25měsíční holčička stále s plenou

191
11.7.16 10:34

25měsíční holčička stále s plenou

Zdravím maminky,
mám holčičku, které bude brzy 25 měsíců a stále neumí chodit na nočník. Teď v létě jsem jí opět zkusila sundat plenku (od půlky jara už poněkolikáté) a je to zoufalé. Když jí to připomínám a zkouším ji dávat vyčůrat, tak se občas trefím a vyčurá se (za odměnu dostane želé medvídka), ale kakání je katastrofa. Vůbec to nechápe. Před chvílí jsem, jako již tolikrát, odlepovala bobek z kalhotek a prala, myla zadeček…a už mi ruply nervy a křičela jsem na ni, že je to fuj, že to patří do nočníku nebo záchodu.
Mám ještě staršího chlapečka a ten si kolem druhého roku začal říkat. Odplenkování bylo u něj ale ještě hodně zdlouhavé. Čekala jsem, že holčička na tom bude o moc lépe. Většina dětí, které znám, začne chození na nočník chápat do 20tého měsíce, tak se nemůžu vyhnout pocitu, že dělám něco špatně, když jsou v tomhle tak opoždění. Hlavně to kakání do kalhot je strašný. :?
Jak na tom byly vaše děti? Mám jí dát zpátky plenku a prostě čekat, až na to přijde? Jak jste to řešily?
Díky moc, vím, že už to tu bylo mnohokrát, ale potřebuji uklidnit. Stokrát si říkám, že na tom nesejde, hlavně že je zdravá a jinak šikovná a na nočník se nakonec dřív nebo později naučí…ale pak mi stejně ujedou nervy a vztekám se, jaké je to čuně :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1993
11.7.16 10:37

Kluk, 28 měsíců, stále pleny. stale nedozral…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
11.7.16 10:39

Moje mala ma o 5 mesicu vic a taky neni bez plenek. jako ne ze bych z toho byla nadsena, ale rozhodne po ni nehodlam kricet :roll:

a proc je podle tebe „cune“? dela to, co kazdy, akorat to jeste nema plne pod kontrolou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3678
11.7.16 10:41

@NelaS důležitý je zachovat klid a mluvit s dítětem, já se syna vždy ptala, zda-li ví co udělal, kam to měl udělat, co mi řekne příště…a fungovalo to. Jenže on měl tu výhodu, že kakal do nočníku od 11 měsíců, když neměl nočník na blízku a potřeboval kakat, tak to byla histerie! Komplet bez plen i na noc je od 22 měsíců, ale přes den si říkal o nočník nějak od 17 měsíců. Já jsem to nějak neřešila, od doby co seděl, tak jsem si dělala čas a posazovala na nočník, nikdy neměl období, že by nočník bojkotoval, takže u nás to proběhlo až moc dobře a rychle. Hlavně každé dítě je jiné, co funguje u jednoho, nemusí u druhého, takže to chce fakt jen čas a hlavně klid, ať se dítě nezalekne a nemá pak blok. Ten měl synovec a nechtěl pak kakat!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
11.7.16 10:44

Klid, kamarádky první první dcera měla plenu skoro do 3 let a druhá byla bez pleny ve 2 letech ( každé dítě je jiné ), u nás dceru jsem odplenkovali ve 2 letech že dne na den, syna jsem po 2 roce zkoušela asi 4× než to konečně asi ve 28 měsících po 14 pocuranych dnech pochopil. Teď už na kratší trasy zkousime i v autě ( má 30 měsíců ), na spaní má pořád ( i odpolední ) a se stolici pořad bojujeme ( buď do slipu nebo do pleny ), už chodí teda jen na záchod, nocnik už je out.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1085
11.7.16 10:44

Dcera 23mesicu a porad plenky. Kdyz ji posadim, vycura se, vykaka, ale nerekne si. Nijak me to netrapi, vsak ono se to jednou zlomi, kazde dite je original

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
11.7.16 10:47

@NelaS Využila bych tohodle vedra a nechala ji teď pár dní behat doma bez spodního prádla jen v šatičkách…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
11.7.16 10:51
:think:

