Kdy se naučí počkat na nočník?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
9023
16.7.16 20:49

Kdy to docvakne?

Dobrý večer, potřebovala bych asi uklidnit.
Mladší dceru (2r3m) učíme na nočník. Když je nahata, sedne vyčůrá i vykaká se do nočníku, případně do záchodu.
Problém je pokud má na sobě kalhotky a další oděv. To je pak nehoda.
Je nějaká možnost jak ji to osvětlit nebo prostě počkat až ji to docvakne?
Každé dítě je jiné, vím. Zajímají mě zkušenosti. Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7989
16.7.16 20:54

@bublinek Ahojky, ber jí sebou na záchod a brzy pochopí, když uvidí, že i ty se musíš vysléci a pokud to budeš komentovat a mít nočník vedle, tak to zvládnete za chvilku spolu krásně:-D :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
16.7.16 20:58
@LadySi píše:
@bublinek Ahojky, ber jí sebou na záchod a brzy pochopí, když uvidí, že i ty se musíš vysléci a pokud to budeš komentovat a mít nočník vedle, tak to zvládnete za chvilku spolu krásně:-D :mavam:

To chodíme, když jde očumovat mě, vidí to. Když sedá ona, komentují to, pokud tedy má kalhotky. Tak budu zkoušet dál. Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58830
16.7.16 21:01

@bublinek musí k tomu dozrát, některé děti berou oblečení jako náhradu za plínku. U malého jsem s tím měla problém asi 2-3 měsíce než pochopil, ale mu dělali vyloženě problém jenom trenky, které měl přímo na tělo, u volného oblečení - kraťasy nebo tepláky žádný problém nebyl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7989
16.7.16 21:04

@bublinek U nás hodně pomohla malá sousedka, čůrala v širokém rozkročení na trávu ve stoji a mojí dcerce se to hodně líbilo, tak jsem jí řekla, ať se vysleče a zkusí to taky a odešla jsem, a ona jí pozorovala asi tři dny denně přes plot a pak to udělala jako ona a hrozně se jí to líbilo se vyslékat a běhat čůrat ven :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2270
16.7.16 21:04

Zkus místo kalhotek jen tepláčky. Většinou ty kalhotky dělají větší potíže, protože dítko si myslí, že má plenu, tepláčky jsou volnější, tak to jde někdy snáz. U syna tahle fáze trvala asi měsíc, než mu to došlo. Byl tedy ještě o pár měsíců starší než tvoje holčička. Teď je v této fázi mladší dcerka, ale ta má ještě čas, je jí teprve 18 měsíců, takže když to teď nevyjde, tak to holt vyjde jindy. Není kam spěchat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
16.7.16 21:18

@Adelka951 to je fakt, tepláky lépe chytne a svlíkne.

@LadySi chybí nám zahrada a stejně stará sousedka :lol:

Je mi jasné, že se naučí. Jen ji to chci zpříjemnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
16.7.16 21:24

Setkala jste se některá, že by dítko odmítlo typ a barvu nočníku? Máme dva, jeden je zelený a druhý bílý (jde dobře vidět ve tmě). Se starší jsme měli každý v jednom pokoji a nemuseli jsme běhat, chtěla čurat sedla a bylo. Mladší chce jen zelený. Bílý ignoruje, a kdyz ji chci vnutit bílý hysterčì.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
16.7.16 21:27

@bublinek Nedávej kalhotky, jenom tepláky, sukýnku, něco volného. Až se naučí tohle, pak zkusit kalhotky. Synovi jsem kvůli tomu kupovala o číslo větší slipy, aby je neměl moc na tělo. Taky pomáhá pracovat na tom, aby se uměla bezpečně svlíct a oblíct bez problémů, pokud už to neumí.

• Citovat
  • Upravit
7989
16.7.16 21:29

@bublinek souhlasím, my měli pro tři děti postupně čtyři nočníky a časem jsem pochopila, že to byla zbytečnost vzhedem k narození před prázninami, učení probíhalo buď venku nebo rovnou na záchod. Nočník fungoval jen u babičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
16.7.16 21:31

@Elenloth při oblékání a svlékání pomáhá. Budeme doladovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2202
16.7.16 21:31

Mladší budou dva roky koncem léta a je týden bez plíny, zpočátku jsem to dělala jako u starší, že běhala bez kalhot jen v šatičkách. Chodila si sama nebo si řekla. Pak se ochladilo, tak jsem jí dala tepláky a ona se počůrala, za chvíli znova, pak zase dobrý. Včera jsme nasadili i kalhotky a dobrý, dva dny bez nehody (a to si dřív ani neřekla na bobek, toho jsem se nejvíc bála). Tak snad to vydrží. Někomu to trvá dýl, vyčkej pár dní a ona si na to přijde a zkus to nejdřív bez kalhotek, aby neměla pocit, že má na sobě plínu, dej volnější kalhoty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zoy
1495
16.7.16 21:49

@bublinek U nás mají sourozenci 2 a 3 roky nočníky modrý a bílozelený. Bílozelený jsme kupovali, protože se u modrého nalomila nahoře opěrka a slepovala jsem ho izolepou než budeme mít nový (původně plánováno na jeden den) a máme ho pořád, protože mladší chce čůrat jen do modrého a starší zase do bílozeleného. Aspoň že se neperou o jeden :)

Jinak mladší princip sundavání oblečení pochopila hned, ale stejně jí doma kalhotky nedávám, protože ještě není tak šikovná a někdy si prostě dvě vrstvy sundat nestihne. Staršímu trvalo skoro rok než zvládnul si sám chodit jinak než nahatý a celou dobu jsem několikrát denně vysvětlovala. Stejně tak mladší je už na noc bez plíny a starší jí ještě má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
16.7.16 21:49

Náš syn byl to stejný, když byl nahatej, žádná nehoda. Jakmile měl trenky, kalhoty, cokoliv, čůral do gatí. Trvalo to skoro půl roku :zed: :lol: Nechávali jsme ho nahatýho, jednou za čas jsme to vyzkoušeli znovu a vysvětlovali a vysvětlovali… a pak Ježíšek donesl skluzavku, tak mu to neklouzalo :mrgreen: takže jsme zase vysvětlovali a zkoušeli, ale díky té skluzavce to konečně klaplo :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
16.7.16 21:52
@Verunecka289 píše:
Náš syn byl to stejný, když byl nahatej, žádná nehoda. Jakmile měl trenky, kalhoty, cokoliv, čůral do gatí. Trvalo to skoro půl roku :zed: :lol: Nechávali jsme ho nahatýho, jednou za čas jsme to vyzkoušeli znovu a vysvětlovali a vysvětlovali… a pak Ježíšek donesl skluzavku, tak mu to neklouzalo :mrgreen: takže jsme zase vysvětlovali a zkoušeli, ale díky té skluzavce to konečně klaplo :palec:

Neklouzala a ještě to drhlo, co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka