Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím holky
Jsem dneska 27+1, pohyby citim 14 dní hrozně slabě, ale u doktora vše v pořádku, to se malej mrskal, ale já nic necitila…ale všude čtu, že od 28 týdne musejí být pohyby 10× den…já teda kopance prostě necitim, občas jen zaškubnutí bříška, boulička, citim, že se třeba převali, ale to musim být vážně v klidu..placnetu mám teda na přední straně…a jak říkám citim spíš tlačení, tlak pod žebry, škubance pod žebry a to vše velmi, velmi jemně oproti třeba 25 týdnu kdy byl aktivní až to občas zabolelo…Máte to někdo podobně? Že jen jemné vlnění, chvění?
Přítle necitil ještě ani jednou
Dr už na mě kouká jak na bláznu když mu to pokaždé říkám a nemá mse prý u sebe divit, když mám na břiše tuk
Děkuji az veškeré zkušenosti ![]()
Hele pohyby citis, ta intenzita je proste ruzna dle polohy miminka. Nemas nervova zakonceni uplne vsude v brise. Kdyz je miminko celem k tve pateri, tak jsou kopance temer neznatelne. Proste zalezi, jak je tam zrovna natocene…
@Katherine1995 píše:
Zdravím holkyJsem dneska 27+1, pohyby citim 14 dní hrozně slabě, ale u doktora vše v pořádku, to se malej mrskal, ale já nic necitila…ale všude čtu, že od 28 týdne musejí být pohyby 10× den…já teda kopance prostě necitim, občas jen zaškubnutí bříška, boulička, citim, že se třeba převali, ale to musim být vážně v klidu..placnetu mám teda na přední straně…a jak říkám citim spíš tlačení, tlak pod žebry, škubance pod žebry a to vše velmi, velmi jemně oproti třeba 25 týdnu kdy byl aktivní až to občas zabolelo…Máte to někdo podobně? Že jen jemné vlnění, chvění?
![]()
![]()
Přítle necitil ještě ani jednou
![]()
Dr už na mě kouká jak na bláznu když mu to pokaždé říkám a nemá mse prý u sebe divit, když mám na břiše tuk
![]()
![]()
Děkuji az veškeré zkušenosti
Tak vase vaha s pohyby samozrejme muze souviset.
Ale je blbost, ze v 28tt musite citit pohyby alespon 10× denne.
Pokud byste drive citila velmi pravidelne pohyby, ktere by najednou presly, tak ano, to muze byt problem.
Ale pokud pohyby citite velmi slabe po celou dobu tehotenstvi, tak o nic nejde.
Ne kazda zena zaziva kopance a vlneni celyho bricha.
Zvlast pokud je na kontrolach vse v poradku, tak neni co resit.
Jenomze doktor má pravdu. Pokud máš tuk, hodně tuku, tak ty pohyby nemusíš tak intenzivně cítit. A už vůbec je nemusí cítit partner na druhé straně přes kůži..
@peclen jojo on je hlavičkou dolu, zádičkama k pupíku..tak se dělá občas bole asi zádiček nebo zadečku a nožičky citim pod žebry…
@janikema90 já je citila od začátk utka jako, že 3 ano 2 dny nic a furt se to opakovalo no..ted to samé, ale jen teda to hoooodně zjemnilo…
@mackA159 citit trošíčku někdy v tom 24 týdnu…odté doby jemnost…jsme myslela, že čím víc budu tím to bude větší, ale očividně opak je pravdou, ty hezké pohyby už asi byly…a ted se jen modlit aby bylo vše v pořádku, ani mu nedáávm žádné sladké, mam cukrovku…tak možná i tím to je…
![]()
Miminko tam melo predtim vic mista, takze se urcite vic cele kroutilo. Ony ty kopance budou urcite jeste citit vic, treba az te kopne do zeber.
@peclen nechci se rouhat, je to vymodlený chlapeček, tak jsme ráda, že je zdravý, ale chápete no..:-/ ty pochybnosti
Pokud máte na břiše hodně tuku, placentu vepředu a ještě říkáte, že je otočené zádama k pupíku, tak popravdě moc nerozumím tomu, co chcete cítit 😀.
Důležité je, že cítíte. Řešte to, až přijde nějaká významná změna, že najednou cítíte o poznání víc nebo o poznání míň.
A nesrovnávejte se a nesnažte se vejít do nějakých tabulek “jak by to mělo být”, to je cesta do pekel ![]()