Příspěvek upraven 11.07.16 v 10:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
11.7.16 10:52
@Ali-Ali píše:
Moje mala ma o 5 mesicu vic a taky neni bez plenek. jako ne ze bych z toho byla nadsena, ale rozhodne po ni nehodlam kricet :roll:a proc je podle tebe „cune“? dela to, co kazdy, akorat to jeste nema plne pod kontrolou :nevim:

Připadá mi prostě už velká na to, aby si nadělala do kalhotek. Je to dané okolím, kde dítě přes dva roky s plenami je prostě divné. Píšu sem právě proto, že se za sebe stydím, že nedokážu mít pořád nadhled a dnes mi právě ujely nervy a mrzí mě to. Měla jsem na ní v tu chvíli vztek a prostě jsem si při praní těch totálně pokaděných kalhotek a mytí zadečku bručela něco o čuněti. Prasátka si taky nakadí pod nohy a je jim to fuk, tak odtud ta asociace :nevim: No není to hezké vůči batoleti, já vím. Jak píšu, stydím se za to. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
437
11.7.16 10:54

@NelaS naše do dvou absolutně ignorovala nočník, mohla jsem vysvětlovat, ukazovat…pak jsem jí nechala a jeden den si prostě sama sedla na nočník, fakt nemá cenu to lámat přes koleno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4316
11.7.16 10:56

8o nechápu, jsou jí dva roky a měsíc. Každé dítě má své tempo, to že jí to takhle ujíždí je jasná známka, že není připravená. Já malé vždy přes den říkala pojď půjdeš se vyčurat, plenu sundala, vyzkoušela, vyčurala se a plenu jsem zase vrátila. Abych předešla tady tomu stresování z pomočování a pokakávání kalhotek. Až měla pár dní plinky uplně suché a začla si říkat, tak jsem je sundala. To stejné s plinkama na noc, až byly suché ve 25 měsících, tak už jsem nedávala. A nestala se nehoda ani jednou. Hlavně to chce klid a pochopení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
11.7.16 10:58

@NelaS dceri byly dva roky pryc, kdyz se odplenkovala. To dite k tomu musi dozrat. Ona se pak odplenkovala ze dne na den, curani i kakani. Proste ji to cvaklo a bylo. Na nocnik teda nechodila, zacala rovnou na velky zachod. Ja jsem sla cestou pockat si. Nijak jsem to neresila a nechtela jsem zdlouhave vysazovat, premlouvat, prat kupy pocuranych teplaku atd. a obcas se trefit. Cas od casu jsem to zkusila, slo/neslo. A pak to proste slo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1134
11.7.16 10:58

Ani dcera ani syn nebyly ve 2 letech bez plínek. Synovi to trvalo do 2,5roku než to pochopil, taky už jsem byla někdy naštvana, když jsem prala pokaděný oblečení. Ale pak to zvládl během pár dnů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1085
11.7.16 11:00
@NelaS píše:
Připadá mi prostě už velká na to, aby si nadělala do kalhotek. Je to dané okolím, kde dítě přes dva roky s plenami je prostě divné. Píšu sem právě proto, že se za sebe stydím, že nedokážu mít pořád nadhled a dnes mi právě ujely nervy a mrzí mě to. Měla jsem na ní v tu chvíli vztek a prostě jsem si při praní těch totálně pokaděných kalhotek a mytí zadečku bručela něco o čuněti. Prasátka si taky nakadí pod nohy a je jim to fuk, tak odtud ta asociace :nevim: No není to hezké vůči batoleti, já vím. Jak píšu, stydím se za to. :oops:

Hlavne se vykasli na okoli. Moje mama taky porad srovnava, nejdriv ze pozde zacala chodit, pak po hystericke scene pred obchodem, ze tohle jine deti nedelaji a ze se na nas budou cizi lidi koukat divne, ze mame hysterku (mala je zlata, tohle se stalo jednou a proto, ze byla vycerpana, nevyspala). Ted jsou na rade plenky, my pry byli bez plenky od roka. Mamu mam rada, ale tyhle jeji uvahy uz ani neposloucham, mam zdrave dite, tak co se stresovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9819
11.7.16 11:12

Starší měla 2 a čtvrt roku, když už přes den byla nějakou dobu bez pleny. Bobek ovšem hlásila vždy a po tom, co ho hodila do kalhotek. Po čase to pochopila a začala si říkat i když potřebovala kakat.
Vydrž, nepřijde mi na tom nic divného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka