Kdy se naučí počkat na nočník?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Verunecka289 píše:
Náš syn byl to stejný, když byl nahatej, žádná nehoda. Jakmile měl trenky, kalhoty, cokoliv, čůral do gatí. Trvalo to skoro půl roku![]()
Nechávali jsme ho nahatýho, jednou za čas jsme to vyzkoušeli znovu a vysvětlovali a vysvětlovali… a pak Ježíšek donesl skluzavku, tak mu to neklouzalo
takže jsme zase vysvětlovali a zkoušeli, ale díky té skluzavce to konečně klaplo
Neklouzala a ještě to drhlo, co?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás pomohlo nedávat že začátku kalhotky. Jen tepláky nebo kratasy. Jakmile měla kalhotky, citila to jako plenku a curala do ní. Během 14 dnů to pak měla zažité tak, že už to zvládala i s kalhotkami.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
zoufalááá
Tak stále žádná změna.
Dnešek pro představu. Dopoledne jsme byly doma a byla jen v triku a nebyl problém. Odpoledne jsme se vypravovaly pro starší do školky. Než jsme odešly, měla už kalhotky, poslala jsem jí vyčurat. Stáhla kalhotky, vyčurala. Já nadšená. Jdeme ke školce, tam je vodotrysk. Počurala se, to bylo asi po 30minutách. U starší ve školce, než se starší oblíkla, tak se pokadila, do kalhotek. Teď jsme došly domů. Byla v jiném pokoji, a uslyšela jsem, jak něco plesklo na zem. V té chvíli mladší přiběhla, nohy zamazané a hledala nočník. Podotýkám, že ten je stále na stejném místě. Nenechala jsem jí sednout, šupla jsem jí do vany a omyla. Pak jsem jí postavila na zem, umyla vanu a přijdu do pokoje a ona sedí na nočníku a „čte“ si.
Já nevím jak na ni. Už mě to nebaví
. Dozraje opravdu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Omlouvam se, ze neporadim, jen budu s dovolenim sledovat Mam 25- mesicni, uz mesic zvlada chodit na nocnik, kdyz ma holou prdku. S kalhotkama presne jak pises. Ted jsme na dovolene tak to jeste neresim, ale az se vratime tak se na to vrhnu. Rada bych, aby uz mohla chodit oblecena i dole, kdyz se blizi podzim. Mam starsi deti a ty do 27 mesicu nechapaly vubec nic a pak to zvladly ze dne na den. Jenze jedna unorova a druhy rijnovy, nejake litani s holym zadeckem nehrozilo. Jo, zase se neco naucim s tou treti ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Katcha obešla bych se bez takového učení. Se starší to neznám. Té to docvaklo hned. Počkáme na rady ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bublinek Jestli doma zvládá, tak jak někam jdete, dej plenu, ušetříš si nervy a práci. Pokud nezvládá ani doma, dávej pleny i doma a zkus to třeba za 2 měsíce. Však je ještě maličká. Starší kluk mi tohle pochopil až po třetím roce věku, mladší o rok dříve.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bublinek
u malé jsem počítala že to bude rychlé, celkem rychle chápala mokrou plenu si hned sundavala
. V 26m jsem začala a katastrofa, vůbec nechápala co po ní chci, navíc zadržovala čůrání což se mě nelíbilo, pak to s řevem pustila tak jsem jí rychle posadila na nočník a část bylo tam, tak si zatleskala a za půl hodinu to pustila na čalouněné židli
. za pár dní histerák jen když jsem jí sundala plenu, posun nula tak jsme plenu vrátila a byla hned v klidu no a ve 2,5 letech ze dne na den bez plen, druhý den už chodila v kalhotkách
. bez nehod, ten den byla plena ráno suchá tak jsme si řekla že toho využiju, vydržela víc jak 2h a pak si stoupla nad nočník tak jsem jí posadila a měla radost, odpoledne to pustila v kuchyni na zem a odpoledne si sama sedla na nočník, večer taky a další den už jsme jí dala kalhotky, chodila hezky sama a během 14 dní odmítla plenu i na noc
je fakt že ze začátku, navíc byla už zima doma v kalhotkách ale na ven plenu měla a vždy byla suchá ale nechtěla jsem riskovat. kakání byl problém to nechtěla, jednou to pustila do kalhotek a pak řev že jsou fuj tak pak už začala chodit na nočník a brzo přešla na velké wc se schůdkama
chce to čas. já jí na začátku nechala at se jde vyčůrat kdy chce a pak když plenu nechtěla ani ven tak jsme jí řekla že se teda musí vyčůrat než půjdeme ale ona od malička vydrží dlouho nečůrat takže venku nikdy nemá potřebu čůrat
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na ven plinku davam, nekdy je i sucha, ale podle toho jak pije je spis pocurana. Akorat jak uz si zvykla chodit na nocnik, tak si vzdycky sedne na bobek a pekne hlasite zahlasi E E, aby to nikdo siroko daleko neprehlidnul. Obzvlast jeji pubertalni sestru to rozhodi, kdyz s ni jde ven
Jenze to uz je na nejake svlekani pozde. Ale holt to zacneme zkouset s temi volnejsimi teplaky a budeme se zdrzovat blizko domova. Akorat je blby, kdyz to natece do bot.
A musime hlavne zapracovat na tom svlekani to ji nejde. Neumi stahnout ani kalhotky ani teplaky pres zadek, rve to jen ze predu a jeste se rozcili, ze ji to nejde ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ixule doma to zvládá, ale musí být naostro
i na návštěvě (u rodiny) nechávám hanbatou a zvládá. Jen venku jí to oblečení dělá problém. Cítí gumičky a je vymalováno. Jinak s oblíkáním je to jak kdy, když chce obleče se i svleče, jen ještě asi nemá spojeno čurání - svlékání
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bublinek píše:
Tak stále žádná změna.
Dnešek pro představu. Dopoledne jsme byly doma a byla jen v triku a nebyl problém. Odpoledne jsme se vypravovaly pro starší do školky. Než jsme odešly, měla už kalhotky, poslala jsem jí vyčurat. Stáhla kalhotky, vyčurala. Já nadšená. Jdeme ke školce, tam je vodotrysk. Počurala se, to bylo asi po 30minutách. U starší ve školce, než se starší oblíkla, tak se pokadila, do kalhotek. Teď jsme došly domů. Byla v jiném pokoji, a uslyšela jsem, jak něco plesklo na zem. V té chvíli mladší přiběhla, nohy zamazané a hledala nočník. Podotýkám, že ten je stále na stejném místě. Nenechala jsem jí sednout, šupla jsem jí do vany a omyla. Pak jsem jí postavila na zem, umyla vanu a přijdu do pokoje a ona sedí na nočníku a „čte“ si.
Já nevím jak na ni. Už mě to nebaví. Dozraje opravdu?
mám dítě bez plínek od 15ti měsíců..ale podle mě se těžko radí. Některé děcko je poddajné, pochopí, dělá mu radost že máš radost a že udělalo něco správně…u nás to trvalo týden (bylo léto) loužičky po bytě byly, vždy jsem jí to (s prominutím jako pejskovi) ukázala, vysvětlila..i několikrát za den…jak říkám, trvalo to asi týden. Ale nepokadila se mi teda nikdy..jenže byla na látkovkách a do nočníku (nad misku) kadila už od půl roka…to jsem věděla vždy že po obědě se jí chce..takže v tomto opět neporadím a sama jsem zvědavá, jak to zvládne pak mladší dcera ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@reinkarnace taky je latkovaná, nemá stálý čas kdy kadí. Loužičky nejsou. Má problém jen když má kalhoty. Když je nahá, zvládá oboje do nočníku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bublinek co zkusit tréningáče?
říct jí, že jsou speciální…třeba je nepočůrá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@reinkarnace píše:
@bublinek co zkusit tréningáče?říct jí, že jsou speciální…třeba je nepočůrá
co to je treningáč? ty spešl plenky natahovací jako kalhotky?
v jiné diskuzi mamince pomohlo nechat vybrat dítko kalhotky, dneska jsme koupily, tak snad se zadaří, ale asi jak všechny radíte, musí na to mít dost času ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bublinek píše:
co to je treningáč? ty spešl plenky natahovací jako kalhotky?
v jiné diskuzi mamince pomohlo nechat vybrat dítko kalhotky, dneska jsme koupily, tak snad se zadaří, ale asi jak všechny radíte, musí na to mít dost času
Nechci ti brat iluze, ale kalhotky jsme vybiraly uz patery, obrovske nadseni, krasny obrazek, moc moc je chtela na sebe…
Tak jsem navzdory dovolenkovani zkusila dnes obleknout jen volne kratasky na kratkou cestu. A zacala se osivat, davat ruce mezi nozky tak jsem se zeptala a pry jo, chce curat. Stahla jsem ji je, podrzela ji nad obri travou a vycurala se
Akorat jsem nemela nic na utreni jak me to prekvapilo tak zbytek holt dosla na ostro
Tak snad je to ta spravna cesta ke kalhotkam.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit