečení evokuje plínku, tak si to neuvědomí. Starší to měl taky tak. Je potřeba začít s přidáváním oblečení postupně. Napřed dát nějaké volnější kalhoty naostro a pomalu přidávat. Slipy jsou až nejvyšší „level“.
Jo, a opravdu netrestat :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
7.7.16 07:12

Obě moje děti to tak měly… první nočníkové úspěchy jen naostro.
Zkoušej něco fakt volného, třeba s obrázkem - „dávej pozor, autíčko nechce být počůrané“
Ono to dojde. Jen je pitomé, že tě tlačí ta školka… Ale čím míň to budeš řešit, tím dřív to bude.

Jinak na dcerku jsem pak taky musela už houknout. Bez kalhotek OK, šla si přidřepnout nad kanál na dvorku :mrgreen: - dala jsem jí kalhotky, šla na kanál taky, ale nesundala je. Ale stačilo jednou a pak už sundavala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
7.7.16 07:19

Je léto využij toho a žádná plenka nech buď litat nahého nebo ve slipech.
U nás z odplenkovanim problém ani u jednoho nebyl už je rok nemá ani nejmladší nosí slipy, ale on už i rok chodí do školky státní od 2r. Ale po dvou holkach nám trvalo kluka naučit curat ve stoje, držet si sám půjdu a curat.
Má tři roky a konečně to před měsícem pochopil. Ted má s toho takovouto radost, že lita furt na trávu.
Opět mu pomohlo léto, že v podstate teď se furt tráví čas venku, buď nahý nebo v plavkach, mokrého bych ho dom nepustila, nocnik mu tatka v zimě schoval, že je na něj přerostly, ve skolce ho taky nemá. Takže musel na trávu. Napřed jsme ho drželi, jak holku, pak mu to drželi a nakonec pochopil, že mu to samému půjde. A teď litá furt.
Takže vyuzij, že je teplo léto. To je ideální čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10248
7.7.16 07:20

Taky jsem chtěla letos v létě odplenkovat dvojky, a asi to neklapne :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
7.7.16 07:21

Když se mi doma zda, že dlouho nebyl na záchodě, tak se ho ptam jestli nahodou nechce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
771
7.7.16 07:53

Všechny reakce Nestíhám číst, ale i nám se nedařilo, zkouseli jsme odplenkovat už loni, to měla malá rok a půl…letos jí přijali do školky a v září má jít, tak jsem si řekla že od 1 července jdem na to…no týden před tím, jsem se jen zeptala, ze je horko, jestli nechce místo pleny raději kalhotky…během. dvou dnů sama chodila čůrat a nestalo se, ze by se počůrala ani v noci… u naší cácorky zafungoval hrací nočník a velké ovace, jasot, potlesk, pomazleni, pochvala…občas ještě bojujeme s bobinem, ale už taky začíná zvládat… držím palce :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
779
7.7.16 08:01

My zalíváme kytičky - doma chodí s konývkou, venku čůrá - aby byly přece taky zalité… ale hodně nám pomohl pobyt u moře, kde mohl být naostro venku, takže tam jsme to natrénovali - jakmile jsem viděla, že čůrá, čapla ho a šli jsme na tu trávu, v čechách už si pak říkal, i když byl venku oblečený…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
527
7.7.16 08:19

Starší se odplínkovala sama, nejdřív jsem zkoušela já, na to dlabala. Přestala jsem a ona se asi za týden rozhodla, že plínky už ne a byla bez nehody. Mladší chápe, co po ní chci, ale taky si dlouho neříkala. Hlídali jsme všichni čas. Teď si na čůrání říká a s kaděním má problém, drží ho, co to jde, i několik dní. Dáváme projímadlo. Takhle by to nemělo dopadnout, tudíž bych to ještě zkusila nechat na synovi, ať k tomu dospěje sám. I když školka se blíží, tak času je dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1603
7.7.16 08:22

@kve-tinka :D u nás přesně to samé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
779
7.7.16 08:55

@Nadji reaguji na Tebou popsané problémy s kakáním - syn měl taky tendence zadržovat. Pomohla hrozná blbost - Pat a Mat (největší hrdinové) přece taky chodí kakat na záchod (máme tam dětské prkýnko… a pak ho začalo strašně bavit ten záchod spláchnout - tím se to u nás vyřešilo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze