Kdy se naučí počkat na nočník?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Kdy to docvakne?
Dobrý večer, potřebovala bych asi uklidnit.
Mladší dceru (2r3m) učíme na nočník. Když je nahata, sedne vyčůrá i vykaká se do nočníku, případně do záchodu.
Problém je pokud má na sobě kalhotky a další oděv. To je pak nehoda.
Je nějaká možnost jak ji to osvětlit nebo prostě počkat až ji to docvakne?
Každé dítě je jiné, vím. Zajímají mě zkušenosti. Děkuji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@bublinek Ahojky, ber jí sebou na záchod a brzy pochopí, když uvidí, že i ty se musíš vysléci a pokud to budeš komentovat a mít nočník vedle, tak to zvládnete za chvilku spolu krásně:-D ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LadySi píše:
@bublinek Ahojky, ber jí sebou na záchod a brzy pochopí, když uvidí, že i ty se musíš vysléci a pokud to budeš komentovat a mít nočník vedle, tak to zvládnete za chvilku spolu krásně:-D
To chodíme, když jde očumovat mě, vidí to. Když sedá ona, komentují to, pokud tedy má kalhotky. Tak budu zkoušet dál. Díky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bublinek musí k tomu dozrát, některé děti berou oblečení jako náhradu za plínku. U malého jsem s tím měla problém asi 2-3 měsíce než pochopil, ale mu dělali vyloženě problém jenom trenky, které měl přímo na tělo, u volného oblečení - kraťasy nebo tepláky žádný problém nebyl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bublinek U nás hodně pomohla malá sousedka, čůrala v širokém rozkročení na trávu ve stoji a mojí dcerce se to hodně líbilo, tak jsem jí řekla, ať se vysleče a zkusí to taky a odešla jsem, a ona jí pozorovala asi tři dny denně přes plot a pak to udělala jako ona a hrozně se jí to líbilo se vyslékat a běhat čůrat ven ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkus místo kalhotek jen tepláčky. Většinou ty kalhotky dělají větší potíže, protože dítko si myslí, že má plenu, tepláčky jsou volnější, tak to jde někdy snáz. U syna tahle fáze trvala asi měsíc, než mu to došlo. Byl tedy ještě o pár měsíců starší než tvoje holčička. Teď je v této fázi mladší dcerka, ale ta má ještě čas, je jí teprve 18 měsíců, takže když to teď nevyjde, tak to holt vyjde jindy. Není kam spěchat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Adelka951 to je fakt, tepláky lépe chytne a svlíkne.
@LadySi chybí nám zahrada a stejně stará sousedka ![]()
Je mi jasné, že se naučí. Jen ji to chci zpříjemnit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Setkala jste se některá, že by dítko odmítlo typ a barvu nočníku? Máme dva, jeden je zelený a druhý bílý (jde dobře vidět ve tmě). Se starší jsme měli každý v jednom pokoji a nemuseli jsme běhat, chtěla čurat sedla a bylo. Mladší chce jen zelený. Bílý ignoruje, a kdyz ji chci vnutit bílý hysterčì.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bublinek Nedávej kalhotky, jenom tepláky, sukýnku, něco volného. Až se naučí tohle, pak zkusit kalhotky. Synovi jsem kvůli tomu kupovala o číslo větší slipy, aby je neměl moc na tělo. Taky pomáhá pracovat na tom, aby se uměla bezpečně svlíct a oblíct bez problémů, pokud už to neumí.
- Citovat
- Upravit
@bublinek souhlasím, my měli pro tři děti postupně čtyři nočníky a časem jsem pochopila, že to byla zbytečnost vzhedem k narození před prázninami, učení probíhalo buď venku nebo rovnou na záchod. Nočník fungoval jen u babičky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mladší budou dva roky koncem léta a je týden bez plíny, zpočátku jsem to dělala jako u starší, že běhala bez kalhot jen v šatičkách. Chodila si sama nebo si řekla. Pak se ochladilo, tak jsem jí dala tepláky a ona se počůrala, za chvíli znova, pak zase dobrý. Včera jsme nasadili i kalhotky a dobrý, dva dny bez nehody (a to si dřív ani neřekla na bobek, toho jsem se nejvíc bála). Tak snad to vydrží. Někomu to trvá dýl, vyčkej pár dní a ona si na to přijde a zkus to nejdřív bez kalhotek, aby neměla pocit, že má na sobě plínu, dej volnější kalhoty.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bublinek U nás mají sourozenci 2 a 3 roky nočníky modrý a bílozelený. Bílozelený jsme kupovali, protože se u modrého nalomila nahoře opěrka a slepovala jsem ho izolepou než budeme mít nový (původně plánováno na jeden den) a máme ho pořád, protože mladší chce čůrat jen do modrého a starší zase do bílozeleného. Aspoň že se neperou o jeden ![]()
Jinak mladší princip sundavání oblečení pochopila hned, ale stejně jí doma kalhotky nedávám, protože ještě není tak šikovná a někdy si prostě dvě vrstvy sundat nestihne. Staršímu trvalo skoro rok než zvládnul si sám chodit jinak než nahatý a celou dobu jsem několikrát denně vysvětlovala. Stejně tak mladší je už na noc bez plíny a starší jí ještě má.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Náš syn byl to stejný, když byl nahatej, žádná nehoda. Jakmile měl trenky, kalhoty, cokoliv, čůral do gatí. Trvalo to skoro půl roku
Nechávali jsme ho nahatýho, jednou za čas jsme to vyzkoušeli znovu a vysvětlovali a vysvětlovali… a pak Ježíšek donesl skluzavku, tak mu to neklouzalo
takže jsme zase vysvětlovali a zkoušeli, ale díky té skluzavce to konečně klaplo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Verunecka289 píše:
Náš syn byl to stejný, když byl nahatej, žádná nehoda. Jakmile měl trenky, kalhoty, cokoliv, čůral do gatí. Trvalo to skoro půl roku![]()
Nechávali jsme ho nahatýho, jednou za čas jsme to vyzkoušeli znovu a vysvětlovali a vysvětlovali… a pak Ježíšek donesl skluzavku, tak mu to neklouzalo
takže jsme zase vysvětlovali a zkoušeli, ale díky té skluzavce to konečně klaplo
Neklouzala a ještě to drhlo, co?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit